[]

GSS borcuna halk neden ayaklanmıyor ? neden kimsenin sesi çıkmıyor ?

işsize borç yüklüyorlar faiz yüklüyorlar ödeyen ödüyor ödemeyen boşu boşuna borçlanıyor kimsenin de sesi çıkmıyor çok paranız var herhalde


Edit: sigortaya faydası olsa en azından prim ödenmiş olurdu emekliliğe katkısı olurdu oda yok mal gibi para ödüyoruz

 
Ne ayaklanması olm yan yana 3 kişi görünce yol kesiyo aynasızlar. Gss için ayaklansak perişan oluruz. Sigorta da yok, oooh mis.


  • Tears of Devil  (23.08.19 15:28:10) 
gss prim borcu dediğiniz şey işsiz olanlara ve ailesinin durumu ortalamanın bir tık üzerinde olanlara koyuyor. çok az bir kitle. zaten bunların yarısı da hastaneye filan gitmediği için borcu sallamıyor, ödemiyor.

şahsen ben işsiz olduğum dönemde ödemedim, ne olur ne olmaz diye kendine görev addedip ödeyen arkadaşlarım oldu, sonra silindi o borçlar.

o yüzden pek isyan edebilecek bir kitle olmadığını düşünüyorum bu konuda.
  • aziz dostum jack  (23.08.19 15:40:55 ~ 15:44:53) 
Banada 2013'ten beri 5.500 kusur lira borç cikarmislar devlete gitmedigim icin bir sikinti olmuyor


  • kreatin  (23.08.19 16:54:22) 
üstte bir arkadaş işsizlerin çok az bir kitle olduğundan bahsetmiş. norveçte öyle olabilir, türkiyede şu an işsizlik oranı %14'lerde. hiç az bir oran değil aslında.


  • Tears of Devil  (23.08.19 17:12:28) 
halk neye tepki veriyor ki. gss'ye gelene kadar...


  • bonanza  (23.08.19 17:15:59) 
Çünkü borçluların büyük kısmı bu borcu ödemiyor. Benim de var, yok kabul edip hayatıma devam ediyorum. Ne zaman banka hesaplarına haciz gelip insanlardan bu parayı zorla alırlar, o zaman insanlar harekete geçer.


  • Abdurrahman  (23.08.19 17:37:52) 
çok soru var böyle. halkımız nafaka alıyormuş diye eski karısını kesiyor ama ota yoka kesinti yapan, kıdem tazminatının üstüne yatan patrona parmak kaldırmıyor.


  • windows95  (23.08.19 17:44:13) 
Kültürümüzde yok. Olanları da hapse atıyorlar.


  • prizmatik  (23.08.19 18:06:59) 
Gss primi borclandirma hadisesinin aslında maddi gelirden ziyade sgk'da alacak kalemi gösterilip borçtan düşülmesi ve büyük batık görünmemesi için olduğu yorumunu okumuştum bir yerde.


  • aksi kanitlanmadikca cocuktur  (24.08.19 00:13:49) 
sivrisinek neden avrupa ile karşılaştırıyorsun avrupa ile türkiyenin gelir düzeyi aynı mı avrupadaki üniversite ve iş imkanları ile buranın işsizi üniversitesi aynı kefedemi bir kere sen en başta elmayla armutu bir karıştırma devlet bize aynı imkanları versinde ondan sonra karşılaştırırsın bunu isteye bağlı yapın olsun bitsin sen gelir testi yaparken neden aileninde toplam gelirini işin içine katıyorsun (anne babanın maaşı mal varılığı vs) belki 35 yaşındaki adam işsiz kaldı ve ailesinden ayrı yaşıyor ailesinin parasıyla ne alakası var gelir testinin ? gelir testinin kriterlerini okudunmu sen hiç ? baştan aşağı hukuksuz baştan aşağı başarısız bir sistemdir bu kadar net bütün milleti boş yere borçlandırıyorlar helal olsun kimseninde sesi çıkmıyor

devletin ve bu kanunun çıkaranın asıl amacı şu ssk gideri çok bu işsiz bundan zaten para koparamayız annesinin babasının maaşına göz koyalim 3-5 de ordan kırpalim meclis lokantasında porsiyonu 5 liradan pirzola yemezlerse skk gideri karşılanabilir mesela yada ne bilim sarayda oturmassa ulu haşmetlimiz gene karşılanabilir hiç aklina gelmişmiydi bu
  • baknedicem  (24.08.19 14:54:00 ~ 15:02:58) 
sivrisinek anlattıkların çok güzel peki, benim anlamadığım bu ekşideki başlıkta niye kimsenin 5 binden aşağı borcunun olmadığı. 5 bini 75e bölsen 66 ay çıkıyor. bu elemanlar yeni mezun olduğunu iddia ediyor. e peki bu 66 aylık işsizlik karşılığı borç nasıl çıkıyor? bu ülkede kimse 5 yıl işsiz gezme lüksüne sahip değil. bu nasıl oluyor peki? eleştirmiyorum bilmediğimden soruyorum.


  • windows95  (24.08.19 14:56:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.