[]

Eşcinsellerden ne istiyorsunuz ?

Escinsel karşıtlarına soruyorum.
Ne yapsınlar sizce? Nasıl yaşamalarını istiyorsunuz?

*heterospor.

 
ya çekmeköy belediyesi aile falan demiş. eşcinselliğin ne olduğunu bile bilmeden ahmak kesiyorlar aile diye.
iki babası ya da iki annesi olan çocuk ailesiz mi oluyor? dünyada ciddi bir ailesiz büyüyen çocuk sorunu var. eşcinsel bir aile bu çocuklardan birini evlat edinip istediği hayatı yaşayamaz mı?
cehalet hep bunlar ondan oluyor.
pardon ya eşcinsel evlilik daha gelmemişti değil mi? karıştırıyorum medeni ülkelerle.
  • ozdek  (01.07.19 00:33:15) 
Evet ailesiz olur. Batı şu an bunu normalleştiriyor diye sapık bir ilişki içinde çocuk büyütmeyi normal saymayacağız.


  • Trene çelme atan adam  (01.07.19 00:33:48) 
bence batıdan mümkün olduğunca koşarak uzaklaşın. size ters.


  • ozdek  (01.07.19 00:37:45) 
Selam. Escinsellerden hicbir istegim yok, kendi halinde takilsin istedigini yapsinlar. Benim derdim escinsellerin kendisiyle degil, bunlarin sozum ona avukatligina soyunmus SJW'lerle.
Ayni evde 3 tane escinselle yasarim ama 1 tana SJW ile 1 hafta dayanamam.
Tesekkuler.
  • stavro  (01.07.19 00:43:39) 
Aile doğuran değil, bakıp büyüten, ilgi gösterendir. Kişilerin cinsiyeti bu konulardan bağımsızdır. İki baba veya iki anne de düzgün insanlarsa gayet iyi bir şekilde çocuk büyütebilirler.

Bence belediye eşçinsellikten ziyade ailenin ne demek olduğunu bilmiyor. Ezbere büyümüş işte insanlar ne yapacaksın.

Normalde böyle uzama potansiyelli tartışmalara hiç girmem ama dayanamadım bu sefer.
  • ravenclaw  (01.07.19 00:47:40) 
stavro+1
Benim de bir isteğim yok. Ama nasıl ki "ben heteroyum. Ben heteroyum" diye gözümüze sokulmuyorsa, "ben homoyum, ben homoyum" da gözümüze sokulmasın.
Olay nefret suçuna karşı olmayı geçti. Reklama ve zorla yapay bir gösteriye döndü.
Netflix in felsefesi "herkes gay olursa dünya ne güzel olur" a döndü.
  • Trene çelme atan adam  (01.07.19 00:57:10) 
Escinsellerden heterö erkekler erkek olmalarini istiyor olabilirler. Kutsal bir seyi nasil reddettiklerini almiyorduk kafaciklari. Onlar icin pozitif ayrimcilik yok mu, yani her yerde dislanan kisiler midir bu escinseller? Batiya dogru gidince cinsellik uzerinden sosyal sinifsal ayrismalar azaliyor ve pozitif ayrimciliklar artiyor, kadinlarda oldugu gibi bu da. Ekmegini de bu magdur edebiyati yapip her zaman mağrur kalan kesim yiyor. Sonra birileri kendi yedigi naneleri kabullenebilmek adina her türlü cinsel ozgurlugu mesrulastirmak icin baska insanlarin savunuculuguna soyunuyor. Yani insan insan oldugu icin ozgur kilinabildi mi ki? her seyi yapip kendi cinsellik anlayisinda hicbir escinsel egilim gormeyen kendini tahakkum kurunca erkek sanan gibi, kendi yaptiklarini kabul ettirmek icin her turlu ozgurlugu savunmaya baslamis bireysel ahlaki yargisi olmayan surekli bir kommun ve fikri etrafinda oyalanan insan da ikiyuzludur, celiskilidir. Herkes kendi davranislarinin sorumlulugu alabilse ve ahlak anlayisini bunun uzerinde kurabilse sorunlar ortadan kalkar.


  • cilekesgargi  (01.07.19 01:05:05) 
Eşcinsellerden bir şey istenmiyor sadece yapılan şeyin normalleştirilmeye çalışılması can sıkıcı. Eşcinsel bireylere lafım yok eşcinselliğin kurumsallaşmasına karşıyım.


  • Pertev nail  (01.07.19 01:26:46) 
ben heteroluğumu milletin gözüne sokmuyorum, eşcinseller de sokmasın, denmiş? oldu paşam,
başka isteğin? senin davrandığın ya da uygun gördüğün gibi davranmak zorunda herkes ?

@dieis, ben de senin fikirlerini hastalıklı ve tehlikeli buluyorum ve tedavi olmanı istiyorum. o nasıl olacak ?
  • prizmatik  (01.07.19 01:40:00 ~ 02:55:55) 
Ben farklı bir görüş beyan etmek istiyorum.

eşcinseller istediği gibi yaşayabilir. isterse yan komşun olsun isterse arkadaşım olsun benim için sıkıntı yok. fakat sosyal medyadaki iki yüzlü, çıkarcı hetero tiplerden nefret ediyorum. bu sene daha çok ikiyüzlülüklerini gördüm. sosyal medyada konuyla ilgili paylaşım yapmadım diye tavır takınanları gördükçe midem bulanıyor. kaldı ki ulusal bayramlarda bile çok fazla birşey paylaşan bir insan değilim.

ortamlarda küfür niyetine "ibne" kelimesini kullanırken, sosyal medyada pride hakkında birşeyler paylaşıp birilerini tavlayacağım diye ikiyüzlülük yapmayın.
  • false pretension  (01.07.19 02:10:05) 
Bir şey istemiyorum. Gözümüze sokmasınlar. Heteroyum. Kimseye “knk ben heteroyum he adım mehmet bu arada” demiyorum. Ama eşcinsele yol sorsan “ben eşcinselim, gideceğin yer şurada” diyor. Kimsenin gözüne sokmadan ne isterlerse yaşasınlar. Biz de toplumun genelinin veya azınlığının uygun görmediği bir çok şey yapıyoruz ama kendi içimizde yapıyoruz. Eşcinseller bunu kamusal alanda göstere göstere yapmak istiyor. Sorun burada. Hiç bir heteroseksüelin ben heteroyum veya eşcinsel değilim demezken eşcinsellerin yakında kartvizitlerine bile bunu yazacaklarını düşünüyorum. İnsanları rahatsız eden de bu. Kendilerinin de bu durumdan zevk aldığını düşünmüyorum. İnsan her dakika tercihlerinden bahsetmekten (sadece cinsel yönelim deil, herhangi bir tercih) bıkmalı. Hayatın olağan akışı buna izin vermiyor, gereksiz kalabalık oluyor bu belirtme ve belli etme arzusu yüzünden. Tabi yukarıda yazdıklarım sadece kıçını başını “ben eşcinselim ooooh bunu duymak zorundasın” diyenler için geçerli. Yoksa cinsel tercihiyle alakalı kesin bir fikre sahip olduğum fakat bu durumun aramızdaki ilişkiyi bir zerre etkilemediği bir çok tanıdığım var. Eşcinsel olduğunu hali hazırda bildiğim kişiler de mevcut. Herkes istediği gibi yaşasın, her nasıl mutlu oluyorsa. Sadece gözümüze sokmasın. Herkesin derdi böyle gibi zaten. Dindar kesim de bundan rahatsız muhtemelen. Yoksa kim kime ne yapıyor kimseyi ilgilendirmez.


  • Tears of Devil  (01.07.19 02:40:56) 
Eşcinseller ile derdim yok. Heterolar da gözüme sokmasın, homolar da.

Madem tercih değil, madem dogal bir yönelim-heteroseksuelizm gibi-
olağanüstü aşırı davranışlarla "normal" yönelimi anormal/olağandışı gibi lanse etmesinler.

Ek olarak şu lut kavmi tweetleri atan; hak yemek, zulmetmek gunah degilmis gibi davranan, isine geldigi gibi günah secen ultra dincilerimize allah akıl fikir versin.

Not: aseksüel
  • dont eat me  (01.07.19 04:19:15) 
biz heterolar insanların gözüne sokuyor muyuz diyoruz da hayatın büyük kısmı tam da bu heteroluğun kutsanması yolunda ilerliyor, her şeyimizi göze soka soka yapıyoruz aslında heteroların yaptığı sıradan şeyleri gayler yapınca gözümüze sokmasınlar oluyor

örneğin, bir mağazada çalışan kadını iş çıkışında erkek sevgilisi almaya gelir, karşılaşınca mağazanın ortasında kısaca sarılırlar mesai bitince el ele çıkıp yemeğe giderler, ne kadar iyi bir çift deriz arkalarından

gay bir çalışan için aynı el ele tutuşma senaryosu tekrarlandığında gözümüze sokmayın deriz, önce bir kendimizle yüzleşelim
  • freebird5406_2  (01.07.19 04:51:29 ~ 04:59:58) 
@false pretention bunu kişisel alma sadece senin örneğin üzerine söylemek istedim, insanlar iki yüzlü davranıyor o yüzden gayleri yok sayalım demediğini de biliyorum, fakat böyle bir olay varsa bunu o arkadaşınla konuş, o kişinin olmamışlığı sığlığı için bu konuyu tümden kaldırıp atmamıza gerek yok, kişisel bi aymazlık


  • freebird5406_2  (01.07.19 04:56:56) 
Homoseksuelligi goze sokmaktan kasit bu degil, bunu hepimiz biliyoruz. Iki homoseksuelin magazadan el ele tutusarak cikmasi biz siradan heterolar icin escinselligin gozumuze sokulmasi degil.
Escinsellik muhabbetinin boku cikmis durumda su an.
Durum sunun "escinsellik" versiyonu olmus vaziyette artik: c12.incisozluk.com.tr

Edit:
Imza: 20li yaslari escinsel haklari, pozitif ayrimcilik vs her turlu liberalizm kasmakla gecirmis en nihayetinde mantigi agir basip tum bu sacmaliklarin icinden siyrilmis former SJW.
  • stavro  (01.07.19 09:51:59 ~ 13:39:17) 
Bir de o kadar popüler ki... eşcinsel olup olmadığının farkında bile olamaycak yaşta gençler eşcinsel oluyor. Farkında derken, yani eşcinseller bunun tamamen hislerle alakalı olduğu konusunda ısrar ettiği için böyle yazdım. Yoksa 15 16 yaşında çocuk sadece özentilikten eşcinsel taklidi yapıyordur, başka açıklaması olduğunu sanmıyorum. Bizim zamanımızda da sigara içmek popülerdi hepimiz sigara içtik... şimdi feminen erkek olmak moda, makyaj yapan erkek olmak moda, sakallı feminen erkek olmak moda, “kadınım ben” diyen sakallı adam olmak moda falan.... gençler de modaya ayak uyduruyor.


  • Tears of Devil  (01.07.19 11:07:28) 
Soruya cevap değil ama
Evet eşcinsellik bir psikolojik rahatsızlıktır. Cinsel yönelim bozukluğudur.
Tedavi edilmelidir/edilebilir bilemem.
"Tarafların rızası vardır, doğuştan gelir, hislerle ilgilidir, sanane kim kimi s.yosa lan" tarzı şeylerle savunmak da mantıksızdır. Çünkü misal aynı durum ensest ilişkide de vardır.
  • Trene çelme atan adam  (01.07.19 11:54:44) 
CSD Köln için daha iyi bir organizasyon istiyorum. Beklentilerimi bu sene de karşılamazsa yolum Amsterdam'a düşecek.

Gönül ister ki, lokal organizasyon güçlü olsun, arkadaşlarım bunun için gelsin.

Yoksa niye elin tahta papuçlular memleketine gideyim... Bu tahta pabuçların iyi organizasyonlarını bizim gözümüze sokmasını istemiyorum. Kutlasınlar, Hollandalı olmak bir hastalık değil, bir tercihtir neticede. AMA GOZUMUZE SOKMASINLAR Hollandalılar ve sjwler.
  • buf-e kür  (01.07.19 12:34:26) 
şöyle de bir gözlemim var lgbtq+ toplulukları heterolar için bir kütle gibi, herkesin aynı fikirde olduğu bir yapı gibi görünüyor, içeride ise birçok farklı fikir görüş canlı tartışmalar sürüyor, yani sizin öyle yapmasınlar böyle yapsınlar, şunu da şöyle anlatsınlar dediğiniz şeyler zaten çok önce konuşuldu, konuşuluyor, yani ilk defa sizin aklınıza gelmiyor bunlar

herhangi bir topluluğun, hareketin, düşüncenin bu kadar dışında olup da bu kadar kesin konuşmak bana tuhaf geliyor

bu sadece lgbtiq+ topluluğuyla da ilgili değil, örneğin çevre aktivistleri bir eylem yapıyor, bu hareketten daha bir saat önce haberi olmuş, konunun geçmişini, imkanlarını, politikasını, yol haritasını, hukukunu, deneyimini bilmeyen insanlar, onu öyle yaptınız ama olmaz böyle yapın diye akıl veriyor

işçiler eylem yapar akıl verilir
kadınlar eylem yapar akıl verilir
öğrenciler eylem yapar akıl verilir
çevreciler eylem yapar akıl verilir
sosyalistler eylem yapar akıl verilir
...
gider bu daha

kişisel bir cevap değildi bu genel gözlemimi paylaştım
  • freebird5406_2  (01.07.19 12:45:39 ~ 14:55:56) 
Ya şu soruda yazan yorumları okumaya bile dayanamıyorum. Ötekileştirici ve nefret dolu söylemleri nasıl bu kadar kolaylıkla benimseyebiliyorsunuz? Allah aşkına gidin kitap okuyun ya. Gerçekten. Kitap okuyun! Önce bilgilenin, konuya dair farklı fikirler edinin, güncel tartışmaları takip edin. Ama bunları yapmadan ahkam kesmeyin. Hakkınız yok bunu yapmaya.

Soruya cevap: Herkes cinsel yönelimini de, cinsel kimliğini de istediği şekilde, özgürce yaşasın. Bırakın artık şu homofobiyi, transfobiyi.
  • lolita  (01.07.19 14:59:28) 
@lolita onu diyenlerin bazıları troll hesap. boşver.

kadınlar ne yapsın, nasıl yaşasın?" diye sormak gibi bir şey bunu sormak. elbette ki eşcinseller de keyifleri nasıl istiyorsa öyle takılsınlar, kafalarına da tokadan başka bir şeyi takmasınlar :p sonuçta hepimiz saygı, görgü vs bazı toplumsal kurallar olduğunun farkındayız. kimse "ben eşcinselim, bu da benim özgürlüğüm hüsnü" diye sokağın ortasında sevşimiyor ya da atacağı bir işveli bakışıyla bacınızı kocanızı eşcinsel yapmıyor.

eşcinsel olmak normal bir şey. bana asıl anormal gelen, eşcinsellerin bugüne kadar bu derece kapalı kapılar ardında eşcinselliklerini yaşamış olmaları. başka insanlar onlar için anormal demiş, onlar da yıllar yılı ses çıkar(a)mamışlar ve bugün geldiğimiz nokta bu: "eşcinselliği normalleştirmeyelim". ya da "eşcinsellik tamam, ama adam adamı uluorta öpmesin". bir de çok haklı bir savunmaymış gibi eklerler; "hiç estetik değil çünkü." bazı insanların koca popoları da benim estetik algıma ters, ben bir şey diyor muyum?

neyse. alışılacak bence zamanla ve hiç konusu bile açılmayacak kadar normalleşecek. nasıl ki 1900'lere kadar kadın toplumsal hayatta hiç yoktu, nasıl ki çarşıya, pazara, işe vs sadece erkekler gider; kadın sokağa çıkınca herkes laf ederdi; şimdi de eşcinseller için benzeri bir şey geçerli. o zaman da eminim ki kadınların toplumsal hayatta olmasını "şunu normalleştirmeyin kardeşim yeaa" diye eleştirenler vardı. ne oldu? normalleştirdik. eşcinsellik de gittikçe daha da normalleşecek.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (01.07.19 16:09:50) 
başkalarının hayatlarına karışmaya, onlara nasıl yaşamaları gerektiğini dikte etmeye ne deniyordu? faşizm?


  • prizmatik  (01.07.19 16:38:26) 
neden sevilmediklerini söyleyeyim;
ataerk ve devamında gelen;
kültürel değişim ve ekonomik çıkarlar ve faşizmle ilgili.

eşcinsellik, aile kavramı dolayısıyla; mülk ve sermaye sürekliliği açısından tehdittir.bu evlilik kavramının ortaya çıktığı (yani ekonomik güçleri birleştirme süreci) ilkel dönemlerden beri böyle.
yani önce "ailenin" ortaya çıkışı nasıl olmuş tarih-felsefe falan bakmak gerek. komün yaşam neden terk edilmiş, dinler nasıl ortaya çıkmış vs.

öte yandan özgürlük ve baskılanmaya engel olması açısından da tehdit. eşcinsellik bir tabudur; bir tabu yıkılırsa bütün tabular yıkılır ya da yıkılma olasılığını daha rahat taşır. (berlin duvarı gibi :D) eşincsel biri özgürce bunu söylerse, şiddet gören kadınları, düşük ücretle çalışan işçileri, adalet bulamayan halkları vs vs kimseyi tutamazsınız. modern toplum ve devletlerin ayakta durabilmesi için baskı ve şantajlara ve dolayısıyla tabulara ihtiyacı vardır.
bu değerler de koşullara göre anlam kazanır.
bayrak gibi, devlet gibi .. yani örnek olsun diye yazıyorum bayrak yakmak neden tabu? kumaş lan alt tarafı? birbirine düşmeye ne gerek var? ya da devlet vatan vs dediğin ne? sen öldükten sonra ne anlamı olacak? ama başka bir anlamı/değeri var bizim için. olmasaydı sürekliliği olamazdı. oysa saçmalığın daniskası. neden bir insan hayatından kıymetli olsun? ya da bunun kararını kim veriyor?

neyse özetle; ataerkil toplum inşaasıyla ilgili hepsi.


soruna cevap değil ama :) ne istiyorlar ben de biliyorum.
ha bir de eşcinsel hayvanları ne yapacağız?
ya da interseks bireyleri? onlara da bir cevap veriversinler.
  • jimjim  (01.07.19 17:03:36) 
bir de yazmaktan bıkmadım;

cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği başka şeylerdir.
  • jimjim  (01.07.19 17:05:51) 
Valla hakim güçlerin bunu pompalaması bir şey değiştirmiyor. Normal diyince de normal olmuyor.
"Eşcinsel hayvanları ne yapacağız"
Eşcinsel hayvan olur mu, hayvan aşık olur mu sonra olursa hemcinsine olur mu bunları geçiyorum.
Bir sıkıntı da burada yatıyor zaten, hayvandan farkımız olmalı diyoruz. Hayvan eşcinsel olsun/olmasın, hem cinsiyle çiftleşsin/çiftleşmesin nihayetinde hayvandır. Hiç bir hukuk sisteminde/inanç sisteminde/dinde cezai ehliyeti, ahlaki sorumluluğu, toplumun geri kalanına karşı yükümlülükleri, etik kodları falan yoktur.

Özet:
"Siz kabul etseniz de etmeseniz de dünya dönüyor."
Galileo
  • Trene çelme atan adam  (01.07.19 17:46:56) 
hastalık savına karşın hayvanları ne yapacağız dedim? :D bence de zeka açısından bi farkımız olsaymış keşke.


  • jimjim  (01.07.19 17:53:58) 
@trene

hakim güçler bunu pompalıyor derken tam tersi hakim güç dediğimiz devletler aileyi, evliliği, heteroseksizmi pompalar destekler, kutsal ve makbul görür, evlilik dediğimiz şey esasında miras hukuku üzerine kuruludur, içinde olduğu suyun farkına varamayan balığa benziyor senin durum

modlardan da ricam: şuraya kadar iyi bir tartışma oldu, bunun devamında biri gelir soruyu cevabıyla troller gerginlik yaratırsa duyuruyu tamamen uçurmayın bari, herkes az çok birşeyler yazıyor yazık oluyor
  • freebird5406_2  (01.07.19 17:57:20 ~ 18:09:12) 
Hakaret eden faşist olan bizdik değil mi?
Son iki mesajda, ilkinde zekasız hakareti,
İkincisinde farkındalık yönünden vurma çabası.
Neyse aile kurumu kutsaldır zaten, pompalanmaya ihtiyacı yoktur. Toplumun sağlıklı devamının temelidir. Hayvandan farklılıklarımızdan biridir. Gerçi burdaki bazı kafalara göre (bazı tür) hayvanlar aile kurumuna daha yatkın ya neyse.
Evlilik dediğimiz şey miras hukuku üzerine kurulu değildir. Yani en azından bu kadar basit değildir.
Hayvan olmadığımızdan evlilik ve bunun getirdiği akrabalık-kan bağıyla bağlı olduğumuz kişilere karşı sorumluluk duymamızı sağlar bir nevi.
  • Trene çelme atan adam  (01.07.19 18:10:36) 
Bir de aynı burada da görüldüğü gibi saldırganlar. Konu nasıl olduysa halkların kardeşliğine, asgari ücrete, kadına şiddete falan gelmiş kendi kendine. Biri bir diğerine alttan alttan beyinsiz demeye çalışmış falan. Bu kadar işte. Sanki eşcinsel olmayanlar her gördüğü kadını dövüp herkesi asgari ücretle çalıştırıp, azınlıkları adaletsizce yargılıyor. Durumu ajite etmek tam olarak bu. Bir diğeri de kitap okumadığımızdan o kadar emin ki... üf diyorum sana, bi kendi okuyor kitabı. Bizde okuma yazma yok. Bitek eşcinseller okuyabiliyor amk tamam.


  • Tears of Devil  (01.07.19 18:13:22) 
@trene

öyle bir saldırı niyetim yoktu ama durum bu devlet dediğimiz yapı bizim aşk hayatımızı, sevgimizi, mutlu yuvamızı değil askere alacağı insanların sürekliliğini, ideolojiyi taşıyacak nesillerin devamlılığıyla ilgileniyor, bunu da kutsal aile kılıfı güzellemesi üzerinden yapıyor

sağlıklı nesillerin devamlılığı üzerine de şöyle bir çalışma var

evrimagaci-org.cdn.ampproject.org

alıntı:

Eşcinselliğin genellikle yavru üretimiyle sonuçlanmıyor olsa bile, elenmemesinin ana nedenlerinden birinin popülasyonun geri kalanına pozitif bir dolaylı uyum başarısı katkısı sağlıyor olması olduğu düşünülmektedir. Yani eşcinselliğin bulunduğu popülasyonlar, hiç bulunmayan popülasyonlara göre yavru koruması ve bakımı açısından daha avantajlıdır. Bu da, popülasyon içinde bir miktar eşcinsel bireyin bulunmasını evrimsel açıdan avantajlı kılmaktadır. Elbette bunun genetik ve fizyolojik altyapısı halen çalışılmakta olan bir konu.
  • freebird5406_2  (01.07.19 18:18:57 ~ 18:26:40) 
fikri uymayınca hemen homofobik diye zırlamasalar sevilirler, august ames bunların yüzünden gitti biraz da.


  • firemanjonny  (01.07.19 18:29:43) 
Söylenecek çok şey var ama uzatmaya gerek yok.

Eşcinsel insanlar kendilerini ayrıcalıklı sanıyorlar. Sanki çağın ötesindelermiş gibi. Onlara karşıt olan kişileri ise yobaz diye laftalıyorlar. Öyle bir şey yok arkadaşlar :) Herkesin tahammül seviyesi olmalı. Mesela bir keresinde ''Shameless'ta Ian'ın öpüşme sahnelerini geçiyorum'' ve ''Sense8 dizisinde çok fazla eşcinsel aktivite var. Sürekli ileri sardığımdan dizinin tadı kalmadı ve ilk sezon bitmeden bıraktım'' dedim diye zamanında divxplanet(planetdp oldu şimdi) sitesinden banlanmıştım bir süreliğine :D Sadece bunları dedim. Başka hiçbir şey.

Yani düşüncemizi bile söyleyince ''Geri kafalı'' yaftası yapıştırılıyor. Stavro'nun da dediği gibi avukatlık yapanlar asıl can sıkıcı(o sitede bunlardan bolca vardı. sitenin adminleri zaten koca koca ergen insanlar) Nasıl Türkiye'nin çomarı varsa, Avrupanın da var, eşcinsellerin de çomarı var. Eşcinsellik kimseye bir statü kazandırmıyor. Yoksa istediklerini yapsınlar. Bana ne. Sadece başkalarını dar kafalılıkla suçlarken asıl dar kafalı kendileri olmasın. Kimseyi kırmadan herkes düşüncesini dile getirsin. Oh mis.
  • bitchesaintshit  (01.07.19 18:49:06) 
Bir de bahsetmeyi unuttum demiş birileri ben de yazayım.
Biraz daha abartsalar eşcinsel olmayan herkese homofobik diyecekler.

  • Trene çelme atan adam  (01.07.19 19:30:58) 
abi bu kadar basit platformda bile yukarıda yazılanlardan da görüldüğü gibi; insanlar tahammülsüz.
ne isteyecekler herkes kendi gibi olsun istiyorlar.
yani forum gibi her yoruma üşenmeyip cevap vermiş bi de.
herkesin fikri kendine, ben @jimjim'e katılıyorum harfiyen, güzel özetlemiş.

heteroyum.
  • rewlack  (01.07.19 19:50:21) 
Önce insanlar tahammülsüz diyip sonra herkesin fikri kendine demek de garip olmuş.


  • Trene çelme atan adam  (01.07.19 19:54:38) 
jimjim+1

yazmamak için direnmeye çalıştım ama olmuyor.
ilk olarak en basit anlatımıyla elma armut mu seçiyoruz eşcinsellik tercih değildir. Tercih olsa emin olun bir kadına aşık olmayı seçmez, sizin o kutsal diye adlandırdığınız aileyi kurup canım kocamla söz, nişan, kına,düğün yapıp eş bulup sevişeceğimi gözünüze sokarak toplum normlarında yaşamayı ve benim gibi olmayanları suçlamayı, iğrençsiniz demeyi tercih ederdim.

Gel gelelim ki durum öyle değil hayatınızda senelerdir olan sevgilinizi arkadaş diye tanıtmaya, özellikle bir kamu kurumunda çalışıyorsanız risk almamak için hayali sevgili, nişanlı uydurmak zorunda kalmaya giden yalan zinciri bile var. O karısını döven kutsal aileden çok daha birbirine bağlı gerçek aile kavramını yaşayan. Ama bir hastanelik durumda ailesi misiniz diye kan bağı ya da resmi imza aranmasına tepkisi olan insanların sayısı oldukça fazla. Evlendim ev aldık bunun mirası nasıl bölüşülecek diye maddi çıkarlar peşinde koşmayan. Sizin rahatsız olduğunuz makyaj yapan erkek, erkeksi kadın rollerini üstlerine almayan da (ki bunların da olması bence sorun değil.)
Hastalık mı değil mi? Hastalık deniyorsa asıl hasta kimdir kısmını da geçtim. Ama soruda geçen karşıtlıktan, nefretten dolayı yıllarca hislerinden dolayı kendini suçlu hissedip psikolojisi bozulan insanlar aslında asıl sorunumuz. Bırakın insanlar hissettiklerini yaşasınlar. Aşık olmak, birini görünce içinin titremesi kimseye zarar vermez.
  • kullanıcı adını aktif edemeyen insan  (03.07.19 10:53:49) 
Öncelikle, yaşamalarını istiyorum. Bu ülkede nefret cinayeti haberi duyuyoruz, aile üyeleri ise baş fail oluyor genelde.

Ne yapacaklarına gelince. Aşkın kazanacağını unutmasınlar. Saldırılar karşısında asla geri çekilmesinler, derhal özsavunmalarını yapsınlar. Ve mücadeleye birlikte devam edelim ki biz heteroseksüeller de özgürleşebilsin.
  • sevgikusunkanadinda  (03.07.19 11:12:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.