[]

thy 2. pilot konusu

son zamanların gözdesi, tutunamayanların kaçış yolu, iyi maaş bol gezmeli ama eş ve çocuk düzeninden kopuk/uzak bir hayat düzeni olarak görüyorum bu mesleği. aslında uzun yol kara yolu kaptanlığından tek farkı maaş ve toplum gözündeki prestiji bana göre.

siz ne düşünürsünüz bu konuda ? pilot olanlar ya da tanıdığı olanlar ne der mesela bu konuda gözlemlerine göre ? artısı, eksisi ?

yavaş da olsa ilerlemekte olan bir kariyer bırakılıp başvurulur mu mesela ?

 
Yuksek maasli otobus soforlugu olarak gormuyorum. Herkesin sevecegi is degil.

Yillardir memnun olan tanidigim da var isyan eden de. Başlarsan muhtemelen bir sure sonra isyan eden tayfadan olacaksin. Katlanmak icin havaciligi sevmen lazım. Evinden uzak olmak senin icin dert olmamasi lazim falan.
  • stavro  (01.07.19 15:07:44) 
Uzun yol şoförlüğüyle aynı görüyorsan zaten sınavı kazanamazsın.


  • glamdr1ng  (01.07.19 15:20:34 ~ 15:21:08) 
bir acidan dogru aslinda dediginiz, otobüs soforlügünden farki yok.
farki muhatap oldugunuz insanlar cok cok daha kaliteli, maaslar yüksek ve yan olanaklari fazla.

olanak varsa bence her türlü basvurulur. acikcasi plazalarda sabah 6-7 lerde kalkip aksam trafiklerde sürünecek bir is yapacak olsaydim düsünmezdim bile.
  • black fridayde bos kutuya talim eden adam  (01.07.19 15:21:42) 
Pilotluğun nasıl bir şey olduğunu, seni nelerin beklediğini bilmiyorsan başvurmaya hiç gerek yok. Öyle tutunamayanların kaçış yolu gibi bir şey değil. Çok ciddi emek ve üstüne belli bir seviyede kabiliyet isteyen bir iş.

Ayrıca pilotluğu fazla para kazanan otobüs şoförü gibi görenler üst düzey bir yatırım bankacısını da memur gibi görüyorlar sanırım. Şoför ile pilot arasında ikisinin de ulaşım sektöründe olması haricinde iş hayatları, eğitimleri ve birikimleri arasında hiçbir benzerlik yoktur.
  • synthetic a priori  (01.07.19 15:40:28) 
yatirim bankacisi zaten memur haci :) ac bak sigorta dökümüne istersen.

islere gerekenden cok önem vermeye gerek yok. bir is baskasina göre daha önemli degil. her is önemli. su kafaya ulasirsa memleket ancak gelisecek.

her calisan iscidir. bu kadar.
  • black fridayde bos kutuya talim eden adam  (01.07.19 16:47:35) 
çalışma şartları şu anda bol maaşlı köleliğe doğru evrilen bir pozisyon, thy pilotluğu.. aldığın eğitim sonrasında uzun yıllar istifa etme, iş değiştirme imkanın da yok, stresi kaldırabilecksen karşılığını da güzel alabileceğin bir alan. 40'ına gelene kadar bankada iyi para, kafada no saç, etrafta tek tük arkadaş, eş dost kalır, sonrasında belki huzuru bulursun.


  • backstagebug  (01.07.19 17:02:13) 
@backstagebug a katiliyorum ama bu bahsettikleri her alan icin gecerli türkiyede. istisnasi yok. pilotluk en iyilerinden biri. doktorluk, pilotluk baska aklima gelmiyor.

ben olsam tercih edebiliyor olsaydim düsünmezdim ikinci kere.
  • black fridayde bos kutuya talim eden adam  (01.07.19 17:15:51) 
artısı prestij, para, yan faydalar, dünyayı gezme.

eksisi uyku düzeni, jetlag, uzun süren dengesiz çalışma saatleri,stres vs.

THY'de pilotluk için seçilmek kolay değil. %100 istekli, kendinden emin olman lazım. süreçlerde çok zorluyorlar.

Başvurulur mu başvurulur. ben başvurdum. hep son aşamada elendim. Kendi kendime lisans alma niyetim var. Dediğim gibi sana bağlı, araştır konuş, sana göre olduğundan emin olursan başvur. Herkese göre bir iş değil.
  • hmpf  (01.07.19 18:15:13) 
gezmek kısmı güldürdü beni


  • catch the arrow  (01.07.19 20:19:41) 
Sinav ve mulakat sureci cok ciddi. Son yillarda malum beyaz yakalilikla gecinmek zorlastigi icin pilotluga basvuran kalifiye adaylarin cok arttigini goruyorum ben. Yeni pilot olan, ulkenin sayili iyi universitelerinden mezun bircok kisi taniyorum. Ancak dedigim gibi mulakattan elenen cok kisi var, kimisi akademik anlamda cok basarili olmasina ragmen kendine fazla guvendigi icin elendi, kimisi fazla stresten vs.
Bunun disinda pilotluk gercekten fedakarlik gerektiren bir meslek, gecesi gunduzu olmayabiliyor, son yillarda thy pilotlarinin calisma kosullarindan dolayi memnuniyetlerinin gittikce dustugu de soylenebilir.

  • palmtree  (02.07.19 00:49:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.