[]

En iyi kedi maması

N&d diyebilir miyiz? Siz ne kullanıyorsunuz?




 
Diyemeyiz. Çünkü en iyi mama diye bir şey yok. Benim kedime iyi gelen mama var, senin kendine iyi gelen mama var.

Ben sürekli aynı mamayı kullanmıyorum. Şu an brit care kullanıyorum ama.
  • Fusha  (13.06.19 13:16:27) 
Bu soruya hep aynı şeyi yazıyorum, N&D ev kedileri için pek faydalı değil. Bizim kedide cilt/mantar problemi oldu ve veteriner direkt mamaya bağladı, N&D gibi yüksek protein içerikli mamaların bizimki gibi evden çıkmayan, sıcak iklimde göt büyüten kedilerin karaciğerine fazla yüklendiğini söyledi. Pro Plan, Hills ya da Royal Canin kullanın dedi. Şimdi somonlu Pro Plan yiyor, arada değiştiriyoruz.


  • kobuzchu kiz  (13.06.19 13:33:06) 
pro plan kullanıyordum kedim varken, tavsiye ederim.


  • re noreno  (13.06.19 13:46:35) 
N&D düşük tahıllı kısırlaştırılmış kedi maması kullanıyorum 2 kedim içinde, kullandığımdan beri genelde yayılıp yatan 6 yaşındaki göbekli kedim fitleşmeye ve oyun oynamaya başladı, ayrıca iki kedimde de tüylerinde farkedilir bir iyileşme oldu, yumuşacık parlak parlak oldular.


  • Tam1Hi0n3  (13.06.19 14:01:16) 
N&D'nin düşük tahıllı ve tahılsız diye seçenekleri var. Düşük tahıllı olanı baya iyi bence.

Ben eskiden royal canin ve pro plan alıyordum değiştirerek. 8-9 yıl falan bunları verdim, bir sorun da yoktu. Sonra kedilerden birinde egzama oldu. (2 kedim var, büyük olan kedimde egzama oldu) Derisinde yaralar çıktı. Veteriner mamadan olduğunu ve yaşlandıkça hassasiyeti arttığı için egzama olduğunu söyledi. Birkaç farklı mama denedik o dönem veterinerle, çünkü mamanın içeriğindeki hangi maddenin bizim kediye iyi gelmediğini denemeden bilemezmişiz. birkaç ay kadar sürdü bu egzamaları ve bir türlü doğru mamayı bulamadık. En sonunda "ND Düşük tahıllı balıklı ve portakallı" olan mamasını aldığımda kedimin egzamaları geçti. O günden beri de hep onu alıyorum.

Fusha'nın da dediği gibi her kediye iyi gelen mama başka oluyor.

Hiç yapmadım ama sanırım genel kanı kedinin yemeğini evde hazırlamanın en iyisi olduğu. Şuraya bir göz atabilirsin güzel yazmış.
www.suzionline.com
  • istanbul kanatlarimin altinda  (13.06.19 14:04:12) 
Diyemeyiz, acana ile orjen var pratikte. Ama teoride her kediye iyi gelen mama farklı, üstte de anlatılmış zaten.

Biz N&D düşük tahıllı kısırlaştırılmış mama kullanıyoruz, tüy sağlığı dahil her şey sorunsuz.
  • saridendigindekirmizidiyebagiranadam  (13.06.19 15:39:05) 
Benim sıkıntı göbeğindeki yağlanma. Günde 50 gr filan veriyorum. 3 yaşında sayılır. Kısır, dişi. Hareket de ettirmeye çalışıyoruz ama acaba eksik bi şey mi yapıyorum diye ben kendimi sorguluyorum. Mama değişikliğine gitsem hangisine geçeceğim bilmiyorum. Veteriner hekim proplan önermişti ama nasıl bi içeriği olduğu da araştırıldığında maalesef çok iyi olmadığı da ortaya çıkıyor. Bilmiyorum.


  • hede hodo  (13.06.19 17:42:20) 
Kediden kediye değişiyor o.
Bizim Pençe,(adı budur kendisinin) Whiskas seviyor çoğu zaman mesela.

  • pangea  (13.06.19 17:42:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.