[]

İngilizce konuşmayı sevmemek

İngilizcem iyidir. yani fluent akıcıdır.


Ama konuşmayı sevmiyorum, sanki türkçe'yi aldatıyormuşum gibi geliyor. Ortama bakıyorum herkes ingilizce sevdasında.

benim gibi olanlar var mı? Sırf konusmus olmak için ing konusmayanlar ve Türkçe'ye değer verenler?

 
Diller iletişim kurmak içindir. Hangi dilde anlaşılacaksan o dilde konuşursun. Ne gereksiz anlam yüklemişsiniz.


  • Lim5  (19.06.19 22:01:15) 
Katılıyorum, geyiğine de olsa zenci gibi konuşma muhabbetinden iğreniyorum.


  • owaki  (19.06.19 22:22:30) 
ben bayılıyorum ingilizce konuşmaya herkesle beraber ingilizce konuşmak çok keyifli ve cool. tuvaletteyken ve seks yaparken bile ingilizce konuşuyorum. türkçe ise bayağı bir dil ve konuşanlar ekseriyetle basit insanlar. keşke sen de sevseydin ingilizce konuşmayı madem biliyormuşsun akıcı, böyle olunca sen de bayağı geliyorsundur insanlara hatalı bir izlenim yazık.


  • Bruce  (19.06.19 22:26:09) 
ben hangisi kolayıma gelirse onu kullanıyorum, aklıma bir kelimenin ilk olarak ingilizcesi gelince dur lan bunun türkçesi neydi diye düşünmüyorum yani.
bu durumun da bir katma değeri olduğunu düşünmüyorum açıkçası.

  • ilkot  (19.06.19 22:26:40) 
dilleri, sevgilim olarak görmediğim için yabancı bir lisanı kullanırken ana dilimi aldattığımı hiç düşünmedim, hissetmedim doğrusu...
gerçi, geçenlerde bir ortamda otururken, ansızın birisi oturdu masaya. kim olsa beğenirsiniz? türkçe!
suratı, turşu satıyor.uzun, sarı saçlarını arkaya savurarak hemen meseleye geçti; "sen çok fazla ing kullanır oldun; şimdiler de bir de ispanyolca sevdasına tutulmuışun! bu iş, böyle olmaz pangea efendi! ben sana yetmeliyim." dedi, kırmızı ojeli, bakımlı ellerini tehtitkar bir biçimde masaya ritmik bir şekilde vurarak.
o gün, bugündür korkmadan kullanamaz oldum farklı lisanları. ya türkçe'nin kulağına bir yerden giderse?
  • pangea  (19.06.19 23:02:39 ~ 23:03:45) 
Turklerle konusmayi ve yabancilarla konusurken 2 cumle sonra ingilizce yetmeyince espriye baglamayi sevmiyorum ben de.


  • sack jparrow  (19.06.19 23:17:05) 
Bana da pritenşıs ve distörbing gelir herkesin Türkçe anladığı bir ortamda başka bir dil konuşmak. Bu arada Türkçeleri aklıma gelmedi ve neydi diye düşünmedim çünkü bir değeri yok. Hepiniz ne demek istediğimi anlıyorsunuz zaten, anlamı olan nokta da bu.


  • dunal  (19.06.19 23:35:34) 
İngilizce konuşmak 10 - 15 sene önceye kadar zevkliydi. Etrafta bilenler çok azdı ve bu yüzden daha bir motive ediyordu seni. Kabataş tramvayında bir bahane bulsam da turistlerle iki laf etsem diye can atardım. Şimdi amaan diyip geçiyorum bir çoğumuz çat pat da olsa konuşuyor bi esprisi kalmadı yani.


  • heidi'nin dedesi  (19.06.19 23:40:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.