[]

Araba emanet vermek hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yakın arkadaşlarınız veya aileniz değil, bir iki tık daha uzak kişilere emanet vermekten bahsediyorum.

ekleme; hastane gibi acil durumlar olmadığını varsayarak.


 
Ayni evde yasamadiklarim icin acil ihtiyaclar +1


  • cilekli pasta  (28.07.19 15:06:29) 
Yakın arkadaşıma bile vermem. Ele giden eşeğin beli kırık gelir / geliyor. Veripte sağlam aldığım hiç bir şey hatırlamıyorum..


  • Tears of Devil  (28.07.19 15:06:50) 
Araba emanet vermek sakat bir iş, gerçekten güven duymadığını birisi ise vermeyin.


  • nuisance  (28.07.19 15:10:52) 
hastane tarzı acil ve önemli değilse vermem.


  • candide  (28.07.19 15:12:42) 
emanetin kulpu kırık olur.

kardeşlerim harici kimseye araba vermem.
  • tabudeviren  (28.07.19 15:19:51) 
At,avrat,silah diyorum ben.


  • emcekare olmadi einstein olsun bari  (28.07.19 15:47:38) 
parasini vereyim arac kiralasin.


  • alperz  (28.07.19 15:48:17) 
Yukarıda arkadaş da demiş. At, avrat, silah kimseye emanet edilmez.
Ha eğer durumun çok iyidir araba pert olsa da umrunda olmaz o zaman ver ama şunu da unutma o plaka senin adına.
Bir trafik kazası vs olduğunda ilk ulaşacakları sensin. Gününü karakolda "ben arabayı emanet verdim ben çarpmadım o çocuğa" diye savunarak da geçirebilirsin.
  • Omelas'ı Terk Eden Köylü  (28.07.19 15:52:52) 
ben arabasız olduğum dönemlerde hiç arkadaşımın arabasını istemedim. hatta bazen tek araba gidelim dediğimiz zamanlarda, arkadaşın arabası ile gideceksek, asla kullanmam. arkadaş rahatsız olur, kullanamayacak olur, o ayrı. ama neden durup dururken ben kullanayım ki? karşıma aniden biri çıkar, biri kırmızı ışıkta geçip bana çarpar, arkadaşım bir kere bile "ya sen de şöyle yapsaydın keşke" dese al başına belayı. pimpirik biri değilim, ama neden binde bir ihtimal bile olsa göze alayım ki bu durumu?

arkadaşım da benden istemesin isterim. istediğine göre, eğer acillik bir durum yoksa, taksi tutamayacak ya da araç kiralayamayacak durumda demektir. araç kirası günlük 150 liraya falan da var sanıyorum. o parayı veremeyecek olan, arabanla bir yere çarpsa etse, sen de uğraşırsın.
bunun yanında, eğer ben bir haftalık tatile gideceksem ve araç kiralayacak param yoksa, otobüsle giderim ve biraz eziyet de çekerim. başka vesait yok mu? gitmem. keyfine arkadaşın arabasını almak empati eksikliği gibi geliyor bana.

bütün bunları da maddi konudan bağımsız düşün. yani param kıymetli ve arabamı vermiyorum, değil. tek açıklaması bu değil. olası bir kaza durumunda o an herkes "suç bende, ben karşılayacağım zararı" der. ama aradan geçiyor 4 ay ve sen telefon edip "kazada yan aynalar da kırılmıştı ya, onların orijinal parçaları gelmiş, şu kadar tutuyormuş" dediğinde karşıdaki illaki öffler, puflar.
teklif edemeyecek hale getirmek gerek insanları. konuyu hiç açtırmamak. teklif eden olursa bildiğin yalan söylemek. böyle vakaların çoğu türlüsü insanların arasını bozuyor. zaten birkaç tık uzak kişilerden bahsediyorsun...
  • lovemyself  (28.07.19 18:54:32) 
Arac sahibi olarak bir kaza olursa sorumlu olursunuz, bu kadar 'uzak' bir tanidiga ozellikle vermeyin


  • kassiopeia  (28.07.19 19:14:09) 
gerçekten acil bir durumsa, ben kendim getirir götürürüm, onun dışında yüz kere düşünmek lazım. Arabaya gelecek zarardan değil ancak olası diğer durumlarda, başkasına zarar verme vs olursa oluşacak hukuki sıkıntıları düşünmek lazım. Ayrıca, aracınızın kaskosu sadece mevcut sürücüyü (sizi) kapsıyordur büyük ihtimalle, bunu da değerlendirmek lazım.


  • efx  (28.07.19 21:19:05) 
Vermek de istemek de sacma.
Vermek de istemezdim, kendim de kimseden istemezdim. İhtiyacın olursa gider kiralarsin, kimsenin malini riske atmazsin.
Turkiye gibi arabanin gayrimenkul değerinde oldugu bir yerde araba odunc vermek/almak sacma.
Guvenle falan da alakasi yok, araba kullanan herhangi birinin kaza yapma riski ayni gozumde. Bu adam kaza yapmaz diyecegim biri yok.
Ayni sekilde borc istemeyi de sacma bulurum. Neden borcu bankadan almazsin ki?
Alperz +1
  • stavro  (28.07.19 21:28:08 ~ 21:30:20) 
bir bahane uydurur vermezdim.


  • pangea  (28.07.19 21:29:28) 
araba emanet etmem, çok lazımsa kendim götürür getiririm.

valeye bile araba vermiyorum. vermem.
  • babilbaligi  (29.07.19 12:02:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.