[]

Katarakt Ameliyatı

Merhaba,

Anne ve babam bölgede bilindik ama orta alt sınıf Ümraniye Atlas Hastanesi'nde kontrole gitmişler. Doktor bildim bileli gözlük kullanan anne babama katarakt ameliyatı önermiş. Gözlüklerden kurtaralım demiş. SGK'nın verdiği mercekler iyi olmuyor diye de belirtip ücretli kens alır mısınız demişler. Anne, babamın toplam 4 gözü için de (ameliyatın sgk tarafından karşılandığını belirterek) sadece mercek parası olarak 2500 lira istemişler. Bunun dışında bilgileri yok, ben de endişelendim, göz bu sonuçta. Önümüzdeki hafta için gün almışlar. Bilenler için sorularım başlıyor;

-Forumlara baktığımda 15000-30000'ler havada uçuşuyor. Fiyat çok ucuz değil mi?
-Yerli, Hindistan, Amerikan, Avrupa 4 üreticisi varmış. Biraz mahalle arası olduğu için para alıp yine en ucuzundan hatta sgk takabileceklerini düşünüyorum. Nasıl önlem alabiliriz?
-Bu ameliyat mercek arkasına lens mi yoksa kalıcı mercek değişimi operasyonu mu oluyor?
-Babam uzak yakın, annem yakın göremiyor. Mercek seçimi nasıl olmalı ki?

Not:Dayım aynı hastanede aynı ameliyatı oldu. Çok memnun olduğunu söylüyor. Ama tabii ona da hangi mercek takıldı, ne oldu hiç bir fikri yok.

 
Annem geçen kış ameliyat oldu, Başkent Üniversitesi'nde profesör farkı ve mercekler için toplam 5400 tl ödedik. Merceklerin sertifikalarını verdi hoca, web sayfasından kontrol edebilirsin dedi. Bir de akıllı lensler vardı, onlar için 12000 gibi bir fark çıkıyordu ama onlar anneme uygun değilmiş zaten, doktor onları takamam dedi. Standart lensler sadece uzağı, akıllı lensler hem uzak hem yakını sıfırlıyormuş. Takılan mercekler kalıcı.

Ankara'da ücretsiz veya az bir farkla katarakt ameliyatı yapan özel hastaneler vardı ama annemde sarı nokta hastalığı olduğu için hep gittiği hocadan şaşmayalım dedik, orada ameliyat ettirdik. Ama sizin gibi çok az fark ödeyip başka yerlerde ameliyat olanlar var, sıkıntı yaşamamışlar. Ama akıllı lenslerde özellikle gece ışıklar parlama yapıyor demişlerdi, araba kullanmak zorlaşıyormuş.
  • opucuk baligi  (06.09.19 00:23:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.