[]

Yehova şahitleri ikidir karşıma çıkıyor amaç nedir?

Gecem acelem vardı yolda bisiler dediler sonra elime kartvizit verdiler simdi de evime geldiler. Bir şey satmıyoruz vs dediler. Inançlı biri değilim dedim olsun merak ettiğiniz şey varsa falan bi abimiz ile geliriz dedi. Kartını verdi gitti.
Kutsal kitaplar zebur incil tevrat vs dedi gitti. E amaç ne anladim ben



 
diğer inançlar neyse o işte ne olabilir amaçları.


  • hmpf  (29.08.19 12:02:41) 
misyoner işte adamlar, amaçları belli.
garip de bir tayfa onlar. doğum günlerini kutlamıyorlar falan yanılmıyorsam.

  • cay koy geliyorum  (29.08.19 12:10:11) 
bizi de gecende yolda cevirdiler, 2 kisi, 30 yasinda yoklar. 2si hindistan/pakistanli gibiydi, 1i de uzak dogulu.
baba, ogul ve kutsal ruh var, anne de olmasi gerekmez mi diye baslayip neden bir de "anne" olmasi gerektigini incilden bir takim seyler okuyarak anlattilar, dedik evet haklisiniz soyledikleriniz kendi icinde tutarli, ama birimiz ateist digerimiz musluman. daha cok ogrenmek isterseniz toplantilarimiza gelin falan dediler, yok sagolun diyip ortamdan uzaklastik.

ne kadar cok kisi, o kadar iyi diye dusunuyorlar. amac bu.
  • the end of time  (29.08.19 12:13:32) 
yehova şahitlerine inançsız olduğunuzu söylemek ters tepki yapabiliyor, daha çok geliyorlar. tecrübeyle sabit.


  • phoarbix  (29.08.19 12:14:13) 
Bunlar hristiyanların fetöcüleri. En az fetöcüler kadar organize çalışıyorlar.

Yıllar önce polonya’ya erasmusa gittiğimde 3 amerikalıyla tanıştım. Kütüphanede çalışıyorlardı. Bayaa da iyi insanlardı. Ücretsiz ingilizce dersleri veriyorlardı. Bi gün dayanamadım sordum, hacı sizin değirmenin suyu nerden geliyor, hayrına insanları toplayıp üst düzey ingilizce dersi verdiğinize göre bi yerden para geliyor olmalı.. kilise görevlileri olduklarını söylediler. 2-3 senede bir şehir değiştiriyorlarmış.
Zaten bir süre sonra ingilizce derslerinin gidişatından anlamaya başlamıştım çünkü incilden hikayeler okuyup yorumluyorduk :D

Neyse benim erasmus macerası bitti türkiyeye geri döndüm. Dönüşümden 1 yıl sonra telefonum çaldı. Arayan kişi benim erasmusta tanıştığım amerikalıların arkadaşı olduğunu söylüyordu. Benim bulunduğum şehre gelmiş. Görüşelim falan dedi. Meraktan kabul ettim, adamla görüştüm.
3 kişi gelmişler, yehova şahidi olduklarını ve 5 sene boyunca bu şehirde görevli olduklarını söylediler.
Neyse yemek filan yedik. Teşekkür ettiler, bi kaç hediye verdiler.
Ara sıra arayıp evlerine de davet ettiler ama geçiştirdim.

Sonuç olarak adamlar fetönün hristiyan versiyonu. Çok İyi insanlar olabilirler ancak bu kişiler fanatik. Her şeyde olduğu gibi dinde de fanatizm zararlıdır. Uzak durmak gerekir.
  • adwokat  (29.08.19 14:50:03) 
Misyoner adamlar
Sen inançlı biri değilim diyerek adamlar için av olmuşsun resmen

Düşün şimdi
Müslüman birinin mi inançsız birinin mi bunların dinine geçmesi daha kolay

İstemiyorsan adamları yol ver gitsin
  • zaire elcisi  (29.08.19 15:01:45) 
yehova şahitlerinde misyonerlik diğer tarikatlardaki gibi değil aslında. onlarda misyonerlik aslında dini bir görev ve hayatın belli zamanlarında tamamlanması gerekiyor. sırf bu görevi tamamlamak için türkiyeye geliyorlar yurt dışından (başka ülkelere de gidiyorlar) amaç seni dine yöneltmek. fetö gibi değil yani... istemiyorsanız kibarca reddedin.tekrar askıntı olmazlar. ama bu tip misyonerlere (tüm dinlerde) dindar veya inançlı olmadığınızı söylerseniz üstünüze gelirler. başka bir dine inanan birini kendi dinlerine çekmek zordur, hiç inanmayanı inandırmak daha kolay. bu yüzden ben gnostiğim deyin yollayın :)


  • Tears of Devil  (29.08.19 15:08:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.