[]

duyurunun anne babaları yardıma

Soru mu olmalı gönül işi mi pek bilemedim ama anne baba olanların fena halde yardımına ihtiyacım var.

Bebeğimi memeden ayırmam gerekiyor artık 2 yaşını geçti ve hamileyim.hem çok yoruluyorum hemde diğer bebeğim oldugu zaman her ikisini birden idare edebilecek gücü görmüyorum kendimde. ilk 3 ay tek bebek için bile emzirmek çok zor iken birde büyük çocugumla o sırada emzirme olayına girmek istemiyorum.

ne yazıkki çevremdeki annelerin lafına uyup bant yapıştırdım 3 gün önce.görünce o kadar üzüldü ki o an çıkarmamak için zor tuttum kendimi.
halbuki söz vermiştim kendime çocuguma böyle şeyler yaşatmayacaktım.
bir gece önce hiç uyumamış olmanın verdiği yorgunlukla maalesef çocugumu uzaklaştırdım memeden hemde korkutarak.

emzirmek sadece karnını doyurmak değil bebekler için hepiniz biliyorsnuz zaten şimdi 2 yıldır güvendiğini ilk bağlandığı şeyi böylece elinden almakla çok büyük haksızlık ettim içim hiç rahat değil.2 gündür gece kalkıp yüzüme acı acı bakıyor açıp mememe bakıyor uyumaya calısıyor uyumamıyor.kucagıma gelip beni kokluyor sacımı sevior yinede uykuya gecemıyor. konusuyorum ama neden böyle yaptıgımı anlayamıyor. öyle mutsuz bir hali vardı ki.
bende dün gece bant yapıştırmadım en son saat 2ydi hala uyumaya çalışıyordu.
bantsız görünce emmek istedi ve hemen uyudu.

şimdi ben yine hata ettim belki bilmiyorum ama vicdanım bu sabah daha rahat.
çocuguma daha kendi kendine uyumayı bile öğretememişken bildiği güvendiği tek şeyi elinden aldım. sonra kendi pişmanlıgımdan tekrar sundum bu da hata.

şimdi tecrübeli anne babalardan rica ediyorum çok fazla vaktim yok 2 ay içinde bu işi çözmem lazım. evladımın üzülmesini böyle yıpranmasını istemiyorum.
lütfen siz neler yaşadınız ne yapabilirim bana bi akıl verin.

bir kere b işte en önemli şey kararlı olmak biliyorum ama o gün bir anlık gaza gelip yaptım çok pişmanım. şimdi daha planlı ve sakin bir şekilde organize etmem lazım bu işi.

 
uzman desteği alın, sağa sola sormayın bence böyle.

edit: çocuk doktorundan değil, pedagogtan..
  • veritaslibertas  (21.06.19 09:08:28 ~ 09:24:22) 
hem kendi doktorum hemde oğlumun doktoru bunun normal bir süreç oldugunu herkesin yaşadığını hatta benim çok abarttıgımı söylüyorlar.

karabiber sür acı sür dediler ilk hamile kaldıgımda ama yapmadım.
  • heee  (21.06.19 09:19:51) 
merhaba heee ben de hamilelik hariç aynı süreçten geçiyorum ben de kızımı bu hafta memeden ayırdım neredeyse artık 2 buçuk yaşında oldu diye. ama bizde süreç şöyle gelişti yaklaşık 3 4 aydır memede artık sütün bitmeye başladığını, sütün ufak bebeklere gitmesi gerektiğini, onun büyüdüğünü abla olduğunu yakında emmeyi bırakması gerekeceğini anlattık hep bu şekilde kabullendi. bu hafta içi de son kez emzirdim ve artık sütün gittiğini zaten memenin de hasta olduğunu söyledim ama bant yapıştırma bir şey sürme işine girmedim çünkü gerek kalmadı. ama yüzde bir milyon eminim kızım ille emicem diye diretseydi yapardım çünkü artık yaşları büyük olduğu için başka türlü ikna edip kandırmak çok zor. hele ki hamilesin, zaten bunu 3 4 aylık sürece yaymana fırsatın yok, şu süreçte olabilecek en mantıklı hamleyi yapmışsın.

illa ki üzülüyoruz hallerine, kızım da açık açık bir tepinme, ağlama vs yaşatmadı ama gerçekten sevgilisinden ayrılmış gibi hüzünleniyor bazen. ama bunlar da yaşamaları gereken bir süreç. zaten çok şükür fazlasıyla emdiler, çevremde çok istemesine rağmen sütü olmadığı için emziremeyen, öf uğraşamam ben böyle diye kırkı çıkan bebeğini sütten kesip mama başlatan anneler varken biz görevimizi fazlasıyla yerine getirdik diye düşünüyorum.

ki bu zamandan sonra da aslında psikolojik olarak çok sağlıklı bulmuyorum çünkü sigara tiryakisi nasıl sevinir bi tane yakar üzülür bir tane yakar kızım da o noktaya gelmişti. sevinse, üzülse, kızsa vs tüm duygularını yaşarken sakinleşmek için memeye ihtiyaç duymaya başlamıştı. onun duygularını kabullenip yaşaması gereken süreci yaşayabilmesi için bu gerekliydi. sizin için de aynı şeyler geçerli.

şimdi yapmamız gereken eskisinden daha çok şefkat göstermek, daha çok sarılıp öpmek, aklına meme düştükçe etkinliklerle, gezmelerle oyalamak ve her fırsatta büyüdüğünü vurgulayıp kabullenmesini sağlamak gibi görünüyor.

umarım korktuğunuzdan çook daha kolay bir şekilde atlatırsınız bu süreci. sevgiler :)
  • kakamelsokoban  (21.06.19 09:26:03) 
Aşırı şımarmış bu yaw böyle gitmez bu. Meme istememeyi kendi kendine öğrenemesi lazım. 1-2-3 derken sabredin, alışır. Ağlayınca kendi kendine sakinleşmeyi öğrenecek, kendi kendine yatmayı öğrenecek, yalnız kalmayı öğrenecek, vs vs.. Avrupa’da hep bu şekilde yetiştirirler çocukları. Sonra onlardaki çocuklar 17 yaşında evlerinden ayrılıp kendi hayatlarını kurarken, bizde böyle yetişen çocuklar 30 yaşında bile ana kuzusu oluyorlar!


  • '  (21.06.19 09:56:31) 
@kakamelsokoban öncelikle teşekkür ederim detayına kadar anlatıp içimi rahatlattıgın için ama ben bant yapıştırdım 3 gün sonra dayanamadım emzirdim dün öyle uykuya geçti ne yazık ki.

kararsızlıgım da onun için hoş olmadı belki şimdi bir de bunun stresi var üstümde.
bu saatten ne yapmalıyım onu bilmiyorum.
elimden geldiğinde kucaklayıp onu çok sevdiğimi söylüyorum geçecek diyorum ama gerçekten acı çekiyor gibi geliyor.

tekrar teşekkürler :)
  • heee  (21.06.19 09:58:04) 
bir günlüğüne emanet edebileceğiniz anneniz, kardeşiniz vs. varsa ufak bi tatil hem size hem yavruya iyi gelecektir. Bardaktan süt içmeye ödüller, alkışlar da faydalı olabiliyor.


  • sameidiot  (21.06.19 10:03:09) 
Evli değilim çocuğum da yok ancak okurken aklıma bir süre sonra ebeveynlerinin beslemeyi bıraktığı kuş yavruları geldi. Belki de doğanın kanunu olarak düşünmeniz psikolojik olarak rahatlatabilir.


  • bagcivan  (21.06.19 10:20:01) 
@sameidiot kesinlikle önermiyorlar iyice huzursuz olup terkedilmiş hissine kapılıyormuş çocuk :(

@bagcivan valla aslında durumun farkındayım da hüznüme engel olamıyorum
  • heee  (21.06.19 10:22:46) 
yazım tarzınızdan olayı oldukça abarttığınız görülüyor. davranışlarınız da inanılmaz şımarık çocuklar büyüteceğinizi gösterir gibi. allah çevrenizdekilere kolaylık versin.


  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (21.06.19 10:47:25) 
bütün insanlar çocuktu ve hepsi memeden ayrıldı. dünyanın olayı değil abartmayın. sizin tavırlarınız çocuğa yansır. eğer düşmanca bir tutum yoksa bir şey olmaz.


  • xvyz  (21.06.19 10:48:21) 
bir travma değl yani, çok abartmışsınız.


  • xvyz  (21.06.19 10:48:51) 
tecrube ile soyleyeyim: bu tarz olaylar gayet normal. fazla hassas davraniyorsunuz.
cocuk 2-3 gunde alisir, korkmayin. bu kadar korumaci, aman aman'ci olmaniz ilerde cocugun kisiligini cok olumsuz etkiler. boyle yapmayin.

memeyi birakin, gecin. bu dram yapilacak bir konu degil. guvendigi tek seyi elinden almiyorsunuz. elbette aglayacak, 1-2 gun sizlanacak. normal.

benzer seyler emzik birakma, tuvalet aliskanligi, kendi yemesi gibi konularda olacak. her zaman olmasi gerekeni yapin.
  • ebabil curnatasi  (21.06.19 11:19:30) 
Siz olayi dram yaptiginiz icin cocuk da olayi dramatik algiliyor. Sonucta sizden ogreniyor her seyi.

Icguduleri sizden bizden kuvvetli. Once siz olayi kendi icinizde normallestirin, cocugunuz da buna uyum saglar zaten.

Hamile oldugunuz icin de duygusalsiniz ama cocugun iyiligi icin biraz sikin disinizi.
  • brkylmz  (21.06.19 11:42:47) 
bir ebeveyn değilim ama kontrollü olup duygu ve dürtülere yenilmemek siz ve çocuğunuz için her anlamda daha faydalı olabilir.


  • yuvarlanantencereninkapagi  (21.06.19 11:48:42) 
Fazla merhamet de zarar verir. Bu kadar dramatize etmeyin bence. Kararlı durmak önemli. Sert davranmayın çocuğa yeterli bence.


  • Trene çelme atan adam  (21.06.19 12:55:38) 
Sizin bu yazdıklarınızı görünce üniversite zamanları ailesinden işk kez ayrılarak yurtta kalan oda arkadaşımın telefonda annesiyle olan diyaloğu geldi aklıma. Bu arada çocuk annesine canım anneciğim diye hitap edip günde 2 defa annesiyle konuşan birisiydi.

Çocuğun ilk kez sevgilisi olduğu zaman:
+anne niye facebookta ilişki durumuma yorum yapıyorsun ya?
-....
+o kıza orospu diyemezsin laflarına dikkat et.

Özetle bu kadar abartmayın. Özgüvensiz çocuklar yetiştirmeyin ve bu kadar korumacı olmayın.

Çocuğunuzu tacizden koruduğunuz ve merhametli davrandığınız sürece ruhsal bir problemi olmayacaktır. Aksi halde şımarık ve özgüvensiz bir birey yetiştirirsiniz
  • filipis  (21.06.19 13:09:03) 
Fb'ta emzirme akademisine üye olup orada sorun isterseniz.


  • kullanıcı adı  (21.06.19 23:06:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.