[]

balkona yine kuş yumurtlamış

kahverengi güvercine benzeyen bir hayvan, galiba kumru deniyor bunlara. yakın zamanda yine yumurtlamıştı hayvan rahatsız olmasın diye 1,5 ay balkona çıkmadım. bu seferde kültablasına uyduruk bir yuva yapmış bir de yumurta bırakmış. ama yumurtada bir delik var.

-bu delik yumrtadan yavru çıkar mı?
-yuvayı kül tablasıyla beraber balkonun başka bir köşesine taşısam anne kuş ne tepki verir?

hizliresim.com

 
evet biz kumru diyoruz da izmirliler baska bir sey diyebilir. ayrica o disi kus insaat muhendisligi 2 den terk mi o ne cirkin yuvaymis. o yimirtadan yavru cikmaz sanmiyorum. yuvayi hic oynatmayin o kus ona tunemez pek zannetmiyorum yumurtanin kirik oldugunu anlayacaktir tahminim bu yonde.


  • turbo sadık  (25.08.19 19:48:51) 
resmen alelacele yuva iliştirmiş oraya :) yumurta cortlamış, anne baba anlar yakında bir süre görünmezler, yer soteyse tekrar gelirler yeni yavrulamada. Çılgınca sevişiyor bunlar, bizim balkonlar da sürekli istila halinde.


  • somethinginthewayshemoves  (25.08.19 20:28:05) 
şu an bizim balkonda da kumru yumurtası var. mevsimi sanırım. 2 hafta yumurta olarak kaldı şimdi çıktı 1 tane yavru anne babası değişmeli olarak oturuyorlar.

1- müdahale etmeyin çıkar
2-yuvayı oynatmayın hocam zaten 1-2 aya yavru uçar gider bile. yiyecek ve su koyun yuvanın kenarına ben oyle yaptım
  • egokalp  (25.08.19 22:38:30) 
geçen sefer bunun yüzünden balkona çıkmıyordum zaten beni görünce kaçıp gidiyordu. bu şerefsiz az önce geldi oturdu yumurtanın üstüne. artık beni görünce kaçmıyor da namıssız alışmış iyice.
balkonu işgal etmesi hadi neyse de çok pis koku yapıyor yahu. bu sıcaklarda balkona da çıkamaz oldum ne yapsam bilmiyorum.

  • izole  (25.08.19 23:13:39) 
kimildatinca bir daha yuzune bakmiyorlar. ellesmeyin dursun istiyorsaniz.


  • supergirl  (25.08.19 23:34:41) 
hayvanlara yaşam alanı bırakmayan insanoğludur.
ne yapsın hayvan çalı çırpı bulup yuva yapacak bir şey kalmamış ki sokakta gelmiş kül tablasının içine yapmış.
3 ayrı yerde yıllardır balkon-apartman boşluğu gibi yerlere yuvalar yapılmıştı.eşim çok seviyor kuşları ve besler düzenli olarak bu nedenle her oturduğumuz yerde ve iş yerinde mutlaka yuva olur.sakın dokunmayın dişi kuş bir şekilde anlayıp gelmiyor ve tüneme olmadığı için yumurtalar çürüyor.yerini de değiştirmeyin.büyük ihtimalle o yumurtadan çıkmaz ama yeni yumurta yapacaktır hemen
  • dunyadan arafa  (26.08.19 00:14:58 ~ 00:16:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.