[]

emlakçıya kiracı neden komisyon ödüyor?

yeni yasada artık yarı yarıymış. eskiden hepsi kiracıdan çıkıyordu. ben her halukarda kiracının emlakçıya komisyon ödemesini anlamıyorum. sonuçta bunu ev sahibi uğraşmak istemediği için tutmuyor mu? bu ev sahibi evini rahat kiraya versin diye ben neden pay veriyorum ki. hadi evi tuttuktan sonra ev sahibiyle değil emlakçı ile muhattap oluyorsun diyeceğim de o da yok. adamlar ev tutulduktan sonra herhangi bir sıkıntı olduğunda kayıp. ev sahibini ara diyorlar. haksız mı düşünüyorum?




 
Bence emlakçılık topyekün çok saçma bir meslek. Yasa koyucu olsam emlakçılara ızdırap olurdum heralde. Bence de kiracının komisyon ödemesi saçma.


  • himmet dayi  (11.07.19 17:04:01) 
yeni yasada yarı yarıya değil oyle bir şey yok.


  • jugador  (11.07.19 17:09:02 ~ 17:09:18) 
abi sen sokak sokak gezmiyorsun istediğin kriterlere göre emlakçı sana evleri sunuyor.
ev sahibi de her önüne gelene evi göstermiyor istediği kriterlere uyanla muhattap oluyor sadece.

saçma olan sadece kiracının vermesi. ikisi ortak vermeli bence de.

ha emlakçılık yine de çok iğrenç ama bir mantığı var neticede.
  • reanarchy  (11.07.19 17:09:06) 
komisyonu ev sahibi ödemeli, kiracı adayı da gösterilen ev başına veya aldığı hizmetin süresi karşılığında ücret ödemeli bence.


  • alwayschargeneverbend  (11.07.19 17:21:02) 
@reanarchy

abi sokak sokak gezmesi kalmadı ki. giriyorsun internet sitesine bakıyorsun eve. ev sahibi de zaten dediğim gibi çok muhattap olmak istemiyorsa tutar parasıyla emlakçıyı.

@jugador
valla internet sitelerinde öyle yazıyordu. onların yalancısyım. hatta oranda bir kiraya düşmüş.
  • hononu  (11.07.19 17:46:45 ~ 17:47:47) 
komisyonun hepsini, hatta yarısını bile ev sahibi ödeyecek diye yasa çıksa çoğu ev sahibi evini emlakçıya vermeyi tercih etmezdi. iyi de olurdu tabi

keşke öyle olsa. emlakçılık mesleği sadece lüks evlerini kiralamakla uğraşmak istemeyen zengin ev sahipleri için yaşasa. kiracıların çoğu zaten kıt kanaat geçinen insanlar, bir de yok yerlerinden emlakçıyı besliyorlar.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (11.07.19 17:49:51) 
yıllık kira bedelinin %12'si +kdv şeklinde bir komisyon oranı vardı.

yasa değil zaten; yeni yönetmelikle beraber "bir kira bedeli + kdv" olarak değişti sadece.

yarı yarıya öder vs gibi bir durum yok.

senin soruna gelecek olursak, ev sahibi öder şeklinde bir düzenlemeye gidilse bile ev sahibi o komisyonu bir şekilde kiranın üstüne maliyet olarak koyar yine ödeyen dolaylı olarak kiracı olur.

ne işe yarar peki; 1200 tl'yi tek seferde vermek yerine ayda 100 - 100 vermiş olunur.
  • jugador  (11.07.19 17:59:53 ~ 18:00:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.