[]

yeni mezun tecrübesiz mühendis

kimya mühendisliğinden 3 ay önce mezun oldum. başvurmadığım mail göndermediğim yer kalmadı. asgari ücrete bile razıyım seçici de davranmıyorum. benimle aynı bölümden ve okuldan mezun olan kişilerin yüzde 90'ı iş buldu. ben nerede hata yapıyorum? bildiğim kadarıyla hiçbirinin benden fazla bir niteliği yok. bu işler dayıyla mı oluyor cidden? mühendis olup çalışanlar nasıl iş buluyorsunuz :(




 
cinsiyet ?


  • paudi  (20.06.19 23:04:54) 
@paudi kadın


  • FreSh  (20.06.19 23:08:32) 
memen küçüktür. memen büyük olsaydı daha kolay iş bulurdun.


  • paudi  (20.06.19 23:13:12) 
mühendislik mezunusunuz ve 2000tl'ye okeysiniz öyle mi ? kpss gelene kadar bim, a101 flan başvurun bari.


  • valkin rockefeller  (20.06.19 23:16:36) 
İhtimaller zinciri.

1)Staj yaptığın yerler iyi değildir.(iyi staj yerleri ve referanslar cv'ye olumlu yansır)
2)Üniversite not ortalaması bazen önemli.Takıntılı olan şirketler var...
3)Üniversite okurken 4 yıl içinde yaptığın etkinlikler,katıldığın şeyler vs. önemli.
4)Mülakatlarda ki tutumunuz,ifade yeteneği ve işi yapabilirim etkisini vermeniz gerek.
5)Devlette de özel sektörde de torpil var.Ama devletteki torpiller daha acımasız oluyor...
  • soru icin geldim  (21.06.19 00:30:18) 
ayrıca kimse senin memintolarına bakmaz merak etme.İşi yapabilmek önemli.

6.maddeyi eklemeyi unutmuşum... mezun olunan üniversite faktörüde cidden önem arz ediyor malesef,çoğu zaman.
  • soru icin geldim  (21.06.19 00:31:10) 
7.maddeyi eklemeyi unuttum. İstanbul/kocaeli/bursa/izmir illerinden birinde ikamet ediyorsan işin daha kolay.Bunlardan birinde değilsen Allah yardımcın olsun bacım.


  • soru icin geldim  (21.06.19 00:32:44) 
kimya mühendisliği iş bulması en zor bölümlerden biri. bir kere iş bulduktan sonra gerisi kolay. tanıdıkları devreye sokmuşlardır mantıklı bir açıklaması yok ya da gerçekten iyi bir üniversitede okudunuz.


  • ozdek  (21.06.19 01:05:07) 
mart'ta mezuniyet işini merak ettim de neyse soruya cevap vereyim. 3 aylık mezunluk kısa bir zaman sen şimdiden başladıysan dilerim bir çok meslektaşın mühendis (mesela ben) gibi 1 yılı falan görmezsin. evet dayı önemli.

soru icin geldim'in ilk 3 maddesi doğru değil bu arada söyleyeyim. 1- stajı iyi yerde yapabilicek torpilin veya cv'n varsa zaten iş bulmak da sıkıntı olmuyor senin için. yani iş bulamamanın nedeni değil öncülüdür iyi yerde staj yapamamak. 2- şu ana kadar ne notu iyi olduğu için iyi bi yere alınan gördüm ne de kötü olduğu için alınmayan. dereceye giremediysen gerisi önemli değil özel sektörde. önemseyen yerler hiç yoktur demiyorum ama bana ve çevreme denk gelmediyse nadir olmalı. 3- üst düzey işler yapmadıysan (mesela bir kulüp kurdum ve bu kulüple yurt dışında şu etkinliğe katılıp şunu yaptık vs.) bu da önemli değil, üst düzey işler bile her zaman her yer tarafından önemsenmeyebiliyor.

o önemsiz bu önemsiz ne önemli diyorsan mezun olduğun okul ve bölüm. bölümün genel bi iş sıkıntısı varsa (ki kimya'da var) odtü, itü falan mezunu olman gerek ki çok geçmeden düzgün bi iş bulabilesin. onun dışında erasmus, yurtdışında staj vs. gözle görülür bi artı sağlıyor. ekstra dil önemli. okulda dereceye girebildiysen o işe yarıyor. bir de rastgele sertifikalar değil ama bölümüne has gerçekten işe yarayabilen ekstra sertifikalar, vasıflar olabiliyor onları da edinmek lazım bütçen varsa mesela mühendislik için iş güvenliği.
  • semaforo de medianoche  (21.06.19 01:58:45 ~ 02:00:20) 
İlk işi bulmak zor +1, kötü zamanda mezun olmuşsun, pek işe alım yok bu ara. Çoğu yer eş dost akraba alıyor, tanıdık yoksa daha zor. Mezun olduğun üniversite önemli. Şehir de önemli, istanbul civarında imkanlar daha fazla, izmir'deysen geçmiş olsun.
Memelere bakmıyorlar, kesin bilgi.
İş bulanlar nerede ne kadar maaşa iş buldu, kendi işini mi yapıyor?

Kimya mühendisiyim, istersen özelden yaz detaylı konuşalım. Başvurduğun yerleri de yaz istersen, belki tanıdıklarım vardır :)
  • pati  (21.06.19 10:48:55) 
bu kriz ortamında çok zor zaten kolaylıklar, sabır ve şans diliyorum öncelikle.

@soru için geldim'in dedikleri her şirke için değişiklik gösterse de temelde kriterler böyle. bunların içinde en önemlisi ne dersen işi yapabileceğini karşıya ifade edip göstermek derim. çünkü karşı taraf senin yeni mezun olduğunu bildiği için tecrübeden çok öğrenme isteği ve gayret arıyor. iş görüşmelerine umutsuzca gitme, kendine güven.
  • hosein  (21.06.19 11:08:06) 
niye martta mezun oldum: alttan birkaç dersim vardı tek ders sınavına kaldım. sınavı iki dönem ortası yapıyorlar sadece hacettepe'de. herkese teşekkür ederim aramaya devam edicem, öğrenmeye hevesliyim kendime güveniyorum sonuçta diğerlerinin benden bir farkı yok. herkes yapıyorsa ben de yaparım :)


  • FreSh  (21.06.19 15:02:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.