[]

Imamoğlu bu insanları işten atmalı mı?

Sizce Imamoğlu mazbatası alınır alınmaz seni istemiyoruz anlamına gelecek açıklamalar yapan bir grup ibb çalışanını işten atmalı mı? Yoksa liyakatı var diye işine devam etmeliler mi?




 
insanın eli titrer be atılsın demeye
onları bu duruma iten elebaşlarını tespit etmeli

  • sameidiot  (24.06.19 00:01:55) 
liyakat ile geldiyse kalsın, atama ile geldiyse yallah köyüne.


  • valkin rockefeller  (24.06.19 00:06:38) 
Evet atmalı. Partizanlığın memuriyette yeri yoktur. Görevini kötüye kullanma, siyasi olarak kendi yandaşlarını kayırma ihtimali her zaman vardır.


  • amortisman  (24.06.19 00:14:20) 
Atılsın.


  • datnet  (24.06.19 00:21:16) 
istemeyebilirler fikirlerini açıklayabilirler sevmeyebilirler bunda hiç sorun yok, görevlerini yerine getirmeliler iş akışını sağlamalılar, görevlerini yapmayıp, belediyeyi sabote etmeye çalışırlarsa gerekli uyarılar verilir, iş birliği yapmanın öneminden bahsedilir, devam ederlerse tutanak tutulur gerekçesiyle birlikte çıkarılır


  • freebird5406_2  (24.06.19 00:38:10) 
Amortisman +1


  • somethinginthewayshemoves  (24.06.19 00:48:53) 
işini layıkıyla yapan birini ideolojik olarak karşıt görüşte olduğu için işten çıkarmak imamoğlu'nun profiline pek uymuyor.
adam bin kere önyargıları yıkın, çaremiz sevgi, ben herkesi seviyorum, herkesi kucaklayacağım, birleştireceğim diye geldi. dolayısıyla beklenen durum hem manevi olarak hem de siyaseten bu değil.

şayet bu gerçekleşirse en azından kendi açımdan geleceğe dair umudum da azalır.

seni istemiyoruz diyen ibb çalışanı özelinde değil, hatta imamoğlu'nu destekleyen fakat işini yapmayan/beceremeyen yetersiz çalışanları ayıklaması hayalimdir.
gerçek işgücü, katma değer bu şekilde sağlanmalıdır.
  • ilkot  (24.06.19 00:48:57) 
ben yanlış mı biliyorum? ibb çalışanlarının çok çok az bir kısmı memur statüsünde. bunlarda iski ve saraçhanede(genel merkez) çalışan kesimde varlar. yani bu kurumdakilerin bile hepsi memur değil!

toplam çalışan sayısında yüzdelik olarak kaça denk geliyor tam bilemiyorum ama epey az olmalılar.
asıl çalışan sayısının fazla olduğu yerler iştirak şirketleri ve beyaz masa. bunlarda da en babası kadrolu olan personel yani onlar bile memur değil. kalanı da taşeron ve alt işveren falan filan.

tazminatını verdikten sonra baybay demeye engel bir durum yok kadrolu olsa bile. kadrolu olmasının artısı kıdem tazmimatı ödemeden çıkaramama ve çeşitli ek sosyal yardımların, ek-çift maaş/ikramiyelerin kazanılması. yani kadrolu olması memuriyet gibi işten çıkarılamaz anlamına gelmiyor. sanıyorum toplam çalışanların maksimum %10-15i memurdur.

bir kaç yanıtta memur denilmiş o nedenle açıklama yapmaya gerel duydum. ibb şirketlerine dış hizmet veren bir şirkette çalışmıştım biraz biliyorum içerisini.

soruya cevap olarak; bu yıl gerçekleşen bolu ve bir kaç ilde olduğu gibi kitlesel bir işten çıkarma kesinlikle kim olursa olsun ona eksi olarak geri döner.
bana kalırsa belediye personellerini işten çıkarmak yerine mevcut daire başkanlarını ve gerek duyulursa genel müdürlerini değiştirmek büyük ölçüde personel sorunlarını çözmede etkili olabilir.
veya norm-kadro çalışmaları yapılarak kapasite kullanımı ve analizi ile rasyonel plan oluşturulabilir. bunlar çok zor şeyler değil. direkt insanları işten çıkarmak ne olursa olsun acımasızca olur gibi geliyor ki ekrem imamoğlu fırsatı yakalamışken böyle basit bir hata asla yapmayacaktır.
  • ezkaza  (24.06.19 00:58:38) 
Bence önceki iktidar artığı herkesi armalı.


  • catch the arrow  (24.06.19 02:45:10) 
kesinlikle atılmalı.

amiri ile çalışmak istemeyen defolur gider. bu kadar net.

ama işten atmak yerine başka kuruma transfer falan gibi şeyler olabilir.
  • babilbaligi  (24.06.19 06:32:50) 
ibb'de liyakat ile yerinde duranlarin orani %20'yi gecmez. Mudur seviyesinde ise oran %0. Mesele o aciklama yapanlar degil. Tum mudurler gorevden alinmalidir. O mudurleri tanidigim icin soyluyorum. Belli bir seviyenin uzerinde ahlakli, nitelikli insan bulamazsiniz orada. Yandas taseronlara verilen isler, komisyonlar da cabasi...


  • ebabil curnatasi  (24.06.19 06:51:41) 
ben olsam atardım fakat imamoğlu'nun böyle bişey yapacağını sanmıyorum. gözüktüğü gibi birisi değilse atmaması lazım. hem de milletin eline koz vermemesi lazım.

öte yandan bu kadar kuyruğunu kaldıran tipler eminim her pisliği yapacaktır.
  • Fodera  (24.06.19 06:56:04) 
Sosyal medyada gordugum bir iki tip vardi belediyede calisan, dunden beri gecmis postlarini siliyorlar. Acinacak hale getirdiler kendilerini fakat imamoglu'nun isten cikarma yapacagini sanmiyorum. (Atm'ci ekibi, sahada olmayani sutlayacak ama gorunen)


  • brkylmz  (24.06.19 07:40:37) 
işleri çoktaaan hazırdır onların. endişe etmeyin...


  • merhum  (24.06.19 07:55:43) 
o açıklamayı yapan kazanasmaz başta olmak üzere bir gram onuru varsa kendileri istifa eder.


  • merhum  (24.06.19 08:01:44) 
Bence atmamalı, en kıyak yerde rahat görev yapanı ,çöp'e sürmeli. Nerede pis iş var ise oralara atamalı. Hayvan gibi çalıştırılmalılar, hatta 9-5 hafta sonu mesai yapanları da vardiyalıya çekersin, olur biter.


  • paramolacak  (24.06.19 08:56:18) 
Binali Yıldırım olsa idi tamamını çıkartırdı kesin. Ama İmamoğlu yapmaz sanmıyorum, 31 marttan sonra da kimseyi işinden etmeyeceğiz diyordu


  • gazozailacatmauzmani  (24.06.19 09:06:54) 
bu arkadaşlar devletin hangi kurumlarına gelirse gelsin zamanında herkesi işten soğutup çıkarttılar ve tasviye ettiler. devlet işi yapan kimselerin siyasi yönlerini kendi kimlikleri gibi kullanması etik değil. eğer siyasi kimliğini ön plana çıkarıyorsa atmalı. birilerinin torpiliyle oralara gelmiş milletin hakkını yemiş insanlar atılırsa gram üzülmem.


  • mikahakkinen  (24.06.19 10:43:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.