[]

Elektrik, Uzatma Kablosundan Anlayan?

6 prizli yani 6 tane fis takilabilen bir uzatma kablom var. Bazilarinin yaninda kirmizi bir acma kapama dugmesi vardir ya, bu da elektrik acma kapama dugmesi olanlardan. O dugmede kirmizi bi isik yanar ya, az once farkettim bu isik kiprasiyor. Daha onceden oyle sabit bir kirmizi isik yanardi o dugmenin icinde, simdiyse titrek bi isik var. Bunun bir anlami var midir? Mesela iste cok fis mi taktim buna? Elektrik isleri tirsitiyor beni, bi bilen el atarsa sevinirim.




 
Kırmızı plastik camın içindeki minik ampul eskimiş olabilir.

Üstünde hiç fiş takılı değilken de yapıyor mu, yoksa sadece bi sürü fiş takılıyken mi yapıyor buna bakmak lazım.
  • 3200  (28.09.07 19:33:36) 
yani evdeki ampüllerde parlayıp sönüyor mu? voltaj dalgalanmasından olabilir.

onun dışında ampül eskimiş olabilir, her şey olabilir. içini açıp bakmaya çekiniyorsanız yada baksamda anlamam diyorsanız, değiştirin gitsin derim. riske girmeye değmez. ama taktığınız aletlerde sorun çıkmadıysa büyük ihtimalle ampül bozulmuştur.
  • darknum  (28.09.07 21:37:33) 
Evde voltaj dalgalanmasi yok. Yatmadan once fislerin hepsini sokup bi deneyeyim 3200 un onerisini ve kapatip uyuyayim. Yarin da komsu elektrikciye bir sorayim, olmazsa degistiririm. Sagolun.
Alakasiz not: Cocukken sayisiz kere musluga dokununca voltaj yedim; bitisik komsudan bizim musluga kacak vardi da, tirsitmam o yuzden, Freud yine hakli yani :s

  • pyro clustic flow  (28.09.07 23:36:18) 
Ya zaten sen kritik seviyede akım çekersen sigorta atar. Kritik seviyede akım çekmemişsin ki atmamış.


  • 3200  (29.09.07 01:06:27) 
Daha önce ı ışığın kıpraştığını farketmemiş olma ihtimalin var gibi görünüyor. Yani daha önce dikkatle bakmamışsın hiç, o sırada ışığın titrediğini farketmemişsin, sonra dikkatli bakınca titrediğini görmüşsün.
Büyük ihtimalle panik yapacağın bir durum yok, bu çok prizlerin içerisinde detaylı, karmaşık bir şeyler yoktur. Eğer daha önce fiş takıp çıkarırken yanma vs. olmadıysa bir problem yoktur.
Ayrıca eğer konu ile ilgili fobin varsa o ışığı elektrikçiye iptal ettirebilir ya da ışıksızını kullanabilirsin, zira o meretin (lambanın) tek yaptığı prizlere elektrik gelip gelmediğini göstermek.
  • laugh  (29.09.07 13:29:13) 
içindeki kabloda ufak bir temassızlık olabilir.. önce mutlaka ana fişi çıkart, yoksa sen yanıp yanıp sönersin.. vidaları sök, ışığın hemen altına gelen vidaları ve bağlantıları kontrol et, sıkıştır, geri kapat.. artık hep yanacak..


  • ayheytmayselfenvanttuday  (01.10.07 01:47:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.