[]

Roma veya amsterdam aktarmalı abd'ye uçmuş olan var mı?

Yıllarca abd'ye hep thy ile direkt uçtum. Bu kez 10 yaşındaki oğlumla gidişte roma dönüşte amsterdam aktarmalı uçacağım.

Uçuşlar pegasus+delta ve delta+atlas sırasıyla. Sırasıyla alitalia ve klm'den aldım biletleri. (Turna.com aracılığıyla)

Bildiğim kadarıyla avrupa aktarmalı uçuşlarda ekstra bir şey yapmak (transit vize falan) gerekmiyor. Nirmal valizi buradan verip amerikadan alıyorsun. Uçaktan kabin bagajını alıp kapıdan kapıya geçip biniyorsun. Ama yine de bir şey atlamış olmak istemiyorum.

Avrupa'ya ayak basmamış bir insanım. İlk aktarmalı uçuş deneyimimde yanımda bir de 10 yaşında çocuk olmuş olacak. Bilmem gereken bir şey var mı? Teşekkürler.

Rica: Lütfen sadece kendisi (yahut eşi çocuğu falan) bizzat roma yahut amsterdam aktarmalı uçmuş olanlar yanıtlasın.

 
bir 10 sene önce roma aktarmalı gidip milano aktarmalı dönmüştüm. çok da bir şey olmamıştı sanırım aklımda kalmamış. indikten sonra direkt diğer uçuşun kapısına gidip beklemiştim.

ama benim ikisi de alitalia idi.
  • hmpf  (01.08.19 15:34:59 ~ 15:51:48) 
eğer uçuşlar kendiliğinden bağlantılı değil ise, yani bagajları otomatik olarak geçirmiyorlar ise (aktarmalı uçuşları siz ayarladı iseniz ayrı uçuşlar olarak algılabiliyor), o halde Roma/Amsterdam'da bagajınızı alıp yeniden uçağa vermeniz ve pasaport kontrolüne yeniden girmeniz gerekir. bu halde schengen vizesi isterler. özetle gidişiniz delta'nın pegasus ile ortak uçuşu değilse ve dönüşünüz de alitalia ve/veya klm'nin diğer şirket ile ortak uçuşu değil ise schengen vizenizin olması gerekir. lütfen teyit edin, sıkıntı yaşamayın.


  • wendyangelamoiradarling  (01.08.19 17:20:48) 
Kesinlikle wendy +1
Sizinki aktarmalı/transit/bağlantılı uçuş sayılmaz. Schengen vizesi almanız gerek.

  • flo  (01.08.19 20:53:45) 
yanlış anlamışsınız arkadaşlar. "sırasıyla" yazıyor cümlenin başında. yani:

alitalia'dan alınan (turna.com aracılığıyla) ist-jfk bileti. uçuş alitalia ile codeshare. istanbuldaki ayağı pegasus. romadaki ayağı delta.

aynı şekilde klm'den alınan (turna) da jfk-ist. uçuş yine codeshare. gerçekleştirenler ise fjk-ams delta, ams-ist atlas.

aktarmalı us uçanlar zaten direkt anlardı kasdettiğimi. o yüzden lütfen sadece onlar yanıtlasın demiştim. tabi nazik uyarılarınız için teşekkürler.
  • dilemma of subscribtionability  (02.08.19 00:05:43) 
İneceğiniz ülkeler (İtalya ve Hollanda) transit vize istiyor mu onu araştırın.

Bazı ülkeler transit vizesi istiyor.

İtalya ve Hollanda vize merkezlerini arayıp sorun en doğru bilgi için.
  • peggy  (02.08.19 11:23:06) 
seyahat sonrası ben yazayım, cevap olarak dursun:

alitalia'dan online check-in yapılamıyor. havaalanında pegasus roma-amerika'nın buradan uçuş kartını veremiyor ama bagajları türkiye-amerika olarak bağlayabiliyor. roma'da inince havalimanından transit kısmına geçmek gerekiyor. bunun için bir güvenlik kontrolünden geçiyorsunuz italya'da. bize sormadılar ama italya'da bazen polis devam bileti sorabiliyormuş ve eğer görmez ise (en azından telefon ekranında dahi olsa) kıllık yapabiliyormuş. biz bir sorun yaşamadık. transferde delta kontuarlarından uçuş kartlarımızı alabildik. bir de aktarmalı bagajlarımızı adamlara hatırlatıp bagaj fişlerimizi işletmemiz gerekti. burası önemli.

yani roma için sadece bir güvenlik kontrolünden geçiş var.

dönüş içinse yine amsterdam-istanbul'un uçuş kartlarını alamadık amerika'da. delta'dan bagajları istanbul'a bağlayabildiler yine direkt. amsterdam'a inince tek yapmamız gereken istanbul uçuşu için kapıya gitmek oldu. (aynı terminal, aynı kat, aynı bölge) uçuş kartlarımızı kapıdan alıp uçağa bindik...
  • dilemma of subscribtionability  (07.09.19 18:32:07 ~ 18:32:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.