[]

Bu böyleydi, şimdi değişti dediğiniz hükümet icraati

Selamlar

Kafama takıldı da eskiden iyiydi şimdi boka sardı diyeceğiniz neler var.
Benim hatırladığım 1-2 tane şunlar

- Yeni MTVler, eski araçlarda yüksek, yeni araçlarda çok azdı, maksat arabalar yenilensin, 80-90 model arabalarla insanlar sağlıksız/tehlikeli işler yapmasındı, şimdi yine tersine döndü sanki, 99 model araba 200 tl mtv ödüyor, 2015 model 1500 lira mtv ödüyor, e olmadı ki?, zaten arabayı alırken vergi ödüyorsun bi araba parası.

- Sağlık, ilk geldiler bi herşeyi bedava yaptılar, sonra şu katkı payı, bu katkı payı diye eski haline geldi iş, geçen özel hastanede muayeneye gittim, parasını ödedim, doktor ilaç yazdı, gittim ilacı alırken, bir de muayene parası çıktı sistemden? Özel hastanede ödediğim muayene'nin bir de devlete olan payını bir daha ödedim? ne anladım bu işten.

- Üniversitelerde harç kalktı dediler, sanki şimdi başka isimle yine alıyorlar?

Yapıp yapıp, tersine döndürmek neyin kafası?
İşin de ilgini, insanlar hala baştaki halini hatırlıyor, koca koca amcalar, hastaneye gittim bi lira vermedim diye sağlık hizmeti övüyorlar, e artık ödüyorsun, yalan söyleme

 
2001-2007 arası ekonomi politikası iyiydi. made by derviş, implemented by babacan. akp 2007 sonrasında bitik bir partidir, islamcılığı ve şu fetö olayları sayesinde ayakta kalabildi.


  • rusd  (26.08.19 09:44:09) 
Corc bu soru ciddi mi?
Eskiden iyiydi, simdi boka sarMAdi diyebilecegin bence hicbir sey yok memlekette. Kayyimin kendine 700.000 TL'lik takim elbise aldigi ulkeden bahsediyoruz. Bu bugunun haberi, geriye dogru 1000 gun git. Icinde adam kayirma, rusvet, yagma, hirsizlik, katliam olmayan tek gun yok.

  • ebabil curnatasi  (26.08.19 10:25:07 ~ 10:26:49) 
çok var. ilk geldiklerinde kamuda tasarruf diyorlardı, milletvekili lojmanlarını filan boşaltıyorlardı. şimdi kamu harcamalar misliyle arttı, oturmadıkları lojmanların yerine saray yaptırıyorlar.


  • babilbaligi  (26.08.19 10:32:22) 
Hastanelerde muayene sırası vardı, muayene olabilmek için günlerce bekliyordunuz diyorlardı şimdi de aynı. Randevuyu önceden almak otomasyon ve internetin gelişmesi sayesinde oldu. Artık internetten alıyorsun ama yine bekliyorsun. İlk ve orta dereceli okullarda kitapları ücretsiz yaptık dediler. Şu anda devletin kitaplarını yine devletin öğretmenleri sallamıyor ve ek kaynak istiyorlar. Arada olan ağaçlara oldu. Mütevazı devlet kurumu ve yöneticileri tabiri caizse bir avuç kaldı. Hep gösteriş. Bizim bu gösterişleri yapacak paramız var mı gerçekten?


  • mekaniker  (26.08.19 13:11:38) 
Birde ilaç bulamıyordunuz. Üç ilaçtan birisi var ikisi yok diyorlardı. Aynı şeyi ben 2019 da anneannemin tansiyon ilacında yaşıyorum. Her ilaç döneminde en az 20 eczane geziyorum. Ona rağmen bulamadığım oluyor. İlaç şirketi müdürleri ve hatırlı eczacıları tanımasak onu da bulamayacağız. Bu memlekette gariban ne yapsın? Kimseyi tanımayan ne yapsın? Ben niye bir ilaç bulmak için tanıdığa ihtiyaç duyuyorum?


  • mekaniker  (26.08.19 13:15:37) 
temel hak ve ozgurlukler?
1 - eskiden de iyi degildi ancak ciddi vaatlerle gelindi, medeni kanun, ceza kanunu vs.bir noktaya kadar degisti, istanbul anlasmasi, ILO sozlesmeleri vs. vs. ancak bugun geldigimiz nokta kadina karsi siddetin ve isci olumlerinin neredeyse devlet eliyle desteklenmesi ya da yok sayilmasidir. LGBT olaylarina deginmiyorum bile. birakin 1 mayisi, 8 mart eyleminde kadinlar sokakta dovulebiliyor.

2 - ayrica, yasi buyuk olanlar hatirlar cok basit bir ornek ama eskiden olacak o kadar vardi mesela, hukumet yerden yere vurulurdu, guler eglenirdik, bugun bir dizi hakkinda attiginiz twitten terorist olup yargilanabiliyorsunuz birakin gercekten devlet hakkinda mizah yapmayi.

3 - bunlarin en buyuk sebeplerinden biri bence cezasizlik geldi, ne adi suclara (vatandasin vatandasa karsi isledigi) ne de devlet gorevlilerinin isledigi suclara karsi herhangi bir yaptirim uygulanmiyor. denetimi siki olan ve uygulanan tek suc devlete karsi islenen suclar; terorist olmak, devlet buyugune hakaret vs. vs.

4 - adil yargilanma hakkinin ihlali ve ceza hukukunda belirlilik ilkesinin tamamen ortadan kalkmasi - ki en kotusu bu bence; eskiden bu kesinlikle daha iyiydi, artik ceza kanununda olmayan suclar icin yargilanip, kimligi kesinlikle belli olmayan ve uydurulan gizli taniklar sayesinde hapse girebiliyorsunuz. ceza hukukunun en temel ilkesi tamamen uygulamadan kalkmis durumda, bundan daha feci bir durum dusunemiyorum.

5 - ayrica sehircilik de degisti bence, halkin bir araya gelebilecegi meydanlar, ortak alanlar hic kalmadi, ki bu da ortadogu devletlerine ozgudur, insanlar bir araya gelip eylem yapmasin diye.
  • kassiopeia  (26.08.19 13:21:04) 
Ilk iktidara geldiklerinde - cok net hatırlıyorum - "ilk ve oncelikli hedefimiz Avrupa Birligi" diye geldiler, hizlica yol katettiler surecte. 2004'te aday ulke sifati aldik falan, sonra 180 derece tersine döndü durum. Ab ye sirtmizi donduk, sen kimsin demeye basladik.
AB akp nin major secim vaatlerinden biriydi.

  • stavro  (26.08.19 13:36:29 ~ 13:37:42) 
En onemlisi enflasyon tek hanede, enlasyon dip yapti muhabbetleri vardi, gunun sonunda yine çılgın enflasyon rakamlarina geldik.


  • stavro  (26.08.19 13:41:37 ~ 13:41:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.