[]

istanbul seyahat özgürlüğü

Aşağıda bir arkadaş "köprüler neden paralı" diyince aklıma geldi.
İstanbulda iki yaka arasında bedava geçilememesi anayasal seyahat özgürlüğünün ihlali değil mi? yürüyerek geçemiyorsun, bisikletle geçemiyorsun vs..



 
anadolu'dan avrupa'ya gecis zaten bedava.
tersi de su sekilde mumkun : eksiup.com

  • brkylmz  (18.07.19 09:06:25) 
@brkylmz'ın cevabını görünce aklıma geldi: Anadolu'dan Avrupa'ya otobandan geçip dönüşü Sirkeci'den arabalı vapurla yapınca ne oluyor? Bu döngüyü böyle bedava sürdürebiliyor musun?

Evet arabalı vapur da ücretsiz değil ama köprüye ücret ödememek buradaki ana fikir.
  • chicha  (18.07.19 09:11:31) 
seyahat özgürlüğü dediğiniz böyle bir şey değil ki.

kaldı ki kayık, tekneniz varsa kaşıya geçebilirsiniz diye biliyorum. eğer onu engelliyorlarsa o zaman seyahat özgürlüğün engellenmiş olur.

genel olarak baktığında bu senin söylediğin şey şunun gibi,

çin'e uçakla gidemiyorum çünkü biletler pahalı, bu yüzden thy benim seyahat etme özgürlüğümü engelliyor.

www.tbmm.gov.tr

madde açık, devletin bize bu tür hizmetleri ucuza veya bedavaya sunmamasını elbette tartışabiliriz fakat bunu seyahat özgürlüğünün kısıtlanması başlığı altında değil.
  • aziz dostum jack  (18.07.19 09:15:58 ~ 09:19:10) 
@brkylmz: anadoludan avrupaya geçiş bedava değil.
Muhakkak bir araca (araba, otobüs, vapur, metrobüs vs..).

@chica: paralı oluyor sonuçta :)

@aziz dostum jack: aynı şehirde istediğin yere ulaşamama daha farklı bir konu gibi geliyor bana.
  • teritori  (18.07.19 09:19:09 ~ 09:20:41) 
şimdi hatırladım,
bu üsküdar kabata arası yapılacak su altı yaya geçidinin konuşulduğu zamanlar da bu konu ortaya çıkmıştı. zaten seyahat özgürlüğü açısından da olması gerekir filan denmişti.

  • teritori  (18.07.19 09:22:48) 
bu durumda mesela türkiye ve yunanistan gibi ülkelerin küçük büyük bütün adalarına ücretsiz ulaşım sağlıyor olabilmesi lazım.

yanlış anlaşılmak istemem elbette ücretsiz bir yol mutlaka olmalı diye düşünüyorum ben de ama dediğim gibi buna "seyahat engeli" diyemeyiz sadece.
  • aziz dostum jack  (18.07.19 09:24:11) 
Bence de İstanbul bogazindaki kopruler ücretsiz olmalı ama seyahat özgürlüğü istediğin yere ücretsiz gidebilmek değil, istediğin yere gidebilmek diye dusunuyorum. Anadolu yakasında oturanlar Avrupa yakasına geçemez, veya tam tersi denilse bu özgürlüğe aykırı olurdu bence.


  • sckxyss  (18.07.19 09:30:27) 
dünyada seyahat özgürlüğü yok. ülkeler istedikleri gibi bir kişinin ülkeye girmesine veya çıkmasına engel olabilir.


  • slhmlr  (18.07.19 09:42:28) 
@slhmlr:bahsettiğim şey bu değil. bir ülke tabi ki kendi güvenliği açısından giriş çıkışlara müdahele edebilir. ben anayasa'daki seyahat özgürlüğünden bahsediyorum.


  • teritori  (18.07.19 09:48:33) 
değil.

yüzerek geçebilirsin.
  • babilbaligi  (18.07.19 10:54:19) 
@her şeyi söylemek mümkün: teşekkür ederim.


  • teritori  (18.07.19 14:02:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.