[]

Türk doktorlar hakkında bir soru

ben başka milletten doktor tanımadım. sözlükte de şu olayı görünce bunun etkisiyle mi yoksa daha önce benzeri mi başıma geldi de tetiklendim bilmiyorum, ağlamaklı oldum: veryansintv.com

burada sahte duyarlı gibi "işini iyi yapanlar da var." demeyeceğim. işini kötü yapanlar var. konumuz bu.

ülkedeki doktorların aritmetik ortalamasını alıp tek bir doktor çıkarsan bizimkilerde gerçekten bir ego ve üslup sorunu var mı yoksa bize öyleymiş gibi mi geliyor? başka milletleri, toplulukları deneyimlemişsinizdir belki.

doktorların belki de böyle mi olması gerekiyor, biz mi anormaliz?

 
bizim ülke sorunlu.
tr'de 1 doktor günde bazen 100den fazla hasta bakıyor. Belçika'da yaşıyorum ve buradaki doktorumla geçen konuşurken bu konu geldi ve bana hayatında günde 20 hastadan fazlaya bakmadıgını söyledi. bizim doktorlarımız gerçekten iyiler. bizim insanımız anormal. başı ağrıyanın, çocuğu yemek yemeyenin acile gittiği bir sağlık sistemi var. ilgi görmek isteyen ev hanımlarının da normal klinikleri doldurduğu da ayrı bir gerçek.

  • faaip de oiad  (07.09.19 21:56:53) 
Başka ülkeden doktor getir 2 aya hastaneyi tarar. Ülke çok kalabalık, herkes hastalık hastası. Milletimiz özellikle kadınlarımız sıkıntılı. Her şeye hastaneye gidiyorlar. Yoldan 10 kişiyi çevir en az 1inin 2 hafta içinde doktor randevusu vardır. Doktorların arasında ağır egolu tip de çok açıkçası ama yapacak bir şey yok


  • glamdr1ng  (07.09.19 22:04:00) 
ciddi bir kısmı egolu. türkiye'de kim insani şartlarda çalışıyor ki? o yüzden doktorların 1500 hasta bakması bu üsluplarını haklı çıkarmaz. öğretmenler de 50 bin çocukla uğraşıyor onlar da o üslupla takılsın o zaman?

tıp fakültesi türkiye'de ciddi anlamda sınıf atlama aracı. hayatında doğru düzgün para, itibar, saygı görmemiş insanlar bunu elde edince götü başı dağıtıyor. üstelik ergenlikleri test çözerek geçmiş ve insan ilişkileri yeteri kadar gelişmemiş. başka açıklaması yok. ha tek boyutu yok tabii ki bunun. hastalar da sorunludur ama bu kadar kalabalık bir kitle doktorlara ayarsa bir sorun vardır onlarda.

ayrıca bu çoğu sağlık çalışanı, memur tayfada böyle. öğrenci işlerindeki kadın, hastanedeki hemşire neden suratsızsa doktorlar da o yüzden böyle. bu insanlar için hayatta gelebilecekleri en iyi yer buralar. onlar için doktor, polis, memur olmak çok itibarlı. o yüzden ciddi bir kısmı kendilerini bir şey elde etmiş zannediyor üstüne bunu kaldıramıyor. o yüzden sadece doktor değil hastanedeki başka bir çalışan da bu üslupta olabiliyor.
  • black mamba  (07.09.19 22:04:26) 
Bizim doktorlarımız bir kısmı pek bi havalı bence. Aldıkları paradan, daha fazla okumalarından, okullarının zor olmasından vs. Yine bence hasta sayısı az bile olsa bir kısım doktorun hastalarına davranış şekli yine kötü olacaktır.


  • top_secret  (07.09.19 22:05:24) 
Kanser hastası anneme gerekli bilgiyi vermediği için ısrarla bilgi almaya çalışırken carlayan doktor da gördü bu gözler, acilde bana bebek gibi bakanı da. İnsanın içinde olmalı bazı şeyler. Bu her meslek grubu için aynı bence. Belli bir psikolojik testten geçmeliler ki ona göre diplomaları verilmeli. Doktor olmak isteyen de türkiye şartlarını biliyor ve yapamayacaksa da bu işi seçmemeli diye düşünüyorum. Ağzımı bozmadan söylüyorum gereksiz kafa yapısına sahip döl israfı çok doktor var


  • makarnacanavari  (07.09.19 22:05:43) 
Hala bunu bakılan hasta sayısı ile ilişkilendiren var. Pes. Kendini yetiştirmiş, insan ilişkilileri ve mesleki bilgisi üst düzey doktorlarımız acaba kaç hasta bakıyor? Hayır örnekleri olmasa inanacağız. Sen iğneyi kendine hiç değdirme ama çok hasta bakıyorum yeaaa de.


  • mekaniker  (07.09.19 22:55:15) 
Kimse videoya ilişkin cevap vermemiş, söz konusu doktor terör sevici olabilir. Yoksa bir gaziye öyle davranmaz bence


  • Fusha  (07.09.19 23:29:18) 
doktorun sıradan, genelgeden haberi olmak zorunda değil. Bu işin sekreteri var, sıranı alırken belirtirsin zaten önden sıra verir, doktor da kimin geleceğini önemsemez.

Muhtemelen sistemde başkasının adı varken ben gaziyim diye öne girmeye çalıştı ilgili kişi ve böyle bir durum oldu.

ayrıca burdan doktorlara sallayan kişilerin gerçek meslek hayatında pek farklı tutumda olduğunu düşünmüyorum. Ülkede genel olarak herkes sorunlu. Doktorların şanssızlığı direkt insan hayatı üzerinde olan bir meslek sahibi olmamız. Ülkedeki manav da, pazarcı da, insan kaynakları da, mühendis de aynı havaya, egoya sahip ve aynı kendini beğenmişlikle davranıyor; ben ülkedeki doktorlardan çok ülkedeki esnafların iletişim problemi olduğunu düşünüyorum ama kimse manavlarla ilgili rereroro konuşmuyor.

Doktorlar direkt insan sağlığı üzerinde çalıştığı için en ufak bir iletişim sorunu insanların gözüne batıyor. Ayrıca toplumda doktorlara dair genel bir kıskançlık olduğu da yalan değil. Böyle olunca durmadan eleştiri ve kazanılan para vs üzerinden saldırı oluyor.
  • nundu  (08.09.19 00:03:37) 
Ego değil bence. Doktorlarin sosyal zekasi cidden cok düşük. Bunun sebebi de ağır eğitimlerden geçmeleri. Kesinliklr empati yapamıyorlar, yapmıyorlar demiyorum yapamıyorlar. İletişim sorunu yaşıyorlar o tedrisattan gectikten sonra bi 20 sene de sosyal hayata uyum sağlamak icin yalpaliyorlar.


  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (08.09.19 13:13:12) 
Ayriyeten, aile hekimliği sistemi iletisim sorunu yaşayan doktorlar için rehabilite oluyor.
Ben ufak tefek sağlık sorunlarimda aile hekimini tercih ediyorum, ilk geldiğinde kazma oğlu kazma olan hekim bi kaç seneye o mahalle kültürünü yiyince pamuk gibi oluyor. Geçen gün annemin sinoplu oldugunu ogrenince teyzecigim bir gün mantı yap da yiyelim hep beraber demiş mesela bizim aile hekimi :) ne kadar hoş şeyler bunlar.

Is yükü+asosyallik diyorum ben bu problem için.
  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (08.09.19 13:34:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.