[]

Kira Kaç Olmalı?

Ya bu kira artış işinden hiç anlamıyorum. 2700 şu an kira. Aidat 225 lira, iskan halen alınmadı. Adamla yenileme için telefonda konuştum 3000 olsun diyor. TEFE/TÜFE zaten yüzde 20 diyor. Ebesinin yani, tefe tüfe'de artış yapan mı olur, 100-150 fazlasına anlaşmaz mısın? Artış fazla değil mi? Ben bu şartlarda 2800 olur maksimum diyordum.




 
gayet makul bir artış. tefe tüfe bir kenara her sene %10 artırılır kira.


  • yazar yazmaz yazan yazar  (28.05.19 15:32:01) 
100 lira zammı ne düşünerek uygun gördünüz çok merak ettim. Ben kiracilarima %10 bile asla kabul etmem


  • all girls dream  (28.05.19 15:34:45) 
çok istememiş bence aşırı da pazarlığınızı edin. enflasyonun durumu belli.

bi de 5 yılı geçmeyin kiracı olarak bir yerde. kira tespit davası açar, sonrasında tıpış tıpış ödersiniz aradaki farkları.
  • kveldulv  (28.05.19 15:37:06) 
@all girls dream Valla biz kiracılarımıza 100-150 ortalama yapıyorduk, yeter diyorduk. adam günü gününe ödüyor, işini zorlaştırmayalım diye. biz iyi niyetliymişiz demek ki.

şu ekonomik ortamda ben kira artışı yapılmasını bile abes görüyorum. kendi evlerimiz için (anne-babanın kiradaki evleri) zam yapmadık hatta bu sene. ödensin, boş kalmasın yeter diye.

neyse. teşekkürler cevaplar için.
  • mimarbasi  (28.05.19 15:42:58) 
Adam atla deve bir şey değil zaten neredeyse %10 istemiş. Bu fazla değil, az.

Evet kimi insan zam yapmıyor bu dönemde ama bazısı yapıyor ve adamın kararı, bir şey denmiyor. Ben de ev sahibine "100 lira yapalım be abi eehehehe" dedim, adam "150 yapalım biz onu" dedi, konu kapandı. Yapacak bir şey yok.
  • cay koy geliyorum  (28.05.19 15:49:10 ~ 15:55:59) 
%50 enflasyonun olduğu ülkede yaklaşık %10 kira artmış bence buna şükredin.


  • dismainpula  (28.05.19 16:02:18) 
nesi fazla dostum! indirim mi yapmasını bekliyordun yoksa :)


  • hocam  (28.05.19 16:04:31) 
etraftaki kiraliklarin ne kadar gittigine, bos dairelerin ne kadardir bos kaldigina bakin. ona gore anlasmaya calisin.
ben oturdugum bolgenin en pahali evinde oturdum 5 yil sureyle. o zamanlar yeni ev cok azdi, olanlar da pahaliydi. gecen sene zam yapmayalim yapacaksak da dusuk yapalim diye konustum yok olmaz dedi tefe/tufeye gore yapti. bu sene cikacagim dedigimde zam oranini konusuruz isterseniz dedi, onu bir kere sordum bir daha da sormam, dedim ve ciktim.
5 yil sonunda ciktim ve ilk odedigim rakama kiralayabildi ancak. iyice bakin etrafa. duzenli ouyorsaniz, sorunsuzsaniz bence dusuk orandan zam yapilmali yapilacaksa da.
  • 65 derece  (28.05.19 17:53:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.