[]

Araba Yag Damlatiyor

Merhaba arkadaslar

gectigimiz ay i20 2015 1.2 manuel benzinli arac satin aldim.

aldigim gibi ozel serviste yag filtresi degisimi ve yag degisimi yaptirdim.

bugun arabanin onunde ve karter tarafinda yag damlattigini farkettim.

yag cubugunu kontrol ettigimde herhangi bir eksilme yok hatta fulle yakin diyeblirim.

neden kaynaklandigi hakkinda bilgisi olan ve onerisi olan varsa cok sevinirim.

 
herşey olabilir. karterde çatlak mevcut olabilir. yağ filtresi tam oturmamış olabilir. farkında olmadan belki conta yakmış olabilirsin ve bu yüzden bir yerden sızdırıyor olabilir. çok fazla yağ eklenmiş olabilir. resim paylaşabilirseniz daha iyi cevap verebiliriz.


  • false pretension  (13.09.19 01:21:52 ~ 01:22:22) 
Neredeyse tüm ihtimaller dile getirilmiş. Ben de şundan bahsedeyim. Asla yap çubuğuna güvenmeyin. Aracınız sürekli sabit bir yerde park halinde değilse farkettiğinizden daha çok yağ kaçırmış olabilir. Servise danışmanızda yarar var.


  • Başkalaşım  (13.09.19 02:51:01) 
Yağ olduğuna emin misiniz klima suyu olmasın?


  • bahoho  (13.09.19 05:07:40) 
Şanzımandan akıyor olmasın


  • westblack  (13.09.19 07:26:05) 
Su olmadığından emin misiniz? Arabayı alırken eksper raporu almadığınızı varsayıyorum. Ne olduğundan emin olmak için lifte alıp alttan bakmak lazım.


  • zombi  (13.09.19 08:55:59) 
sanzuman, fren hidroligi ya da direksiyon hidroligi de olabilir.


  • alperz  (13.09.19 09:16:47) 
cevaplardan da anladığın üzere tek önerimiz bir servise gitmen.


  • kablelvuku  (13.09.19 09:17:20) 
Çünkü gerekli miktarda yağ koymayı beceremiyorlar. Hepsi mi böyle olur anlamıyorum. Sen motora fazla yağ koyarsan o yağ bir yerden çıkacak. Al sana uğraş. Fazlasını çeksinler hocam. Bir şey olmaz derler sen yine de fazlasını çektir.


  • mekaniker  (13.09.19 09:53:11) 
yağ çubuğundakinin gerçeği yanıstması için aracın motoru 1-2 gün çalışmaması lazım. motor çalışıp yağlama başladıktan sonra çubuğun her tarafı yağlanır zaten. siz de tam yağ var sanarsınız.

bir arkadaşım honda civic aracında ustanın yağ filtresini aşırı sıkmasından dolayı yağ kaçırması sorunu yaşamıştı. bi ihtimal olarak kalsın.
  • jamiro  (13.09.19 09:57:45) 
Yağ soğutucu da gitmiş olabilir. İhtimallerin hepsi tehlikeli, hemen servise gidip kontrol ettirin. Servise giderken sıradışı bir durumla karşılaşırsanız veya araç uyarı verirse aracı hareket ettirmeyip çekiciyle götürün.


  • Abdurrahman  (13.09.19 10:07:40 ~ 10:09:01) 
En önce yağ olduğundan bir emin olun da sonra servise gidersiniz. Yukarıda klima suyu olabilir denmiş. En önce bunu kontrol edin. Temiz, berrak bir su ise klima suyudur ve damlaması normaldir.


  • kibritsuyu  (13.09.19 10:32:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.