[]

Tekrar okuyayım mı?

Merhaba duyuru sakinleri. Başlıktaki sorumun muhatabı İngilizce hazırlık. Şimdi ben makine mühendisi oldum ama üzülerek söylüyorum ki İngilizceyi tam manasıyla bilmiyorum. İngilizce hazırlığı isteğe bağlı okudum. Hazırlığa başlayınca şehir değişikliği ile beraber adaptasyon sorunları çekince ilgimi başka yöne kaydırdım ve okulu savsakladım. Şimdi çok pişmanım. Aynı üniversitede yüksek lisansa kabul aldım ve 2 haftaya başlıyorum. Hazırlık için hakkım var. Tekrar okumalı mıyım emin değilim.

Yabancı dil mevzusunu bu hayatta hiçbir şey kadar takıntı yapmadım. Benim bunu bir şekilde öğrenmem gerek. Hayat kalitem dahil olmak üzere etkisi hayatımda büyük olacak. Nice zor derslerle başa çıkabilmeyi öğrendim fakat dil öğrenmeyi öğrenemedim. Açık olmak gerekirse hazırlık okulu çok kaliteli değildi. Bu dediğim 5 sene öncesi elbette. Bütün bir yılı sadece buna adasam öğrenebilirim gibi geliyor. Diğer taraftan master a başlarsam ders yüküm hafif olacak. Haftada 2 veya 3 gün dersim var. Kendim çalışarak başarabilir miyim emin olamıyorum. Eğer bu yolu seçersem bir sene kazanmış olurun. Dil konusunda deneyimli birçok insan var burada. Engin bilgilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.


 
Benim gördüğüm kadarıyla o dilin konuşulduğu ülkede bir yıl kalmadan tam olarak o dili konuşuyorum diyebilecek kadar öğrenmek çok zor.

Ne yapın edin, yurtdışına gidin. Ama değişim programı, ama kurs.
  • burfak  (09.09.19 12:50:23) 
bence kesinlikle okumayın. çok büyük vakit kaybı. onun yerine y. lisans devam ederken kursa gidin. yurtdışına gitmek dil öğrenmek için en büyük gereklilik değil bu arada. ben yurt dışına gitmeden çok iyi derecede ingilizce konuşur duruma kursa giderek geldim. işin tek bir püf noktası var. ingilizce 3 aylık kursa gidip öğrenip geçeceğiniz bir kazanım değil. kursa başlayın, ister yavaş, ister hızlı ilerleyen bir kurs olsun. sakın bırakmayın. 3 aylık değil 3 yıllık plan yapın. kurlar bitse de konuşma kursuyla devam edin. ingilizce şarkı sözü ezberleyin. dizileri ingilizce altyazı ile izleyin. y. lisansınız ile ilgili ingilizce makaleleri çevirin. çok uzun geliyorsa özet ve sonuç kısımlarını çevirip bir klasörde toplayın. ileride çok işinize yarayacak. hem de ingilizce pratik yapmış olacaksınız.


  • alex_pearson  (09.09.19 12:58:27) 
Birkaç sene önce üniversitede hazırlık bitirmiş bir öğrenci bana geldi özel ders almak için. Üçüncü tekil şahıslarda fiile eklenen -s'ten bile habersizdi. Bir de ailesi bir ton para vermiş. Dördüncü haftada falan babasını arayıp "boşuna para harcamışsınız, yazık olmuş" dedim.
Üniversitelerin hazırlığına çok da güvenmemek gerek bence.

  • sopiro  (09.09.19 13:33:13) 
@burfak zaten planlarımda var. Fakat gitmeden en az b1 seviye olmak, kelime ve dinleme bilgilerimi ilerletmek istiyorum.

@alex o seçeneğe daha yakınım. Farklı bakış açılarını görmek istiyorum. Evet öğrenmeyi birkaç aya sınırlandırmak değil niyetim.
  • mekaniker  (09.09.19 13:37:34) 
hazirligi ingilizceye bagli olan okulun hazirligindan ne hayir gelir bilmiyorum. Eger okumayi secersen de sadece okulda anlatilan dersle sinirli kalmayip kendin de gunde 2-3 saat ingilizceyle hasir nesir olman gerek.


  • hot potato  (09.09.19 14:49:59) 
@hot kalitesi tartışılır tabi ama amaç yoğunlaşmak. Aksi durumda da 3-4 saat ayırabilirim.


  • mekaniker  (09.09.19 21:07:19) 
yurtdisi +1. ama kendini kapatman lazim, fink atmaya degil ciddi olarak dil ogrenmeye gittiginin bilincinde olarak cikman gerekiyor. gezmeye dalarsan yine patlarsin.

dil kursu olarak da coluk cocugun gittigi boktan dil kurslari degil, ciddi olarak dil ogreten universite bunyesindeki "continuing education" bolumlerine bak. 6 ay'da ciddi fark hissediyorsun. 1 sene dayanirsan sikintiyi buyuk oranda cozersin diye tahmin ediyorum. hem cvde de guzel durur.
  • cooperr  (09.09.19 22:03:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.