[]

bel fıtığı ve bisiklet

dün mr sonucumdan bel fıtığı çıktı ve doktor bisiklet kullanırken fazla eğilmemem gerektiğini, ayrıca yollardaki kavislerin vs fıtığı ilerleteceğini söyledi. ben gidon ayarı yaptırmayı ve bisiklete amörtisör taktırmayı düşünüyordum ama bugün katlanabilir bisikletlerin bel fıtığı sahibi olanlar için en uygun bisikletle olduğuna dair bir şeyler okudum. böyle bir deneyimi olan var mı, tavsiyeniz ne olur?




 
küçük bisikletlere, şehir bisikletlerine daha dik oturursun, eğilmek rahatsız ediyorsa bunlar daha rahat olacaktır evet. ben olsam eski tip yaylı bisiklet koltuklarından taktırırdım. yolların çok bozuksa downhill bisikleti de düşünebilirsin.


  • hasmetizm 2046  (28.06.19 16:32:55) 
Amortisöre gerek yok. Normal şehir bisikletine gidon yükseltici takabilirsin. Pozisyonunu dikleştirir. Herhangi bir kasis ya da engebe ile karşılaştığında seleden kalkmalısın zaten. Dizlerinle darbeyi absorbe edebilirsin.


  • mekaniker  (28.06.19 17:34:17) 
ben olsam fizyoterapiye odaklanir ve ciddi ilerleme kaydedene kadar bisiklete binmezdim. bisiklet hem bele cok yuk bindiriyor (ozellikle sakatsan) hem de o bolgedeki kaslari dogal bir sekilde calistirmiyor. lose-lose.


  • hot potato  (28.06.19 18:31:18) 
bisiklet terimlerine hakim olmayan bir fizyoterapistim :)

oturduğunuz yer ve tuttuğunuz yer aynı seviyede olsun. pedal kısmı da bunların aşağısında tam ortada olsun. (ters eşkenar üçgen)

bel fıtığı için artık klasik fizyoterapi yerine daha güzel egzersizler öneriyoruz. mesela koşmak çok iyi geliyor.
  • baskabirsekildeolabilirdi  (08.07.19 01:13:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.