[]

Köye kamera sistemi kurmak?

Merhaba milletin efendileri!

Köydeki evimize haftada birkaç kere gidebiliyoruz ve her seferinde bir şeyler eksiliyor. Bir geliyoruz tavuk gitmiş, bir geliyoruz odunlardan gitmiş. Yan komşumuzun oğlundan şüpheleniyoruz, adamın sabıkası da var. Daha önce tarladan/evden/arabadan bir şeyler de götürmüştü.

Kamera sistemi kuralım dedik ama konu hakkında hiçbir fikrimiz yok.

İlk aklıma gelenler: Gece görüşü olmalı, telefonla anlık izleyebilmeliyiz, 3 veya 4 kamera olmalı, birkaç gün de olsa kayıt yapmalı.

Köyde internet dahi yok, öyle ücra bir köşede değil ama köy, birkaç mbps internet gelir tahminimce.

Sizce kameralar (öyle aşırı iyi profesyonel bir şey olmasına gerek yok amaç belli yani), kablolama, kayıt cihazı, işçilik dahil bu iş bize ne kadara patlar?

Kameraları ikinci el veya çok daha uyguna gelecekse Çin'den alabiliriz.

Çok teşekkürler.

 
"Köyde internet dahi yok, öyle ücra bir köşede değil ama köy, birkaç mbps internet gelir tahminimce."

şu kısmın netleşmesi lazım. internet yoksa uzaktan izleyemezsiniz çünkü.

sistemin tüm ekipmanı kabaca 150 dolar gibi bir şey tutar. işçilik dahil bence 1200-1500 tl gibi bir şeye hallolur.
  • jugador  (12.07.19 15:05:28) 
yok lazer duyarlı bomba yerleştirin
köyün proneti budur arkadaşlar saçmalamayın
eksiup.com
  • honore de balzac  (12.07.19 15:10:29) 
Öncelikle sahte caydırıcı kameralardan takın derim, üzerinde kırmızı ışık yanıp sönenler var kayıt yapıyormuş gibi. Amacınız hırsızlık yapan kişinin ifşası içinse eğer bu dediğimi unutun. :)

İfşa için ise hazır 4 kameralı, kayıt cihazlı setler var, piyasası 200 TL - 1000 TL arasında değişiyor. IP özelliği ile telefondan da kolayca izleyebilirsiniz zaten. İnternet içinse bana kalırsa taşınabilir 4,5G modemlerden edinin kotalı olabilir tabii, aşırı şekilde internet sömüreceğini sanmıyorum.
  • Beherit  (12.07.19 15:11:12) 
Turkcell'e konuşabilirsiniz. İnternet için kotalı superbox alabilirsiniz. Güvenlik kamerası da alabilirsiniz turkcelde var. online da izleyebiliyorsunuz.


  • kitik  (12.07.19 16:03:47) 
Bu durumun aynısı bizde de mevcut. Ben de kamera istiyorum ancak internet yok. Telefon bile zor çekiyor. Uydudan internet diye bir şey var. Pahalı ama performansları nasıldır, bizim işimizi görür mü? Bilen kullanan var mıdır?


  • eleutheiros  (13.07.19 01:37:34) 
Kamera ve 4.5G internet olmaz arkadaşlar. Normal ev interneti gibi upload kotadan yemese olurdu, fakat mobil paketlerde upload kotadan yiyor. Bir kaç saat içinde kotayı hüpletir.


  • denizgonen  (13.07.19 08:35:19) 
koy ve kamera? bu nasil bir koy? koylu bunun parasini nasil odesin? herkes oder mi?

birkac gece sirayla nobet yapin, uyumayin. hirsizi tespit edersiniz. olayi telefonla kameraya cekip sikayetinizi edersiniz.
tespit ettikten sonra koy ahalisi olarak o aileyi ziyaret edip nota da verebilirisiniz.

bizim koyun de hirsizi vardi. tavuk, el arabasi, yakacak... acikta ne bulursa caliyorlardi. bir sey kaybolunca koyluler onlarin evine gidip aliyordu geri. rezil bir aileydi. kimse onlarla muhatap olmuyordu. bir nevi koyluler onlari disladi.
dede hirsizdi, baba hirsizlik yapmisti ve cocuklarinin hepsi hirsiz olarak yetistirmisti.
sonradan duyduguma gore ailecek sehire gocmusler.
  • Leonardo~Da~Vinci  (13.07.19 09:00:14) 
Bimde var şu an kamera, kalmışsa bir bak.


  • insomnia  (13.07.19 22:08:32) 
Kameraları da çalacaklar Bihter!


  • Hakan1980  (13.07.19 22:17:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.