[]

Hayatınızda yapmak istemeyeceğiniz meslek nedir?

Yani böyle fiziki zorluktan ziyade irrite edici olduğu için hayatta yapmam bu işi dediğiniz meslek nedir?
Örnek olarak “beni kan tutar, ceset görmeye bile dayanamam” deyip asla bir doktor olamam ya da spesifik olarak cerrah olamam diyebiliriz. Ama ölüm riski çok fazla ve ağır iş olduğu için maden, inşaat işçisi olmam cevabı geçersiz. İstisna olarak ağır şartları olsa dahi mühendislik dallarının tümü geçerli.

Benim cevabım ise pazarlama olurdu. Böyle birilerine allayıp pullayıp bir ürünü laflar döküp satmaya çalışmak çok irrite gelir. Bu yüzden ticaret yapabilecek biri de değilim mesela.

 
Yükselik korkusunu tetikleyecek meslekler bana uymazdı mesela. pilotluk, belki inşaat mühendisliği, vb. onun dışında asla yapmam dediğim iş yok sanırım. ama sanırım mühendislikler gibi doğrudan pratik işlerden ziyade teoriyle daha haşır neşir olan meslekleri tercih ederdim.


  • osuran imam  (27.05.19 02:27:03) 
Devlet memurluğu. İnsanı insan yapan her şeyden yoksun, mevzuatsız nefes alamayan, sırtını devlete dayayıp yaptığı hiçbir şey için vatandaşa hesap vermeyen insan topluluğu.


  • bruce mclaren  (27.05.19 02:31:14) 
Bankacilik. Sikimsonik iliskiler, anti samimiyet, adaletsizlik


  • tunaktunaktun  (27.05.19 02:39:50) 
polis,zabıta,avukat,bankacı,muhasebeci vs vs uzar gider bu liste ama kısacası dışarda olmayı seviyorum ve kendi işimi bırakıp dışarda olacağım işler yapmaya başladım. keyif alıyorum aç kalmıyorum mutluyum


  • gündüz m  (27.05.19 03:08:40) 
İnsan ilişkileri/müşteri ilişkileri olan işler insanların ben haklıyım musteriyim tavri insani deli eder


  • basond  (27.05.19 07:19:50 ~ 07:20:26) 
yerinde sayma imkanının olmadığı, varlığını sürdürmek için daimi olarak yükselmen gereken ve bunu da birilerinin üstüne basarak yapman gereken bilimum beyaz yakalı mesleği. Ayrıca polis, zabıta, güvenlik görevlisi vs.


  • evandro roncatto  (27.05.19 07:31:37) 
Pazarlama


  • eipcack  (27.05.19 07:47:11) 
Polis, hemşire, bankacı


  • jacque  (27.05.19 08:44:38) 
Müşteri ilişkilerinin yoğun olduğu ve kapris çekmemi gerektiren her türlü iş, çünkü insan ilişkilerim iyi değil, kimsenin nazıyla da oynayamam. Şu anki işimde zaman zaman müşteri kaprisine maruz kalıyorum, kara cahil yobaz müşterilerle muhatap olduğum da oluyor, sık olmamasına rağmen yetiyor da artıyor bile, her gün işimde bunu yapıyor olmaya dayanamazdım.

Sonra muhasebecilik gibi sıkıcı işler de istemezdim, çünkü sıkıcı, yani uzun süre aynı yerde oturup aynı şeyi yapamıyorum içim daralıyor.
  • pati  (27.05.19 09:06:35 ~ 09:07:40) 
satış.

ofise dış firmalardan insanlar şöyle mallarımız var düşünür müsünüz diye geldikçe üzülüyorum böyle hayat mı geçer diye. dilenci muamelesi falan değil asla. aldıkları primlerle, altlarındaki tatile giderken bile kullanmaları serbest sınırsız beleş yakıtlı araçlarla şartları çok iyi. ama işte.
  • onemoremile  (27.05.19 09:12:41) 
sağlık çalışanı; doktor, hemşire, hastabakıcı, banko görevlisi, aklına ne gelirse.

hem o kadar insanın kaprisini çek, hem canlısıyla hem ölüsüyle uğraş, çocuğun hastayken nöbet tut, elinde reçetesiyle gelene katlan, terini kokla, bokunu temizle, hem de kuş kadar maaş al.

gece gündüz çalış, kimse kıymetini bilmesin. hayatta yapmak istemem.
  • babilbaligi  (27.05.19 09:17:34) 
ben de pazarlama yapamam, insanlara yalan dolan söyleyip umut vaat etmek istemem. avukat, emlakçı, pazarlamacı, bankacı... sahte samimiyet işleri bana göre değil.


  • mikahakkinen  (27.05.19 10:01:43) 
Sağlık çalışanı, bankacı, bir de insanların kişisel bakımlarını sağlayan işler (kuaför, manikürcü, epilasyoncu gibi)


  • aquarium  (27.05.19 10:09:00) 
çiftçilik


  • nickini degistiren yazar  (27.05.19 11:32:57) 
çağrı merkezi çalışanı.


  • nickini degistiren yazar  (27.05.19 11:33:42) 
Diş hekimliği.

Kişisel hijyeni şaibeli bir sürü insanın ağzıyla uğraşıyorsun, asla yapamayacağım bir şey.
  • marla is in my head  (27.05.19 16:04:46) 
sağlıkla ilgili herhangi bir meslek. öğretmenlik.


  • catch the arrow  (27.05.19 16:12:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.