[]

4 günlük kortizon tedavisi sonrası beslenme

merhaba, böcek ısırığı sonucu reaksiyon gösteren bacağımın rahatsızlığından dolayı 4 gün kortizon hap ve krem kullandım. ilacın prednol 16 mg. 2 gün 48mg, 2 gün 32mg ve bugün de son olarak 16mg alacağım.
Bu süreçte tuz ve alkolden uzak durmaya çalıştım.

Sorum şu; kortizon kullanımı sonrasında diyete ne kadar süre dikkat etmem gerekmektedir. mesela bugün bitiyor ve yarın 1-2 bira içebilir miyim? ek olarak tuz diyetine ne kadar devam etmem gerekmektedir. Bilgi verebilirsiniz sevinirim.

 
hemen vücuttan atılmıyor kortizon. ne kadar uzak durmanızı söyleyemem, bir uzmana danışırsanız iyi olur.
ben diş çekimi sonrası az doz uzun zaman kullandım (30 gün). bıraktıktan da bir ay sonra tuz tüketimini sıfırladım, yemekler dahil olmak üzere.
sirke, nar ekşisi gibi soslara da dikkat edin. her şeyde tuz var. geçmiş olsun.
  • nzessia  (14.06.19 17:37:29) 
Ben uzun yillar kortizon kullandim, 1-2 biradan yarim bardak saraptan vs. cok etkilenmemisti bunyem. Doktorlarim sadece ozel gunlerde bir bardak saraba kadar izin veriyorlardi. Ama dedigim gibi araliksiz aylarca kullaniyordum. Iki gün cok yuksek duzeyde (1000mg-1000mg) kortizon verdiklerinde hastanedeki yemegimin tuzunu bile degistirmiyorlar.

Normalde tukettiginiz her seyi yavas yavas yeniden diyetinize eklemeniz gerekiyor. 4 gün cok az bir sure. Bir haftaya kalmaz eski duzeninizde yiyip icebilirsiniz bence. Cok su icmeyi unutmayin.
  • buf-e kür  (14.06.19 18:39:37 ~ 18:40:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.