[]

çok sıcak şehirlerde nasıl yaşanıyor?

finaller nedeniyle bir haftadır bursa'dayım. valla can vereceğim neredeyse sıcaklardan. bursa genelde istanbul'dan 1-2 derece daha sıcak oluyor. düşündüm de antalya, adana ve benzer aşırı sıcak şehirlerde insanlar nasıl yaşıyor ya? bir kere antalya sıcağı görmüştüm, ölüm gibi bir şeydi. alışkanlık olduğu için zor olmuyor mu acaba? yok ben sıcağı sevemiyorum:)




 
klima diye bi' şey icat edildi, çok süper :p


  • vladimirdökümov  (17.06.19 17:37:54) 
İzmir'den bildiriyorum.
Baştan not: sıcağı severim, kedi gibiyim, soğuk olacağına sıcak olsun. Klimanın üstüme üflemesinden de nefret ederim.

Çok sıcak saatlerde mümkün olduğunca evden/ofisten çıkmıyoruz. İmkan varsa denize gidiyoruz. Evin en serin odasında takılıyoruz veya klima/vantilatör açıyoruz. Habire duşa giriyoruz (tercihe göre ılık veya soğuk). Ofiste klimayı 25 dereceye ayarlıyoruz, 18 derecede çalışan yerlere girerken hırka giyiyorum. Soğuk maden suyu, limonata vs içiyoruz. Akşamları esiyor biraz diye sahile giderdik ama geçwn yazın ortasından beri sahilimiz de yok, kazdılar şantiye gibi hala ne yapacaklarsa, çok tepkiliyim.

Bak sıcağı severim dedim. Bir gece sıcaktan uyuyamayınca ertesi gün gittim vantilatör aldım. Bana bile fazla sıcak. Yine de soğuk olacağına sıcak olsun.
  • pati  (17.06.19 17:42:20) 
Güneşe ateş eden Adanalıyı o kadar iyi anlıyorum ki. Günde iki defa bazen üç defa duş alıyorum. Gündüz iş dışında ya da mecbur kalmadıkça dışarı çıkmıyorum. Sabah sıcaktan dolayı 8 gibi uyanıyorum evin içinde çığlık atacak duruma geldim. Genelde akşamları dışarı çıkıyorum ama günlerim heba oluyor resmen. Boş boş geçiyor. Ayrıca sıcaktan bir şey de yiyemiyorum. İştahım yok.


  • cemallamec  (17.06.19 17:55:34) 
Alışıyosun yapacak bişi yok çünkü :)


  • superfluid  (17.06.19 18:57:56) 
antalyadayım bu sene güzel geçiyor.


  • rhan  (17.06.19 19:40:21) 
Gun sayarak, tek sorunum hangi gunu bekleyecegimi bilmemek, bazen ekim bile sicak oluyor.


  •   (17.06.19 21:49:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.