[]

Çabuk sinirlenen sevgili hakkında yardım

Yeni başlayan bir ilişkim var. Her şey çok güzel. Adam çok eğlenceli, çok komik, çok marjinal, bana huzur veriyor ve cidden aşırı derecede hoşlanıyorum kendisinden ama birkaç sorun var.

Gergin bir yapısı var yani hemen sinirlenip (aşırı derecede) hemen soğuyor. Böyle durumlarda çok küfür ediyor falan, rahatsız edici yani baya. Bir de harika bir günün içinde sebepsizce morali bozuluyor ve bütün günü herkese çatan, asık suratlı bir halde bitiriyor. Ben de onun bu hallerine katlanamıyorum çünkü gereksiz yere modumuz düşüyor sürekli, ona dediğimde de buna da kızıyor.

Bugün konsere gidecektik mesela ama sabahtan beri suratı asık. Hiçbir sebep yok. Normalde 5x agresifse bugün 55x agresif.

Yapabileceğim bir şey var mı bilmiyorum ama yine de sormak istedim. Gerçekten çok hoşlandığım bir adamla sırf bu yüzden aram bozulsun istemiyorum. Yapabileceğim bir şey var mı?

Yaşlar; 22k, 29e.

 
Duzeltemezsiniz. O yaşta birinin hayata bakışı davranışı vs oturmuştur neredeyse. Ama illa birlikte mutlu olayım derseniz, yapabilirseniz kendinizi değiştirin, bu sınırlı halleri sizi rahatsız etmesin. (olur mu? Olmaz tabi, bu durumda adam da değişmez)


  • kisa  (19.07.19 21:06:19) 
Psikolojik bir rahatsızlığı olabilir mi?


  • rock n roll  (19.07.19 21:08:02) 
@rock yok, yapısı böyle. Aslında duygusal biri.


  • minik kestane  (19.07.19 21:11:03) 
Ayrıl.


  • valentinov  (19.07.19 21:14:16) 
Ayrıl +1 değişmez ve sen düzeltemezsin.


  • windows95  (19.07.19 21:18:05 ~ 21:18:42) 
Rahatsız edecek derecede küfür ediyor demişsin bu onun şiddete eğilimli olduğunu gösteriyor, öfke kontrolü yok demek ki. Tulumba tatlısı+1


  • rock n roll  (19.07.19 21:21:06) 
bu veriler doğrultusunda bir an önce kurtul


  • basond  (19.07.19 21:23:40) 
7 yaş fark var, kafa çoluk çocuk muhabbetini götürmüyodur normal


  • vladimirdökümov  (19.07.19 21:49:54) 
B12 eksikliğim olduğunda bende çabuk parlardım ama asla küfür, şiddet, bağırma falan yoktu. Bir dahiliyeye göster eksiği yoksa şutla. Ömür geçmez onunla.


  • mekaniker  (19.07.19 21:50:48) 
Uzmanlar hep uyarıyor diyorlar ki hayatınıza dahil etmeyi düşündüğünüz kişileri sıkıntılı anlarda izleyin,davranışları nasıl soğukkanlı hareket edemiyorsa bağırıp çağırıyorsa küfür ediyorsa bu öfke kontrolünün olmadığını gösterir. Yarın öbür gün şiddeti sana da yönelebilir. Özellikle zor ve sıkıntılı anlarda gösterdiği davranışlar kişiliği hakkında yüksek ipucu veriyormuş.


  • rock n roll  (19.07.19 22:03:25) 
Uzun surmez, surse de psikolojik etkileri sana olumsuz sekilde olur genis zaman zarfinda yipranirsin. Yok ben denicem belki duzelir diyosan iliski senin iliskin, dene ve gor.


  • bugun hava gunluk gureslik  (19.07.19 22:21:41) 
tek sorum var: hem huzur veren hem de gergin nasil olunuyor?


  • alperz  (19.07.19 22:25:31) 
o anların dışında olduğu açık bir şekilde anlaşılıyor bence. @alperz


  • minik kestane  (19.07.19 22:29:51) 
klasik ofke kontrolu sorunu, tedavi gormeden duzelmez, fakat anladigim kadari ile kendisi bunun sorun oldugunun farkinda degil obur turlu sizin bu durumla ilgili bilgilendirir, uyarir bir sey yapardi, bir de bu yasa kadar boyle gelmisse bence bir kere daha dusunun, bu durum cicim aylarinda boyleyse acaba eski 3-5 senelik sevgililerine siddet uyguladi mi, insanlarin icinde sozlu siddet uyguladi mi, bunlar hep dikkat edilmesi gereken noktalar, ben zoru severim, acilar yagsin ustume arabeski acarim aglarim oh mis diyorsaniz, tam istediginiz gibi bir iliski sizi bekliyor. zaten dusunun adam sizden bu kadar yasli neden kendi yasinda bir kadinla beraber degil, cunku yasiti bir kadin bu sorunu daha basinda farkeder, sizin gencliginiz olaylari daha pembe gormenize sebep oluyor, boyle cok agzi yanan kisi var, akliniz var kendi yasitiniz erkeklerle beraber olun, en azindan 7 sene gecmis hala kendine cekiduzen verememis, hayata gec kalmis kisilerin arkasini toplamazsiniz.


  • mavicorap  (19.07.19 22:39:46) 
“gergin bir yapisi var. hemen sinirlenip kufur ediyor”

gergin yapisi olan kisiden ne huzuru bekliyorsun? dehle gitsin bacim bela mi ariyorsun? babam 65 yasinda ve seker hastasi. o da sinirlenince sovmeye basliyor yasli adam diye alttan aliyoruz. oyle bir hastaligi yasliligi yoksa adamin kafa gidik. kesin.
  • alperz  (19.07.19 22:46:16) 
Yol ver


  • all girls dream  (19.07.19 23:04:45) 
Adam karadenizli mi?


  • balpolen  (19.07.19 23:27:15) 
kaç kaç kaç!


  • nickini degistiren yazar  (19.07.19 23:28:55) 
Değil. @balpolen


  • minik kestane  (19.07.19 23:33:55) 
Diğer kişilerden farklı bir şey demedim, düzgünce cevap verdim. Cevabım hoşuna gitmeyince sen de agresif olma. Senin saf biri olduğunu da ciddi ciddi düşünüyorum. Saf demek hakaret değil eleştiridir


  • ikikerekac  (19.07.19 23:39:14) 
ahahaha nedense komik geldi affedersin. normalde bu tarz duyurulara yanıt vermem ama bir şeyler yazmak geldi içimden.

bilirsin kadim anadolu kültürümüzde evin eli ekmek tutan beyine hizmette özveri esastır. sövse de dövse de eve gelince güvende hissettirir. huzur verir. bir dediği iki edilmez.

demek ki kültürsel bir çekim sözkonusu. anadolu’nun ücra bir kasabasındaki hatice hanım’ın kocası da sinirlenince küfrediyor, büyük kentlerin birinde konsere giden marjinal beyefendi de. eder tabii, varoşlar varoşturlar ve varoşluk yaparlar. işin garip kısmı büyük kentlerin birinde konsere gitme imkanı olan kadınla ücra bir kasabada ölmeyi bekleyen hatice hanım arasında vizyon açısından hiçbir fark olmaması. yahu zavallı hatice, şehirli diye alttan baktığın kadın senin gözüne iki kalem çekmiş halin, ne diye kendini ezdiriyorsun?

biliyorsun hatice’nin başka şansı yok. hatice hayatında yalnız bir erkek tanıdı. hatice çalışmıyor ve bebeleri zayi olmasın diye ona ekmek getiren adama tapmak zorunda. büyük kentteki kadınınsa böyle bir derdi yok. bu kadın okumuş etmiş, görgülü, yeri gelir sinemaya gider, yeri gelir opera izler, konsere gider. hatice’ninse depresyon gibi yaygın kentli hastalıklarından dahi haberi yoktur. hatice’nin zaten depresyon gibi bir lüksü de yoktur; orağını alıp bostanına gider. öte yandan kentli kadın her şeyin farkındadır ve insanca yaşamayı bilir. çevresine şöyle bir göz atar; onları görür. gözlerini kısar ve bünyesini saran nefretle karışık bir acıma duygusuyla, salonu pembe döşemeli çekyatlarla doldurulmuş her daim gülümseyen yaşıtlarını süzerek: “kendilerine bunu nasıl yapabiliyorlar” diye söylenir.

sorarım size dostlarım, dünyada bu kentsoylu ile hatice arasında fıtratsal bazda farklılık olmamasından daha acı ne olabilir? bizden birer übermensch yaratmasını beklediğimiz filozoflar, aktrisler, yazarlar, şairler, eserlerini içselleştirmeden, üzerinde düşünmeden, suyunu sıkıp ruhun üzerinde gezdirmeden tüketen bu gülünç büyük şehir insanına esefle bakmaz mı?

ne diyordum… kültür çekiyor evet. bazı şeylerden sıyrılmak için yoğun düşünsel evrelerden geçmek gerek ve yirmi iki yaşına erişmiş bir kadının, tercihlerini ekşi duyuru’da onaylatacak derecedeki basitlikleri, duyuru yazarları tarafından olur verildiği takdirde çok hoşlanıyor olduğu gerekçesiyle görmezden geleceği fikri benim için acı verici. inanır mısın bundan ben dahi sorumlu hissediyorum. yaşadığım ülkenin konsere giden kentsoylusunun ücra bir kasabadaki araçsız, fikirsiz, seçeneksiz hatice hanım’dan farklı davranamaması –başta güldüysem de- beni derinden yaralıyor.
soruna yanıt vereyim, ayrılma sen. her şey düzelir. :)
  • bohr atom modeli  (19.07.19 23:41:55) 
ilk cevap +1. baska hicbir sey demeye gerek yok.


  • in vino veritas  (19.07.19 23:57:31) 
1 sene sonra dayak yiyince ayrılırsın


  • (s)AINT  (20.07.19 00:39:02) 
Aynı ben. Elde olmayan sebeplerden ötürü ben de birden parlarım ama çabuk sönerim. Ayrılma bence. Kimse dört dörtlük değildir. Ona durumu belirt çok sinirli olduğunu anlat konuşarak çözebilirsin. Bitmez ama azalır.


  • Pertev nail  (20.07.19 00:50:11) 
bohr herseyin en güzelini söylemis.

size bir abi tavsiyesi, kimsenin şımarikligini ve şiddet davranışlarini rasyonalize etmek, hoş görmek, düzeltmek gibi bir sorumlulugunuz ve gücünüz yok. cok küfür ediyor, etrafa bagirip cagiriyorsa, bu bir şiddet davranışıdır ve bu şiddet davranışına ne köydeki hatice, ne de istanbuldaki bengisu katlanmak degildir.

ayril diyoruz ama sizde o toto yok, ayrilamazsiniz, bundan ayrilsaniz buna benzer başkasini bulursunuz. şiddet davranışları sergileyenlerle aranıza mesafe koyun.
  • proteus  (20.07.19 00:55:15) 
Nerede böyle bir duyuru açılıyor, bir bakıyorum yaş farkı var. Denk mi geliyor yoksa bu tarz başlıkları hep aynı kişi mi açıyor anlamadım :D

Bir insanın siz ne yaparsanız yapın değişmeyecek şeyleri vardır ama ben bu ''Sinirli olma'' kısmının her zaman yontulabileceğini düşünüyorum. Yani @Pertev nail'in dediği gibi gayet güzel bir şekilde azaltılabilir. Hatta kökten bu sorunu da çözebilirsiniz ama bunun için karşı tarafın kararlı bir şekilde ''Tamam. Elimden ne geliyorsa yapacağım'' vs vs demesi lazım. Bazen çok isteseniz de geçmeyebiliyor ama en azından güzel bir gelişme oluşturulabilir.

Şimdiye kadar olumlu konuştum bu konu hakkında ama olumsuz konuşan kişilere de katılıyorum. Hatta o tik atmadığın kişiler her ne kadar agresif olsalar da çok yanlış değiller. Tarzları itici olduğu için seni sinirlendirmişler.

Kilit nokta senin çocukluğun, aile yapın vs vs.. Sorun orada aslında. Neyse şimdi o konuya girersek olmaz. Çok uzun bir konu.

Önemli olan senin onu çok sevmen değil, birbirinizi çok sevmeniz. Ben çok seviyorum aram bozulmasın mantığıyla devam edersen her şeye bir bakmışsın tek üzülen sen kalmışsın. Duyuruda diğer yazılanların hepsine katılıyorum.
  • bitchesaintshit  (20.07.19 01:03:25 ~ 01:08:41) 
İleride sana fiziksel ya da psikolojik şiddet uygulama ihtimali çok yüksek görünüyor. Zaman kaybetmeden ve daha fazla bağlanmadan ayrıl. Sırf bu yüzden aram bozulmasın demişsin de sırf bu çok çok büyük bir sorun. Hatta ayrılmak için en geçerli sebep olabilir.


  • Mossy  (20.07.19 02:25:52) 
Ayrıl. 29 yaşındaki adamın neyini düzeltebileceğini umuyorsun ki? Kendinden başka kimsenin sorumluluğunu almak zorunda değilsin.

Diğer arkadaşlar da yazmış "sırf bu yüzden" dediğin şey gerçekten çok çok büyük bir sorun. Ufak tefek düzeltilebilecek bir sorundan bahsetmiyorsun. 22 yaşında seni bu şekilde yıpratacak ve üzecek sorunları bilerek ve isteyerek yüklenmek zorunda değilsin.

Bunları 2 3 yıl sonra konuşuyor olsak sen yine aynı şeylerden şikayetçi olacaksın ve belki o zaman bu saydığın şeyler daha da büyük sorunlar haline gelmiş olacak. Bence çok iyi ve mantıklı düşünmelisin.
  • legolasin son oku  (20.07.19 11:40:58) 
(bkz: hatunların efendi adam yerine piç tercihi )

Ahahahahaahahahahahahaahahaha ne güldüm yaa :Ddddd Bir de seni bu piç heriften korumaya çalıştım diye kadın düşmanı demiştin bana (: Tam layığını bulmuşsun. Evlenin. Efendi erkek senin neyine! Senin gibi bir piç kadını piç adam paklar zaten. Haydi yallah!!
  • '  (20.07.19 14:10:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.