[]

F1 Pit Stop

Yaşlanıyoruz galiba (37) senede 5-6 yarış izliyorum ama şu yeni pit stop düzenini çözemedim. bu arabalar neden benzin almıyor? yakıt yeterli geliyorsa FIA neden depoyu küçültmüyor yada az benzinle yarışan araba neden avantaj elde edemiyor gibi kafamda deli sorular var.




 
Güvenlik sebebiyle FIA yasakladı zaten benzin ikmalini.


  • diabolus79  (31.07.19 09:29:07) 
1 yarışta yetecek kadar benzinle yarışa başlıyorlar. sadece lastik ikmali için pit stop yapıyorlar.


  • mikahakkinen  (31.07.19 09:41:31) 
en son biri -galiba massa- benzin hortumunu koparınca, yakıt ortalığa saçılıp yangın çıkardı. bunun üzerine de pit stop esnasında yakıt almak yasaklandı.


  • babilbaligi  (31.07.19 09:50:17) 
Artık Pirelli sağolsun lastik avantajına göre pit stop yapılıyor artık.

Lastiklerin soft medium hard ultra soft, wet gibi özellikleri var. Renkler de bu özelliklere göre verilmiş durumda. Lastiğin sertliğine yumuşaklığına göre yol tutuşu, dayanıklılığı değişiyor. Yağmurlu havada yağmur lastiği takılıyor. Bu haftaki yarış gibi. Hatta bu haftaki kazaların büyük çoğunluğu yine bence o lastik işinden oldu. Yağmur dindi diye taktılar soft lastikleri hafif yağmur gelince kazalar başladı yol tutuşu bitti çünkü.

Ek olarak bir de lastik ısıtma muhabbeti var. Lastik yeterince isinmadigi zaman yol tutuşu gidiyor. Hatta direksiyon kilitleniyor(bu konuda tam emin değilim.) Çok sıcak havada da yumuşak lastikler hiç dayanmıyor. Bu da Pirellinin bok yemesi. Heyecan getirmek adına bunları getirdi işte F1.

Twitter'da güzel F1 paylaşımı yapan hesaplar var. Tavsiye ederim.

Forza Iceman Raikonen
  • westblack  (31.07.19 10:27:06) 
gün geçtikçe tadı kaçıyor zaten. eskiden yakıt ağırlığı ile taktik yapılırdı. pit stop'ta asıl vakit alan yakıt ikmali. takımlar az yakıt ve hafif araçla çıkayım, pit stop'ta telafi ederim, ya da dolu depo çıkayım pitte az vakit geçireyim diye taktik yapardı. hop yakıt ikmali kalktı. taktik sadece lastik üzerinden.

birkaç seneye lastiği de teklerler, anca yağmur olursa ya da patlarsa değiştirilebilir falan derler, yumuşak hamur sert hamur taktiği de biter. biz de şu manyetik yarış arabası oyuncağını izler gibi vız vız anca araba izleriz.
  • kibritsuyu  (31.07.19 13:33:28) 
Arkadaşlar yasaklandığını yazmış. Bunla ilaveten yakıt stratejisinin bir anlamı kalmadı çünkü eskiden tur başına 6-7 litre tüketilirken şimdi v6 turba hibrit araçlar 1-1,5 lt tüketiyor. Zaten en fazla 110 litre yakıta izin var.


  • iwasbornonamountainside  (31.07.19 13:57:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.