[]

Babadan bağlanan maaş

Hızlıca sorayım.

Dulum. 3 yaşında oğlum var. Vefat eden babamdan maaş bağlanabiliyormuş. Ancak şu an sigortalı çalışıyorum.

Bence bağlanmaz ama hem çalışıp hem de babadan maaş bağlatabileceğimi söyleyen var.

Sevgili uzmanlarımız ne der?
Teşekkürler.

Bonus: maaş alırsam ortalama ne kadar olur? babam sıradan bağkur emeklisi. Annem hayatta (şu an sanırım o alıyor maaşı) çalışan evli Bir ablam var.

 
bunu buldum ama uzman birisi çıkar kesin
www.sozcu.com.tr

  • kisa  (20.08.19 11:43:34) 
surada kiz cocuklari ile ilgili paragrafta kiz cocugun sigortali calisiyor OLMAMASI lazim gelir demis

www.sgk.gov.tr
  • exlibris  (20.08.19 11:47:37) 
Sigortalı iken babanızın maasini alamazsıniz. Kimi de işi ile anlaşıp sigortadan çıkıyor. Böylece ikisini de aliyor. Ama şikayet edilirseniz burnunuzdan gelir tabi.


  • allah yazdiysa bozsun  (20.08.19 11:53:22) 
O işler biraz çetrefilli, yakın zamanda yargıtayın kadınlar için çift maaş alma kararı filan da vardı. Hem babadan hem kocadan alabiliyor kadınlar, kocadan maaş alan kadın çalışsa bile kesilmiyordu maaşı.

Babadan maaş bağlanan kadın ise farklı emekllik şartlarına göre değişiyordu, yanlış hatırlamıyorsam bağkur ve sgk emeklisi babadan maaşı çalışırken alamıyorsunuz, ama emekli sandığından olanı alabiliyorsunuz.

Babanın nereden emekli olduğu da önemli aslında, bizdeki bu sigorta işleri gerçekten çok karışık. En güzeli doğrudan size yakın olansgk binasına gidip başvurmak.
  • John Bloor  (20.08.19 12:01:25) 
Bana da mantıken çalışırken alamam gibi geliyor. Çetrefilli işlere hiç girmem zaten, gerek yok. Usulü neyse o olmalı.

Ama bana ısrarla kız çocuğu evlenmemişse hem çalışıp hem babadan maaş alamaz ancak dulluk varsa alır dedikleri için bir de size danışayım dedim. Sgk'ya gidip de saçma bir soru sormak istemedim.
  • balik kraker  (20.08.19 12:10:31) 
sigortalı bir işte çalışırken alamazsınız. diyelimki işten çıktınız maaşı almak istediniz, annenizin şu an aldığı maaştan kesilip size verilecek o maaş. anne %70 kız çocuk %30 paylaşılacak.


  • ozgur bir kusun hatirati  (20.08.19 12:12:29) 
bu arada baglansa bile annenizin maasindan kesinti oluyor, aklinizda olsun

mesela anneniz su an bin lira aliyorsa, size baglanirsa onun 750 sizin de 250 maasiniz oluyor (rakamlari salladim)
  • exlibris  (20.08.19 12:32:23) 
bağkur ve ssk ilişkisini bilmiyorum ama emekli sandığı maaşı ssklıyken alınabiliyor. ben annemden uzun süre aldım bu şekilde, çalışırken. tek varis varsa tam yarısını alıyor maaşın.


  • nilmiye  (20.08.19 14:57:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.