[]

Lebron James vs Kobe Bryant

Kobe'nin Lebron'dan iyi olduğu bir özellik var mı serbest atış yüzdesi dışında? Sayı, ribaund, asist, 2lik %, 3lük%, eFG%, top çalma, blok, win share, per... hepsinde Lebron öndeyken "mamba mentality" gibi duygusal savlarla Kobe'nin daha iyi olduğunu iddia etmek mantıksız değil mi?




 
Benim için bu vs 2012-2013 dolaylarında bitti. LJ ve MJ tier 1'dır bana göre. Kobe ise tier 2. Kobe'nin goat tartışmasında olması gerektiğini düşünmüyorum.


  • ravenclaw  (26.06.19 23:42:09 ~ 23:42:44) 
@ravenclaw +1 lj den tek iyi yanı şutu. sınıf olarak alt sınıf.


  • mikahakkinen  (27.06.19 00:56:30) 
@mikahakkinen hocam genelde kobe'nin şutu daha iyi deniyor ama hem ikilik hem üçlükte lebron daha iyi. orta mesafe için belki bu durum değişiyordur onun istatistiğini bilmiyorum ama.


  • sys coyg  (27.06.19 01:19:37) 
Estetik olarak kobe bence önde. Lebron biraz öküzümsü oynuyo. Kobedeki estetiğin bi üstü de michael jordan zaten. Genel anlamda lebron’dan bence de geride ama draft hakkı verseler mj, kobe, lj şeklinde seçim yaparım


  • (s)AINT  (27.06.19 08:31:27) 
Bu tip kıyaslamalar salt rakamsal istatistikler ile yapılmıyor, şahsen bu tip tartışmalarda öncelikle kariyerini noktalamış ve hala sürdüren kişilerin kıyaslanmasına karşıyım, çünkü biri hala fark yaratabilir beklemek lazım. Bide goat tartışmaları kime ne katıyor anlamadım, sonsuza kadar sürecek çünkü zaman-zemin farkı olduğu için doğru bir skala bulunamaz, mesela pistol yada jerry west 3 lük mefhumunun olduğu bir dünya oynasa neler olur belli değil. Goat tartışmaları yersiz olur yani genelde. Soruya gelirsek salt rakamlar size en iyiyi her zaman söyleyemez, öncelik liderlik vasfı, kazanma ruhu, takımını taşıma gibi özelliklere daha çok bakar, ve benim fikrim bunların üçünde de kobe önde, duygusal olarak söylemiyorum, sonra takımın yürürken inatla koşmak en zorlarındandır. raptors'a 81 sayı atması, dallas'a 62 sayı atması gibi, bunlar lakersın eskisi gibi herkesi tokatladığı zamanlarda da yapılmadı. Patlayıcılık gibi garip bir silahı vardı kobenin, genel istatistiklere yansımaz bunlar. Her zaman shaq olmadan takımı taşıyamaz denen kobe, hayvan gibi çalışarak shaq'sız üst üste 2 şampiyonluk ta aldı. Yani bu işler biraz rakamların da ötesindedir. Bide belirtildiği gibi estetik olayı da vardır. Sahada top eline daha çok yakışıyor kanımca, Kobe hakkında benim yorumum, Zidane'ın basketbol daki karşılığıdır.

Ha bide kobe 5 yüzük, lebron 3 yüzük, daha yol var yürünecek.
  • firemanjonny  (27.06.19 10:00:24 ~ 10:05:06) 
@sainte katılıyorum estetik olarak kobe önde. bana sorsalar kobeyi mi izlemek istersin lebronu mu? ben kobeyi seçerim. şutörlere ilk büyük bir stojokovic, bir nowitzski izlemek çok güzel.


  • mikahakkinen  (27.06.19 10:31:37) 
Lebron'un yarıştığı kişi kobe değil zaten. Lebron Jordan ile çekişiyor. Lebron her anlamda Kobe'den daha iyi bir oyuncu bir takım için. Kobe'nin daha iyi olduğu tek şey, birebir oyun olabilir.

Liderlik vasfı, kazanma ruhu gibi konular ölçülemeyen konular olduğu için, atması daha kolay. Bence Lebron bu konuda da Kobe'nin önünde. Takım taşıma tartışmasını 2007 konferans finallerinde bütün Pistons'u tek başına yenerek kanıtlamadı mı zaten? Özellikle 5'inci ve 6'ıncı maçta.

Ek olarak Kobe'nin iyi olduğu bir alan daha var sanırım. O da korkusuzluk. Kendisi çok daha korkusuz. Buna da mamba mentality diyorlar bir şekilde.

Spor dışında konuşursak da Lebron çok daha önde. Okullar, hayır kuruluşları, ırkcılık karşısındaki duruşu ve hızlı tepkileri bilinen şeyler. Kobe'nin mazisinde ise, karşı tarafın ifade vermekten vazgeçmesiyle, havada kalarak sonuçlanan bir tecavüz davası var.
  • windowsguvenlikduvari  (27.06.19 10:53:41 ~ 10:53:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.