[]

Kediyi kuru mama yemekten vazgeçirme

5 yaşında kısır dişi bir kedim var ve bugüne dek sadece tahılsız olarak etikletlenmiş orijen, acana ve n&d mama yedi. kuru mamaya aşırı bağımlı durumda ve yaş mama ya da çiğ ve/veya pişmiş et ürünlerini yememekte ısrarcı.

Yaş mamayı tamamen bırakıp çiğ beslenmesini istiyorum. İnternette birçok güzel tarif buldum ama biliyorum ki önüne direkt olarak çiğ et koysam yemeyecek. Kuru mamadan çiğ ete nasıl geçmeliyim? Düşündüm ki %10 yaş mama ve %90 kuru mamayı karıştırıp önce yaş mamaya, ondan sonra da çiğ diyete alıştırmayı deneyebilirim ama ne kadar etkili olur emin olamıyorum.

Kuru mamaya bağımlı kedisini çiğ diyete geçirmeyi başaran varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.

Teşekkür ederim.

 
Aç kalırsa yer. Yavaş yavaş yapabilirsiniz, biraz kuru mama verin, biraz çiğ et. Yemezse önünden alın, sürekli etrafta mama tutmayın, belli periyotlarla tekrarlayın. sonra sadece çiğ ete dönün. yemezse önünden tekrar kaldırın. dediğim gibi aç kalırsa yer, bağımlı oldu diye bir şey yok.


  • veritaslibertas  (01.07.19 15:31:53) 
@veritaslibertas, vallahi bağımlı benim kedi. daha önce yaş mama yemesi için 24 saat kuru mama vermedim ama 24 saat boyunca bir defa olsun yaş mamayı yemedi. Kediyi 24 saatten fazla aç bırakmanın tehlikeli olduğunu öğrenince tekrar kuru mama vermek durumunda kaldım. tekrar denemedim ama şimdi iş ciddiye bindi, yedireceğim o yaş ve çiğ mamayı.

Öneri için teşekkür ederim.
  • gyroscope  (01.07.19 15:38:14) 
Bu arada neden kuru mamadan vazgeçiriyorsunuz onu da sorgulamak istemiyorum ama, yani yiyebilir, alması gereken her şeyi alıyor zaten mamalardan. Olmazsa da çok da gerginlik yaratmayın derim hayvana. Bol şans.


  • veritaslibertas  (01.07.19 15:40:00) 
yabancıların free feeding adlettikleri bir durum var, mamayı sürekli etrafta tutmakla eşdeğer. eğer kuru mamayı free feeding veriyorsanız önce bundan vazgeçin. sadece belli saatleri beslenme saati yapın, bunu da öncelikli olarak sadece kuru mamayla yapın. amacınız kedinizi beslenme saatine alıştırmak olsun.
beslenme saatine alıştıktan sonra çiğ mamayı kuru mama içine azar azar karıştırarak verin. %10 - %90 olarak başlayın ve bir hafta boyunca bu oranda verin, bir sonraki hafta %20 - %80 yaparsınız, ilerleyen dönemde çocuğun alışmasına bağlı bir şekilde bu oranları hafta bazında arttırırsınız.

  • evde liyakat kalmamis  (01.07.19 15:51:51) 
@evde liyakat kalmamis, yaklaşık 10 gündür sabah ve akşam olamak üzere 2 sefer mama veriyorum. Ondan önce dediğiniz gibi mama hep mevcuttu mama kabında. Önceden bununla ilgili bir sorunum yoktu ama artık kilo olmaya başladı. Kedim obez değil hiçbir şekilde ama eskisi gibi sabit kiloda durmuyor, hareketli olsa da daha kolay kilo alıyor. 5 yaşına geldi artık, bu yüzden de kuru mamayı tamamen bırakmak istiyorum.

Öneri için teşekkür ederim.
  • gyroscope  (01.07.19 15:58:54) 
merhaba,
yakın zamanda böyle bir siteyle (git: www.happytail.pet ) tanıştım, henüz denemedim fakat kısa bir süre içinde sipariş verip denemeyi düşünüyorum. belki sizin de düşüncelerinize uygun gelebilir.

  • oksijensiznefes  (01.07.19 16:10:38 ~ 16:12:40) 
@oksijensiznefes, güzel bir girişim ama gönderdikleri kedi mamasının içinde kırmızı mercimek, tam buğday unu, bal kabağı, beyaz peynir, elma ve havuç mevcutmuş. Benim hazırlamak istediğim mamada sadece kemik, et, yağ, balık yağı, ciğer, yürek, yumurta ve bazı ek vitaminler olmasını istiyorum. Karbonhidrat ve diğer bitkisel besinler kullanmayı düşünmüyorum.

Teşekkür ederim.
  • gyroscope  (01.07.19 16:20:46) 
Ben de bir ara kedimi çiğ beslemeye geçirmeye çalıştım. Bu sırada öğrendiklerim:

- Kedilerin çiğe geçmesi köpeklere nazaran daha zor, önce yaş mamaya oradan çiğe geçirmek lazım ama aylara yayılan bir süreçten bahsediyoruz.

- Raw for us diye bir marka var instagramda. Onların freeze-dried ürünleri var. Onlar denenebilir. (Çiğ ürünleri de var ama siz kendiniz yapacağınız için özellikle belirtmedim.)

- Yaş mama da yemiyor herhalde. Öyle anladım. Ama illa yiyeceği ve seveceği bir marka vardır diye düşünüyorum. Özellikle iyi marka mamalardan tek tek alıp denenebilir geçiş aşaması için.

- Sevdiği kuru mamayı toz haline getirip yaş mamanın üstüne serpebilirsiniz.

Araştırmalarıma göre kedilerin çiğe geçememesinde iki unsur var: İlki koku, ikisincisu doku. Kokudan yavaş yavaş uzaklaştırmak ve et dokusuna yavaş yavaş alıştırmak lazım işin kısası. Bu da deneme yanılma, mamaları karıştırma ve biraz inatla olabilir anca.
  • inawen  (01.07.19 17:05:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.