[]

bağışıklık yükseltmece

mümkün oldukça sağlıklı beslenmeye, düzenli bir hayat yaşamaya, aktif kalmaya çalışıyorum. günde minimum 2 maksimum 4 lt su içiyorum. yeşil çay, kefir, sebze, protein beslenme rutinimden eksik olmuyor. bunun yanında kelle paça, işkembe, ciğer vs. de ayda ortalama 2 kez filan yiyorum mutlaka. her gun düzenli ve aynı saatlerde yemek yemeye dikkat ediyorum. uykum yeterli değil muhtemelen ama en azından düzenli. hafta içleri yaklaşık 6,5 - 7 saat kadar uyuyorum, bu süreyi 8 saate çıkarmaya çalışıyorum pek başarılı olamasam da. haftada 2 gün pilates 2 gün hızlı tempoda yaklaşık 5 km yürüyorum. işe de yürüyorum oradan da günlük min. 2,5 km yürüyüş var. geçen ay yapılan check up'ta tüm testlerim optimum değerlerde çıktı, kıskanılacak kadar iyiymiş sonuçlarım doktorun dediğine göre. fazla kilom yok, yağ oranım normal.

ama bir şeyleri yanlış ya da eksik yapıyor olmalıyım ki bağışıklığımı yükseltemiyorum. sadece bağışıklığı yüksek tutarak atlatabileceğim bir virüs var vücudumda ve yok olmak yerine etkisini daha da artırdığını gözlemledi doktor.

neyi yanlış ya da eksik yapıyor olabilirim? ne yapmalı ya da yapmamalıyım, sizin de fikirlerinizi almak istedim. şimdiden çok teşekkürler.

 
(git: www.alvasupplement.com) fikir vermesi açısından.


  • scudman1  (11.09.19 23:22:51) 
Sık sık hasta mı oluyorsunuz? Sadece sağlıklı beslenmek hastalıklardan korumuyor maalesef. Sık sık grip oluyorsanız bunun altında allerji yatabilir. Diyelim ki çalışıyorsunuz temizlenmemiş klimaya hergün maruz kaldığınızda bağışıklığınız git gide düşebilir. Sigara, alkol vb şeyler keza öyle. Kimyasallar, hava, vb başka şeyler de sizin sık hastalanmanıza sebep olabiliyor. Sağlıklı beslenerek sadece bazı haatalıklardan korunabiliraibiz mesela şeker, tansiyon, kalp damar, obezite.


  • nick konusunda kararsizim  (11.09.19 23:23:09 ~ 23:29:11) 
daha fazla c vitamini almayı düşünebilirisniz. özellikle sabah iki üç tane taze yeşil bibier yiyerek


  • hoot  (11.09.19 23:38:29) 
Bağışıklıktan kastınız ne?hangi değerleri yükseltmek peşindesiniz? Wbc mi mesela? Vitaminler mi düşük, hangileri?
Dr’lar daha iyi bilir elbette size de önerilerde bulunmuştur zaten doktorunuz ama diğer faktörler ; karaciğerle ilgili değerleriniz mesela onlar da etkiliyor.
Yediklere gelince ; neyi neyle ve ne zaman yediğiniz de önemli .
Yeşil çay örneğin , siyah çaydan daha çok kafein içeren bişey gıdalardan aldığınız demiri bağlayacak bişey.
Son olarak en önemlisini unutmuşsunuz; stres! Meditasyon yapın, her gün aynı saatte bi süre kitap okuyun. Ve söylemişsiniz zaten dengeli ve verimli uyuyun.
  • jimjim  (12.09.19 00:47:04) 
Stres kısmını atlıyor olabilirsin.


  • Suehtemorp  (12.09.19 02:06:37) 
Ímmuneks tablet. Besin desteği sayılıyor zaten.
Bir de zerdeçallı formüller var. Arkadaşlardan duydum, çocuklarına içiriyorlarmış.

  • pro9it9is9  (12.09.19 07:53:39) 
cevaplar icin cok tesekkurler, buna istinaden ufak bir ozet daha geceyim, evet atlamisim soylemeyi. sigara 0 alkol de ayda 1-2 kadeh sarap ya da biradan ileri gitmiyor cogu zaman. eskiden ayda 1 mutlaka dudagimda ucuk cikardi regl onceleri simdi o da olmuyor yaklasik 5-6 aydir. isim onceki islere kiyasla cok stresli olmamakla birlikte gun icinde cok sinir yapabildigim bir is ama ofis isi, telefon ve bilgisayarla (ve birtakim gereksiz ve beyinsiz insanla) hasirnesirim cogunlukla.

yesil cayi kahvaltida ve ogle yemeginden 2 saat sonra iciyorum. sık hasta olmuyorum hatta hasta olmuyorum. grip olacak gibi hissettigimde sadece 1 sabah ve aksaminda c vitamini takviyesi ve 1er tablet theraflu iciyorum ve geciyor soguk alginligi, grip olmuyorum.

maydanoz, zencefil vs. yazmamisim ama bunlari da hemen her gun tuketiyorum cig olarak.

immuneks bir sure denedim uykusuz ve yorgun hissettigimden (6,5 saat uyku cogunlukla yetmiyor) ama ise yaramiyor gibi geldi kullanmayi biraktim. fazla takviyenin de vucuda yarardan cok zarari oldugunu dusundum, karacigeri bosuna yoruyor gibi geldi.

@jimjim, olculen degerlerimde dusukluk cikmadi, virusu sadece bagisikligi yuksek tutarak atlatabiliyormusum ve etkinligi ilerliyorsa virusu atlatmaya faydasi olacak bir seyler yapmaya calisiyorum ama basarili olamiyorum :(
  • in vino veritas  (12.09.19 08:06:37) 
Yediğiniz içtiğiniz çok önemli tabi ama herşey bundan ibaret de değil. Stres+1 diyorum, zaman ayırıp ilginize göre meditasyon veya dini aktivite deneyin. Doğa yürüyüşü gruplarına da katılabilirsiniz, işe yürümekle aynı gibi düşünmeyin.


  • mikro patlama  (12.09.19 08:27:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.