[]

3 aylık kedimde mantar oluşmuş.

sabah oğlumun derisinin çok küçük bir kısmını-durduk yere-döküldüğünü gördüm.akşam ise kanamaya başladı.ama akışkan değil.hemen 7/24 açık veterinere götürdüm.veteriner mantar olduğunu ve yavru olduğu için mantar aşısı vuramayacağını söyledi.bize 110 tl'lik dermacımun adlı bir macun önerdi.yaralı bölgeye sürmemizi ve onu içirmemiz gerektiğini söyledi.(sabah,akşam) başka veternere gitmeli miyim?veya tecrübelerinizi aktarır mısınız?




 
mantara doğru zamanda doğru şekilde müdahale ederseniz geçer.
içiniz rahat edecekse bir veterinere daha götürün, çoğunda muayene ücretsiz oluyor zaten.
mantar aşısı yapamıyor olması doğru, daha çok küçük çünkü.
yalnız mantar konusuna hızlı müdahale etmek gerekir yayılmaması ve ilerlememesi için.
o yüzden birine daha göstermek istiyorsanız hemen götürün ve içinize sinen hangisiyse onunla tedaviye başlayın.

geçmiş olsun.
  • blatta hiberna  (13.07.19 09:53:36) 
Ben de tavuklu mamadan uzak durun demeye gelmiştim benim kedim tavuklu mama yüzünden mantar oldu çok sık görülüyormuş bu durum


  • cudananin laneti  (13.07.19 10:27:05) 
geçmiş olsun. mantar aşısı karaciğeri yoruyor. oğluş küçük olduğu için yapılmaması gerektiği doğru olmakla beraber yetişkin kedide bile kaçınmakta fayda var.

mantarla alakalı en öncelikli söyleyeceğim şey insana bulaşıyor olması, o yüzden boş vermeden, hemen ve efektif şekilde müdahale etmenizi tavsiye ederim.

macunun ismini anlayamadım, bir de macunu mu içireceksiniz onu anlayamadım.

aklı başında bir veterinerin önereceği yöntem, bölgeye oceral sprey sıkmak ve travocort sürmek olur. sorunu gidermezse terbisil hap kullanılabilir ama kilosuna ve yaşına göre hap dozajı için veterinere danışmak lazım. sprey+krem ikilisini danışmadan da kullanabilirsiniz. ellerinizi mutlaka iyice yıkayın. bir süre yatak odasına da girmezse iyi olur. sporlar çarşaflara geçerse size de bulaşır.

son olarak, mantar zaten hep mevcuttur ama görünür olma sebebi bağışıklık sistemi zayıflığıdır. tavuk içermeyen daha destekleyici bir mamaya geçmek ve güçlendirici vitaminli macunlardan yedirmek faydalı olur.
  • bir garip melek  (14.07.19 01:37:19 ~ 15.07.19 15:15:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.