[]

sözlük okuyunca sinirleniyor musunuz?

kim olursa olsun sözlük okuyucuları sözlükte kendisine tam zıt konumda birilerini daima bulabiliyor. benim de benimsediğim değerler, prensipler, fikirler mevcut. bu fikirlerin arasından bazıları uzun bir sürecin eseri olarak rijit bir hale büründü bünyemde. haliyle doğrularım ve yanlışlarım var. buna ek olarak ise bilgimin olmadığı konularda fikrimin olmamasına çaba gösteririm mesela. önce araştırırım, sonra o konu ile ilgili başkalarının paylaşmış olduğu görüşlerini incelerim, ardından fikir sahibi olmaya başlarım. gayet normal ve olmam gerektiği gibi olduğunu düşünüyorum.

fakat gelin görün ki gerek sözlükte, gerekse de dış dünyada doğru bildiğim şeylere karşı irrite etmek istercesine yorum yapan, yaptığı yorumda aptallığını ve kötü niyetini gizlemeden kendini ifade eden ve bu konu hakkında tartışmanın ve kendi bildiklerimi güzelce açıklamanın işlevsiz olduğu kanısına vardığım insanlarla karşılaştığımda çaresizlikle karışık bir öfke hissediyorum. çoğu zaman sözlükte böyle insanlara denk geldiğimde içimden söverek oradan uzaklaşıyorum. uzaklaşırken örneğin bir başlık altında yapılan yorumsa bu, sayfanın biraz aşağısına indiğimde benim gibi düşünen ve gayet güzelce ve sabırla cevap vermiş insanlar olduğunu görüyorum. fakat sorun şu ki; o yorum hiç bir işe yaramayacak. liberal liberalliğini, solcu solculuğunu, ırkçı ırkçılığını, cahil cahilliğini sürdürmeye devam edecek.

anlamsız geliyor tartışmak fakat benim gibi düşünüp de sinirlenmeden veya sinirlense dahi tartışmaya dahil olan insanları görünce ben mi tahammülsüz ve hoşgörüsüz bir insanım diye kendimi sorgulamaya başlıyorum. gün içerisinde bunu o kadar fazla yaşıyorum ki, sinir hastası mıyım diye de kendimi sorguluyorum bazen. çünkü karşımdaki insan bütün radikalliğiyle orada dururken benim yapacağım yorum uçup gidecek, o ise hala orada, yıkılmadan, bükülmeden duruyor olacak ve ben öfkemle başbaşa kalacağım.

eğer böyle bir durum yaşadıysanız veya yaşıyorsanız bununla nasıl başa çıkabiliyorsunuz?

 
Inanilmaz sinirleniyorum. Ortaokulda akran zorbaligina ugramis sonrasinda siddet gormus biri olarak ozellikle kadin dusmanlarina asiri sinirleniyorum. Ama takmamak lazim belki okumamak lazim yoga spor kitap okumak bunlarla ugrasmak lazim.


  • sexybaby  (13.09.19 21:51:16) 
(bkz: memetik) bilimini ogrendikten sonra aslinda hicbir fikrin, duygu ve dusuncenin "ben"im olmadigini anladim. bu yazdigim cumlenin bile ben ile bir alakasi yok.

aslinda insanlar kafalarindaki dusunceleri yapmazlarsa hicbir sorun yok. kafadaki dusunceleri benlestirip ben yarisina giriyorlar. ve sonuc husran.
  • Leonardo~Da~Vinci  (13.09.19 21:54:06 ~ 21:58:28) 
Çok sinirlenmiyorum ama Türkiye'nin okumuş kesimin ortalamasını görünce hayal kırıklığına uğruyorum. Benzer bi hayal kırıklığına askerde uğramıştım. Özellikle koca koca adamların sabahtan akşama Kürtler şöyledir Araplar böyledir diye garip garip uğraşması ilginç geliyor. Sonra maç başlıkları falan, yani biz de izliyoruz bu futbolu ama milletin doğmamış bebesine kadar küfür ediyorlar kanım donuyor vallahi.


  • jangbogo  (13.09.19 22:05:44) 
Ben duyurudaki bazi cevaplara bile asiri sasiriyorum. Cinayet davasi sorusu vardi biri kasten cinayetin islenebilmesi icin onceden kavga etmeniz lazimdi diye bi sey yazmis. Hukukla gram alakasiz yarim yamalak yanlis cevaplar konu da hassas cinayet davasi acayip tuhafti.


  • hindistan cevizi  (13.09.19 22:33:21) 
cidden hakaret için demiyorum ama bazen insanların nasıl bu kadar aptal olabildigine çok ama çok şaşırıyorum. akplilere küfredip birkaç entry sonra imamoglu nun zamlarini ölesiye savunan tiplere, CHP negatif bir şey yapınca e ama AKP de yapıyor diyenlere, genel başkanı apo nun heykelini dikeceğiz diyip son bir haftada iki vekili hdp/pkk aynı amaçlara hizmet ediyoruz açıklamaları yapmalarına rağmen hdp'nin pkk ile ilgisi olmadığını ölümüne savunanlara.. inanılmaz sinirleniyorum.


  • mehmed resad  (13.09.19 22:34:02) 
Belki 56749687 kere yazılıyor ama sözlük epeydir koca bir ÇÖP. Mümkün mertebe ruh sağlığım için uzak durmaya gayret ediyorum. Dönem dönem tamamen kesiyorum. Azimliyim bırakacağım bu illeti.


  • mekaniker  (13.09.19 22:35:59) 
yalnız olmadığımı öğrenmek o kadar iyi geldi ki. demek ki sözlükle alakalı bir durum mevcut. yıllardır üyeyim. 600 küsür entrymi silmiştim ve şu an çok kısıtlı sebeplerle entry giriyorum. sözlükten ayrılamıyorum çünkü her konuyla alakalı gündemi yakalayabileceğim yegane site şu an internette. fakat sanırım bunun bir bedeli olmalı diyerek sözlüğün çöpe dönüşmesine göz yumuluyor, sonuç olarak da boş insanlarla muhatap olmak zorunda kalıyoruz bir çoğumuz.


  • kahverengi mont  (13.09.19 22:46:58) 
Okumayarak cozebilirsin.


  • cilekesgargi  (14.09.19 11:01:18) 
sadece sözlük değil, komple sosyal medyadan çıktım bu yüzden.


  • plutongezegendegilmi  (14.09.19 14:47:00) 
(bkz: rizelileri sevmeme nedenleri) sinirlenmek değil de şu başlığı okurken baya üzüldüm.


  • uzunincemalbrodayim  (14.09.19 15:02:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.