[]

koro neden dinlemiyoruz?

korolar neden şarkı çıkarmıyor mesela? klasik müzikte falan dinlediğimde tüylerim diken diken oluyor. bayılıyorum ben ama neden yok işte?




 
o işte para yok


  • vladimirdökümov  (03.08.19 20:22:00) 
tamamen düz vatandaş olarak mantık yürütüyorum, "müzisyenim ve sen haksızsın *bne" diyecek olan varsa düzeltmekten çekinmesin: koroda çok fazla sanatçı var. bir araya gelip eser vermeleri çok zor olur. fazla kalabalıklar çünkü. aynı şekilde, elde edecekleri gelir de az olacaktır. 3-4 kişilik grup değil ki... konser vermesi ayrı dert, taşınması ayrı dert.

ben koro işinden çok anlamam ama kuban kazak korosu ve kızıl ordu korosu'nun hastasıyım. düzenli olarak dinlerim. bunların mesela oturup da "hadi yeni şarkı yazalım" diyeceğini zannetmiyorum, yapıyorlarsa bile albüm gibi değil de neblim 10 yılda 1-2 tane yeni şarkı şeklinde yapıyorlardır.

kapitalist dünyaya çok uygun bir iş değil koro üretimi. kâr yok çünkü. anlamsız. o açıdan koroların genellikle devlet sanatçılarından oluşması, devlet desteğiyle faaliyet göstermesi şaşırtıcı değil bence.
  • der meister  (03.08.19 20:47:32) 
Para getirmiyor, evet. En fazla uyarlama yapiyorlar, en son Hollanda'nin bir halk sarkisinin koroda uyarlandigini gormustum mesela.

Bence guzel bir sey böyle müzik yapilmasi. Yani kücük konser salonlarında, kücük davetlerde, köydeki kilisede devam etmesi... Elbette der Philharmonische Chor Wien gibi enstitü olmus, büyük konserler veren populer korolar var.

Yine de bence, böyle bir gelenegi var: kücük caplı kalmak. Bence bu harika bir sey.

der meister'inkine ek olarak, gordugum kadariyla seveni, bir parcasi olmak isteyeni de az degıl koronun. Belediyeler ya da kiliseler hocalar tutuyorlar ve isteyenler, siradan halktan kisiler, gidip koroda sarki soyleyebiliyor.

Ek: Basliktaki soruya cevap vermemisim. Ben dinliyorum. Tanidiklarimin konserleri oluyor, onlara gidiyorum. Yarın Viyana Senfonisi'nin konseriyle beraber pazar korosunun ortak programı var, ona gidecegim mesela.
  • buf-e kür  (03.08.19 21:19:31 ~ 21:26:59) 
Koro diyince aklıma Scala & Kolacyn Brothers geldi nedense. Gerçekten de şarkıların cover halleri çok farklı hissettiriyor. Tavsiye niteliğinde bir cevap oldu.


  • glutamin  (04.08.19 00:18:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.