[]

Teb kiralik kasa rezaleti / Teb kullananlar

Acikcasi boyle bir uygulama oldugunu ilk kez gordum. Rezaleti okuyunca da midem bulandi.
Tek kredi kartim var o da teb. Maas hesabim yapi kredi olmasina ragmen genelde teb uzerinden islemlerimi yapiyorum.
Tebi kullanan arkadaslar, sizde de soguma oldu mu? Yani baska bankaya geceyim diye dusunce aldi mi?

*bu arada kasa gibi bir muhabbeti ilk kez duydum. sadece teb kullanicisiyim.

 
Akıl işi degil, 30 yıllık birikim yüksek ihtimal milyon TL ile ifade etmek lazım. Ayrıca devlet banka batarsa 100 bin TL sigortani biz karşılıyoruz diyor neden bile bile kasa riskine giriyorsun?
Bu durum hala muamma resmi bir aciklama belge tutanak veya haber yok
Kontrollü yaklaşmak lazım

Demekki kasa tutma sisteminde bir açık var ve tüm bankaları bu durum ilgilendiriyor
  • protrek  (25.07.19 07:15:32) 
Yillardir sozluk rezaletlerini okurum. Bu hakikaten buyuk bir olay, sadece o subeye ozgu, ya da kasaya ozgu bir durum oldugunu dusunmedim. Teftis kurulunun bunun uzerine atlamasini beklerdim.

Ben kullanmiyorum, ama kullansaydim baska bankaya gecerdim. Risk almaya hic gerek yok.
  • ebabil curnatasi  (25.07.19 07:31:29) 
Bu işte bizim bilmediğimiz bişeyler var gibi


  • infernalcadre  (25.07.19 07:49:41) 
Sözlükte gördüğüm en büyük olaylardan biri. Ama açıkçası şu an çok fazla soru işareti barındırıyor. Özellikle o kasa içindeki paranın akıbeti belli değilken bankadan acil bir mağduriyet giderme hamlesi beklemek doğru değil. önce olayın açıklığa kavuşması lazım. kişinin mağduriyeti ispatlanmasına rağmen banka tepki vermezse o zaman başlıktaki ithamlar yerini bulur.

soru işaretlerine gelirsek:
- entry'yi giren kişi ev baktıklarını, ev bulmaları halinde o miktarda paranın bankada olmaması ihtimali üzerine parayı kasaya koyduklarını söylüyor.
ev alma işi bu kadar alelacele yapılan bir iş midir ki bu parayı gidip 1 saat içinde çekmek istiyorlar? şubede yüksek miktarda para olmaması normal. istediğin evi bulduğunda ev sahibine kapora verirsin. ertesi gün için tüm parayı çekeceğini şubeye bildirirsen o parayı şubeye getirip sana teslim ederler. döviz dalgalanmasının ise bu işle bağlantısını kesinlikle çözemedim.

- ortada hiçbir belge yok. kişi belgelerin hukuki süreç nedeniyle paylaşılmadığını söylemiş. e o zaman bu entry neden var? burada yazılanların da hukuki sorumluluk taşıdığını bilmiyor mu bu arkadaş?

- ksasnın içinde ne olup olmadığı bilinmediği halde bu arkadaş bankadan nasıl bir mağduriyet giderme bekliyor anlamış değilim. elbette banka suçlu bulunur ise kasa sahibinden kasa içinde sahip olduğu şeylerin dökümünü isterler. artık buradan sonrasını çok bilmiyorum ama muhtemelen kasa sahibi da sahibi olduğu şeylerin kendisine ait olduğunu ispatlamakla yükümlü olabilir. yani "20 bin dolarlık takı vardı." dese faturasını falan sorarlar heralde diye düşünüyorum.

edit: döviz ile ilgisini şimdi çözdüm :D adamın birikimi döviz galiba.
  • himmet dayi  (25.07.19 08:36:54 ~ 08:56:58) 
kamera kayıtlarına bakıldığında çözülebilecek bir olay. kasaların olduğu yerde kamera oluyor, savcılık inceledikten sonra bu durum çözülür.


  • mikahakkinen  (25.07.19 08:49:46) 
Bence bankayı dızlamaya çalışıyorlar. Kasanın içinde ne olduğunu banka bilemez, böyle bir kayıt yok.


  • Tears of Devil  (25.07.19 09:00:30) 
teb'de mevduatım var, hiçbir soğuma olmadı. çünkü olayın gerçek olduğunu düşünmüyorum. kasa banka personeli ile birlikte açılıyor ama içine ne koyup ne aldığını sen dışında kimse göremiyor yetkili uzakta bekliyor. daha önceki ziyaretlerinde paranı çekmiş olabilirsin, içine hiç para koymamış olabilirsin, kasayı tahrip etmiş olabilirsin, anahtar deliğini kendin zorlamış olabilirsin. isnat ettiği herşeyi kendi yapmış olabilir. adam belki parayı kumarda yedi ama bunu kimseye itiraf edemediği için bankaya karısıyla gittiğinde anaa soyulmuşum dedi? sözlükte bankanın direkt olarak linç edilme sebebi "banka" olması. üstelik neden tanımadığım etmediğim herhangi birinin ifadesine inanayım ki. kasa soygunu varsa sadece bu vatandaşı mı bulmuş, kasasında James bond filmlerindeki gibi eşsiz 250 karatlık elmas mı varmış da sadece o hedef olmuş.


  • dadasalon  (25.07.19 09:58:53 ~ 10:02:07) 
birikimimin çoğu tebde. hiçbir şüphem yok bankaya karşı.

evet banka kasalarına dair şüphem var. buna benzer olaylar daha önce de yaşandı başka bankalarda. bankaların kasalara karşı bir sorumluluğu yok.

zaten mevduat asıl güvenli olan şey. devletin 150bin lira garantisi var mevduatta. ama kasada devleti bırak bankanın bile yok.

bu olaydaki kişi son dönemdeki dedikodulardan çok etkilenmiş. yok devlet mevduattaki dolara el koyar, yok doları ucuzdan bozar bilmemne. bundan etkilenip kasaya koymaya karar vermiş bence. siz siz olun böyle saçma sapan şehir efsanelerini ciddiye alıp böyle saçma sapan çözümler bulmaya çalışmayın.

hadi kasaya koyarsın bir kısmını tüm yumurtaları aynı sepete koymamak için onu anlarım da, hepsini koymak yanlış.
  • dafuq  (25.07.19 10:42:58) 
Otuz yıllık birikimini banka kasasında tutan salaktır. Bu paranın 250.000 TL ve üstü olacağı varsayımından hareketle cepteteb hesapta günlük faizi zaten şu anda %20 ve günlük net getirisi 109 TL. Aylık faizler bazı bankalarda %24'ü buluyor. Burada müşterinin kötü niyetli olması daha olası.


  • redskull  (25.07.19 10:58:52 ~ 11:04:54) 
başlığa yazacaktım ama yazmaya fırsatım olmadı.

teb'de kiralık kasam var. ve buraya para konulmayacağıyla ilgili bana evrak imzalattılar. imzalatmakla kalmayıp 10 dakikada bir de sözlü olarak para koymamam gerektiğini belirttiler. sadece mücevherat değerli eşyalar ve tapu senet gibi şeyler.

büyük ihtimalle o evraklarda da para konulursa da bankanın sorumluluğu olmadığına dair bir şeyler yazıyordur.

bir diğer husus da ben büyük boy seçtim ama göt kadar bişi. kapak açıldıktan sonra içinde kutu gibi bir şey var.

www.google.com

burdakine benzer bişi. ben bunun içine evin fiyatı ne kadar, kaybolan para ne kadar bilmiyorum ama tl olarak buraya bir ev parası sığacağına inanmıyorum.

fotodan büyük gibi gözükebilir ama 40-50cm uzunluğunda yarım karış eninde 15-20 cm derinliğinde bişi. alayım desen şimdi 2+1 bi ev nerden baksan 200-300'den başlar.

çok eminim bu para o kasaya sığmaz.

bir diğer konu da; anahtarin bir digeri sanirim mudurden sonraki en kidemli ikinci kisi, gise ve bireyseldeki operasyondan sorumlu sef gibi bir kiside vardi.

herhangi bir gise personeli vs. gibi bir kiside degildi o kasalarin sorumlulugu.

her gittigimde ziyaret formu gibi bir sey imzalatiyorlardi. ve icine ne kondugunun bilinmesine kesinlikle imkan yok.

kameralar bir yere kadar geliyor burası da kasanın içine girmeden önceki demir kapı; burası açılıyor banka personeli kasayı açıp bu demir kapının arkasına geçiyor ve sizi yalnız bırakıyor.

aklınıza takılan sorularınız varsa cevaplayabilirim :)
  • jugador  (25.07.19 11:12:05) 
bankanın olayı sallamaması kabul edilemez evet ama her ne olursa olsun yüklü miktar paranın kasada saklanması konusu da kafama yatmıyor açıkcası.


  • gazozailacatmauzmani  (25.07.19 12:18:05) 
bu olayın ortaya çıkmasından birkaç gün önce ekşişeyler'e bu içerikte bir yazı girmesi ve yazının kaldırılması inanılmaz bir etki yaratıyor. çözülmeyi bekleyen tarsus-malezya gizemlerinin bir tık altına doğru yavaş yavaş konumlandırıyorum.


  • laptu  (25.07.19 12:42:06) 
Ben de olayın anlatıldığı gibi olmadığını düşünüyorum, bana pek inandırıcı gelmiyor. Bir şeyler çalacak olsalar bi kasadaki ev parasından çok daha fazlasını kolayca çalabilir bankada çalışanlar. Bir de araya eklenmiş "şu kişi tam da o gün izindeydi...." gibi soslar iyicene inandırıcılığını düşürdü.


  • roket adam  (25.07.19 13:05:11) 
düğün altınlarını bile kasada saklamak saçmalık. birde yıllık kasa ücreti veriyorsun.

oysa git düğün altınlarını has altına çevirttir kapalıçarşıda. sonra altın hesabı açıp yatır. hemde faiz de veriyorlar. kasa ücreti vereceğine hem daha güvene alıyorsun hem üstüne para alıyorsun. mis.
  • Muvaffakiyetsizleştiricileştiriveremeyebilece  (25.07.19 13:30:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.