[]

Bu ortamda Türk futbolunu nasıl sevebiliyorsunuz ?

twitter.com amacım tartışmak, bir tarafa kin kusmak değil yanlış anlamayın. Gerçekten merak ediyorum Türkiye liginden zaman içinde soğumuş bir futbolsever olarak, Türkiye lig'nden keyif alan futbolseverler nesinden keyif alıyor merak ediyorum.

Bakın ligin daha ilk haftası oynandı. Daha ilk hafta. Adamlar flood yapıp maçtaki hakem hatalarını tek tek yazıp algı operasyonu vs. anlatmışlar. Amacım sadece Galatasaray'a laf sokmak değil. Dün de Fenerliler ve Beşiktaşlılar Galatasaray'ın penaltısı için aynı şeyleri söylüyordu. Ya bütün sezon en çok kullanılan kelimelerin istatistiği tutulsa ''eyyam'', ''yayıncı kuruluş'', ''algı operasyonu'' vs. çıkar ilk sıralarda. Nasıl keyif alabiliyorsunuz şu ortamdan ? Sürekli birileri birilerini suçluyor işte hakemler birilerini kolluyor yok yayıncı kuruluş diğerini destekliyor. Sıkmadı mı gerçekten bunları konuşmak. Ben şunu çok garip buluyorum. Futbolu sevdiğim gibi sinemayı da seviyorum ve ''bok gibi lan bu izlenir mi ?'' dediğim hiç bir filmi izlemiyorum, futbolda niye aynısı geçerli olamıyor ? Tempo yok, iyi defans yapma desen o da yok, mücadele yok, hırs yok, ortam leş gibi efendi gelen futbolcu bile bozuluyor. Hem futbol sevip hem Türkiye süper ligi sevmek anlamsız geliyor gerçekten. ve işin garibi de şu; en tepedeki üç takım sürekli olarak bir diğerine geçilen torpillerden, yapılan kayırmalardan şikayet ediyor ve sezon sonunda öyle ya da böyle üçünden biri şampiyon oluyor. Gerçekten komik geliyor. Yani en basitinden biraz politik düşünüldüğünde şunu anlamak zor olmamalı; eğer bu kadar eyyamdan, kayırmadan, yayıncı kuruluş muhabbetinden bahsediliyorsa ve bu durumlar gerçekse, bu çarkı döndüren birilerinin olması gerekiyor. Çarkın en büyük güçlerinin herhangi birinin pirupak olup o çarkı kırmaya yönelik mücadele veriyor olması inandırıcı mı gerçekten ? Ülkedeki futbol ortamında rezalet bir düzen var işte. Tüm yöneticiler, takımlar, federasyon, hakem bunun parçası işte.Bu kadar leş bir ortamda kendi yöneticilerinin, takımının tamamen düzgün kaldığını düşünmek her takımın taraftarı için konuşuyorum garip geliyor. Bu düzenin, bu saçma sapan futbolla alakası olmayan ligin boykot edilmesi gerekmiyor mu artık ? Kendi kulubünün sütten çıkmış ak kaşık olduğuna inanmak ne kadar daha sürecek ?

Premier Ligi ve İngiliz basınını, taraftar gruplarını ciddi şekilde takip ediyorum. Geçen sene lig bir puan farkla bitti. Arada iki tarafın aleyhine de lehine de hakem hataları oldu. Teknik direktörler bir iki şey söyledi, taraftar grupları bir hata olduğunu düşünüyorlarsa bir iki tweet attı en fazla ve futbol konuşmaya döndü herkes. Yani gerçekten tahayyül edemiyorum böyle bir ortam olduğunu. Bu hafta mesela City tartışmalı (muhtemelen haksız) bir VAR kararı ile TOttenham'a puan kaybetti ve bu takım geçen yıl 98 puan ile şampiyon olurken arkasındaki rakipi 97 puan topladı. Yani hakikaten altın değerinde her puan laf olsun diye değil. Ulan hiç görmedim ''yayıncı kuruluş city'mizin önünü kesmeye çalışıyor'' tarzı komplo haberlerini. Türkiye'de olsa başlamıştı ''yayıncı kuruluş yarış kopsun istemiyor'' geyikleri. Gerçekten bıktırmadı mı bu ortam ? Nereye kadar gidecek. Bir de son soru, Türkiye liginden keyif alan hangi noktasından alıyor ? Gerçekten seviyor musunuz bu ligi ?

 
sevmediğin, takip etmediğin türk futbolu için niye bu kadar uzun yazdın? ben de onu merak ettim.


  • sutlu nescafe  (20.08.19 00:11:32) 
@sutlu nescafe Türk futbolundan haberdar olmak için maçları izlemek gerektiğini mi düşünüyorsun cidden ? Attığım Tweet kaç rt almış baksana bi, ki bu sadece tek bir örnek. Futbolu takip eden on tane arkadaşının olması (ister internet ortamında ister yüz yüze ) olup bitenlerden en azından haberdar olman için yeterli oluyor.


  • evandro roncatto  (20.08.19 00:14:24) 
Sevemiyorum. Sadece Galatasaray' ın başarıları beni mutlu ediyor. Kalite düşüklüğünün farkındayım fakat çocukluğumdan beri yüzümü fazlasıyla güldürdü. Süper lig üzerine dönen tartışmaların toplumun tezahürü olduğunu düşünüyorum. Toplum olarak yükselirsek her alanda yükseleceğiz.


  • mekaniker  (20.08.19 00:22:10) 
Okumadım ama sevmiyorum. Yine gaza gelip Denizli maçını açtım 15 sonra kapattım. Kendi kendime dedim ki her sene aynı salakligi yapıyorsun west. Ertesi gün açtım Tottenham Manchester City maçını misss


  • westblack  (20.08.19 01:15:31) 
öyle saçma futbol kültürümüz var ki, tamamen kişisel tatminsizliğimizi ortaya çıkarıyor. siyasi parti tutar gibi takım tutuyoruz. toplumsal bozulmamız orayada yansımış. malatyadaki adam neden istanbul takımı tutar ki? aidiyet duygumuz yok ki. leş gibi bir lig, kötü hakemler, berbat yorumcular.


  • mikahakkinen  (20.08.19 01:36:28) 
İngiltere örneğinde, hakem hata yapınca hakemin gerçekten hata yaptığına ikna oluyorsun. Zaten hocalar da, taraftarlar da orada yorum yaparken buna göre yapıyor. Bizde hakem "hata" yaptığında onun hata olmadığını düşünmek zorunda hissediyorsun zira burası bir yolsuzluk ve rüşvet cenneti, kuralın kanunun işlemediği, güçlü olanın yolunu bulduğu bir bataklık. Öyle olunca insanlar otoriteye güvenemiyor. Öyle olunca bu kavgalar da kaçınılmaz oluyor. En iyisi izlemek istiyorsan yorumları falan okumadan kafa dağıtmak için izlemek. Ben denk gelirsem kafa boşaltasım varsa açıp kendim izliyorum da o ekşideki twitterdakı boş yorumları okumaya ne lüzum var ne de o kadar vaktim var zaten.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (20.08.19 04:37:49) 
3 temmuzdan beri iyice boku çıktı olayın.

o tarihe kadar herkes birbirine "şikeci" diyip geçiyordu ama kimse altını dolduramıyordu. yani "şu oyuncuyu kesin ayarladılar" diyorduk mesela kötü oynayan oyuncu için. Ama biz de inanmıyorduk dediğimize, nasıl ayarlasınlar diyorduk içten içe. 5 dakika sonra da unutulup gidiyordu.

Ama 3 Temmuzdan sonra böyle şeylerin olabileceğini net şekilde gördük bence. Şuanda bir hakem hata yaptığında arka planda bin türlü oyun ve gerçekten eyyam sebepli hata yaptığını biliyoruz. Ya da bir oyuncu büyük bir takıma karşı ultra kötü oynadığında gerçekten satın alınmış olabileceğini düşünüyoruz.

@bugunku antremanda goz dolduran futbolcu'nun dediği gibi aynen. Bizdeki hataların -her takım için- pek de hata olmadığını biliyoruz artık. Aleyhte veya lehte, şampiyonluk için olabilir, bahis için olabilir, bir sebeple müdahalenin olduğunu çok bariz futbola.
  • akatreil  (20.08.19 09:03:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.