[]

ayak bileği burkulması sonrasında yapılması gereken nedir?

dün akşam epey bi burkuldu ayağım hatta kütürt diye ses de geldi. hemen kısa bi süre sonra tekrar burkuldu. şimdi biraz şişmiş durumda ve bazı hareketleri yaparken yürürken filan acıyor. eczaneye gidip ne istemek, napmak lazım? eczacıya da sorabilirim gerçi ama buradan da sorayım.




 
doktora gidin. bir tanıdığım aynı şekilde düştü, kırık yok dendi ama ağrısı ve şişlik geçmedi. sonra tendonları koptuğu anlaşıldı fizik tedavi görüyor şuan.


  • veritaslibertas  (29.05.19 10:54:16) 
kırılmış olabilir şişse eğer. eczaneye gitmek yerine hastaneye gidin.


  • matilda  (29.05.19 10:54:37) 
doku zedelenmesi olabilir yada en kötüsü çatlak.yürüdüğüne göre çatlak kırık olası değil.buzla ovalamak rahatlatır.merhem türevi bir ilaçla eczane iş görebilir.


  • natallica  (29.05.19 10:56:31) 
Eczaneye değil ortopediye gidin. Basit burkulma olmayabilir, ben evde düştüm bileğim döndü ve tendon çıkığı bağ kopması vs olduğu için 6 ayda ancak iyileşti. Bir ay istirahat ve koltuk değnekleri ile geçirdim bu süreyi.


  • curukturpkokusu  (29.05.19 10:57:03) 
bertilmiş de olabilir, kırık yoktu ama bu sebepten sol ayak bileğim 2 hafta alçıda kalmıştı. (doktora kalsa 4 hafta, ama yazdı ve çok sıkılıp, kendim sökmüştüm)

alçılık bir durum olabilir. acile gidip röntgen çektirin.
  • füt  (29.05.19 11:02:09 ~ 11:03:16) 
kırık filan olduğunu sanmıyorum ya. yani ne biliyim yürüyorum filan dururken de ağrımıyor. bazı açılarda acı oluyor. neyse bakalım. öyle elimi kolumu sallayarak hastaneye gidemiyorum di mi, bi de ortopediden randevu almak lazım filan? acilde bakıyolar mı öyle ayağım burkuldu desem? bertilmek lafını da ilk defa duyuyorum.


  • tepedeki psychedelic adam  (29.05.19 11:09:23) 
buraya yazdıklarınızı acildeki doktora anlatırsanız, röntgene yönlendirir. benimkinde çok şişmişti ve üzerine tam basamıyordum (ama kırık kadar da ağrım yoktu)


  • füt  (29.05.19 11:16:45) 
Ayak bileğinizi burktunuz, ilk yapmanız gereken bir yerlerden buz bulmak, ayağın etrafına sabitlemek ve her nereye gideceksiniz yürümeden taksi/eş-dost çağırarak araçla gitmek. Ayağınızı yüksekte tutmak ve mümkünse 1 hafta koltuk değneği kullanmak.
Bilek burkulmalarında kemik dokuda kırık olmasa bile, anatomik pozisyonunun değişmesi sonucu eklem çıkığı, bağ dokuların zedelenmesi, tendon yaralanmaları meydana gelme ihtimali çok yüksek. Bu yüzden o bölgede şişlik oluşacak ve ilk müdahale ne kadar geç olursa iyileşme de o kadar uzayacak. Geçmiş olsun.

  • aylakadam  (29.05.19 11:25:17) 
çatlama olduğundada ayak 1 hafta alçıda kalır.
doktora gidip röntgen çektirceksiniz

  • aslindasorunumpsikolojik  (29.05.19 12:50:21) 
rahmetli babannem mercimeğe sarardı sıcak sıcak..


  • legalize marijuana  (29.05.19 13:03:43) 
3 ay evvel ayak bilegimi burktum.Kirik cikik yoktu ancak yururken agri yapiyordu.Bende de catirt sesi gelmisti.Doktor hareketi kolaylastirici koruyucu protez vermisti.Protez olmadan yureyemiyordum ilk basta.Istikamet ortopedi olmali


  • turkuaz  (29.05.19 14:03:42) 
mercimek? gerçekten mi :o


  • füt  (29.05.19 14:05:14) 
marmara eah'de kaan ırgıt hocaya gösterin. bağlarda zedelenme, kopma veya kıkırdakta hasar olabilir.


  • baskabirsekildeolabilirdi  (29.05.19 16:13:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.