[]

Son Birkaç Yıldır Sinema Sektöründe Senaryo Sıkıntısı Mı Yaşanıyor ?

Özellikle Hollywood için konuşuyorum, bir süper kahraman furyasıdır gidiyor. Jurassic Park, Jumanji, Man in Black gibi filmlerin de ilk filmlerin yanına bile yaklaşamayan yeni versiyonları çekilmeye başlandı. Kitaplardan uyarlamalar da arttı. Mesela Açlık Oyunları, Marslı gibi kitaplar neredeyse bestseller olur olmaz sinemaya aktarıldılar. Hoş son dönem kitaplar da sanki filmi çekilsin diye yazılıyor gibi duruyorlar ya neyse...

Çok sinemaya gitmemekle birlikte geçtiğimiz yıllardan aklımda kalan özgün sadece 2 film söyleyebiliyorum. Birisi "The Lobster", diğeri de "The Artist".

Nedir bu işin aslı ?

 
Oyle tabii. Senaryo kalmadi izleyiciye verecek. Kendini tekrarliyor surekli senaryolar.


  • stavro  (10.07.19 20:37:34) 
Az önce seyrettim tavsiye ederim, yok böyle bir anlatım. Dram kategorisinde; Gizli Dünya


  • ne zaman emekli olacagim  (10.07.19 20:40:55) 
senaryo sıkıntısı yok. adam tutan şeyi çekiyor. para kaygısı olmayan şey varken neden millete film beğendirmeye uğraşsın. dünyanın hiç bi yerinde pembe bulutlar yok. her şey para her şey çıkar.


  • ergenpezeveng  (10.07.19 20:45:05) 
bence mainstream'e çok takılmayın. bu ekşi sözlük'te gündemden başka bir şey takip etmeyip sözlük çok bozdu demeye benziyor.

the lobster da hollywood değil indie bu arada.
  • bohr atom modeli  (10.07.19 20:50:31) 
@ergenpezeveng
Tutan filmi çekiyor ama güzel çekemiyor işte. Mesela ilk Jumanji filmi şahaneydi, şimdi bilgisayar oyunu gibi yapmışlar. Yeni film ilk defa aynı adla çekilse ilkinin gördüğü ilgiyi görmez bence. Her ne kadar pek çok yeni filmi çekilse de Karayip Korsanları öyle değildi mesela, kendi başarısını yarattı, özgündü bence.

@bohr atom modeli
Son birkaç yıldır sinemada izlediğim neredeyse tüm filmler "Başka Sinema" tarafından yayınlanan filmlerdi. Her ne kadar çok seyretmesem de gideceğim zaman tercihlerim alternatif filmler oluyor. Benim sorum eski filmlerin yeniden çekilmesi üzerineydi, nasıl alternatif sinema filmleri bulabilirim değildi.
  • burka  (10.07.19 21:24:45 ~ 22:46:18) 
ergenpezeveng +1.

Sektör artık bir sanat dalı değil, ticaret aracı. Dolayısıyla hiçbir yapımcı filme harcadığı bütçeden düşük gişe yapacak filme yatırım yapmıyor. Ticari zeka için çok normal şeyler.

Birtakım sanatsal akımları deneyen, geleneğe bağlı kalarak hareket eden yönetmenler ve halden anlayan bir avuç yapımcı sayesinde birkaç iyi film çıkarılıyor ama yüz binler bandındaki izleyici potansiyelli bir film yerine milyonlar bandındaki izleyici potansiyeline öncelik veriyor sinemalar. Çünkü ticaret.

Senaryo kalmadı değil, senaryoları deneme cesareti olan filmciler kalmadı.
  • desdenova34  (10.07.19 21:24:53) 
@burka

orda da sıkıntı var zaten.

ilk hızlı ve öfkeli ile şimdiki aynı değil ki. o bile isim üzerinden gidiyor.

ismi yaz hasılat gelir. bu sona erdiği zaman daha kaliteli filmler çıkacak. hatta aynı türün daha kaliteli filmleri olacak.
  • ergenpezeveng  (10.07.19 21:59:13) 
Birkac yildir degil son 20 yildir falan 1999'dan sonra adam gibi senaryosu olan film neredeyde izlemedim


  • kreatin  (11.07.19 00:23:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.