[]

engelli için otomobil

selam,

babam %90 üstü engelli.

kendisine bir araba alsam ötv ödemiyorum. haftada bir hastaneye gitmesi gerekiyor. 1 gün dışında babamın arabaya ihtiyacı yok.
hastaneye götürecek de benim kendisinin kullanması mümkün değil.

bu 1 gün dışında aracı kullansam hukuki olarak bir sorun ile karşılaşır mıyım ?

iyi günler.

 
birinci derece kan bağı bulunan herkes aracı kullanabilir


  • vladimirdökümov  (16.08.19 12:10:27) 
yüzde 90 üzeri olduğuna göre herkes kullanabilir. ruhsatta falanca kişiler kullanabilir diye bir ibare mevcut değil.


  • sutlu nescafe  (16.08.19 12:11:34) 
polis çevirdiğinde babam araba olmadığı için sorun olur mu ?

yada şöyle diyelim iş güç için sürekli şehir dışına çıkıyorum, başka bir şehirde araç ile polis çevirmesine takılsam demezler mi bu aracın sahibi engelli neden araç içinde değil ?
  • su aygırı  (16.08.19 12:18:44) 
Hayir sorun olmaz, araç hareket halindeyken içinde bulunması gibi bir zorunluluk yok, herhangi biri aracı kullanabilir.


  • diabolus79  (16.08.19 12:31:41) 
Sana şunu söyliyim, amcamın biri engelli amcamın üzerine araba aldı ama kendisine. Yıllardır da kullanır. Ruhsatta maksimum 2 isim belirtiyor sanırım şoför olarak.baban arabada olsun olmasın onun adına aldığın aracı kullanabilirsin.


  • makarnacanavari  (16.08.19 14:19:25) 
ruhsata isim yazılmıyor artık. üzerine araç alınan engellinin araçta olması gerekmiyor.


  • sutlu nescafe  (16.08.19 14:35:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.