[]

Araç Lastik Seçimi Tavsiyesi

215 60 R16 ebatında tercihen 4 mevsim dört adet lastik alacağım. SUV ile araziye falan da giriyorum arada...

Tavsiyeleriniz nelerdir? ''Kesinlikle bulaşma'' diyecekleriniz vesaire? (Fiyat konusunda çok bir sınırım yok ama durduk yere en pahalısını da almak ilk tercihim olmaz tabii.)

(Tik'ler hemen)

 
Petlas Imperium PT515


  • vhdl  (30.06.19 14:13:08) 
petlastan uzan dur hele bir de suv kullanıyorsan
gerçi dacia duster'sa al petlas.

düzgün bir suvsa michelin al
  • Corc  (30.06.19 15:16:17) 
Öncelikle 4 mevsim lastik almıyoruz.

Aracı dandik görüp dandik olduğunu düşündüğümüz lastiği almıyoruz. Arac performansı eşittir araç + lastik performansı olduğu için iki değişkeni de minimumda tutmanın pek mantıklı olmadığını görürsünüz.

Markadan ziyade lastik üzerindeki değerleri inceliyoruz.
Markaların reklamlarına kanmıyoruz. Ne kadar çok reklam o kadar fiyat. Hiç bir lastik size yüzde onbeş yirmi yakıt tasarrufu sağlamaz.
Bilinmeyen kaliteli lastikler olabiliyor ben kis lastiği için sava kullanıyorum memnunum.
  • cizgilerebasancocuk  (30.06.19 16:29:26) 
4 mevsim almayın +1
İzmir gibi sıcak memlekette yaşıyorsanız yaz lastiği ile bütün yılı geçirirsiniz. Aksi halde yaz ve kış için ayrı ayrı alın.

Ben Michelin pilot sport 3 kullanıyorum. Özellikle bu model için yazmak istedim. Tavsiye ederim, güzel lastik. Kuru ve ıslak yol tutuşu, frenlemesi, konforu gayet güzel ancak ömrü biraz çabuk bitiyor. 27 bin km'de yaklaşık 3 yaşında lastik artık gürültülü ve kaymaya başladı (diş derinliği yeterli olmasına rağmen).

Özetle Michelin, Continental ya da Goodyear öneririm.

Arazide yaz lastiği ile gidersiniz ama ıslak çimenlikte falan giderim diye düşünmeyin. Sadece kuru toprakta gidersiniz asfalt lastiği ile. Arazi için arazi lastiği şart. Hele araç 4x4 değilse kesin takılırsınız bir yerde.
  • orient blue  (01.07.19 08:46:23) 
yaşadığın yere bağlı olarak 4 mevsim alma +1. ama illa alıcam diyorsan

1) goodyear vector 2 (pahalı)
2) nokian watherproof (fiyat/performans çok iyi)
3) michelin cross climate (fiyat/performans kötü)
  • mutantking  (01.07.19 11:22:38) 
4 mevsim değil yaz lastiği alın. Ben Petlas'ın yaz-kış lastiğini kullandım, şimdi de Falken'in yaz lastiğini kullanıyorum. Petlas'ın kış lastiği fena değildi ama yaz lastiğini beğenmemiştim; hem sesli hem de saçma bir kayma potansiyeli vardı. Falken'i daha çok beğendim ama yol sesi bunun da fazla, pahalı markalar kadar sessiz değil. Ama lastik ebatım sebebiyle 2 katı fiyat vermek istememiştim, pişman değilim.


  • Abdurrahman  (01.07.19 11:37:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.