[]

6k bütçeyle toplama pc

www.vatanbilgisayar.com

şimdi ben toplama pc işinden iyi anlamadığımdan üstte linkini verdiğim aleti gözüme kestirdim, bir yandan da araştırıyorum. linkteki alet nasıldır? fiyatı ederi midir? max 6000tl'ye daha iyisi toplanabilir mi?

ağırlıklı oyun oynanacak & çift monitör kurulum olacak. linkteki sisteme +8gb ram ve 1tb hdd ilave düşünüyorum.

 
güzel fiyat güzel sistem başka sistem düşünmeyin bile


  • eipcack  (26.05.19 16:14:02) 
Harika bence. Ben max 6000 TL diyince en fazla Gtx 1060 falan diye düşünmüştüm ama Rtx 2060 varmış. Kaçırmayın.


  • İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi  (26.05.19 16:20:36) 
öncelikle cevaplar için teşekkürler.

peki üstte linkini verdiğim sistem ile şu (www.vatanbilgisayar.com) sistemin arasında fiyat farkına değecek bir fark var mıdır? bunda intel işlemci kullanmışlar i5 9400f modeli.
  • solitude ov the lonliest star  (26.05.19 16:24:01) 
i5 9400f 5-10 fps daha fazla verir oyunlarda. oyun için daha uygun bir işlemci. ryzen 5 2600 ise daha çok render ve benzeri işlemlere yönelik. yani yayıncılara yönelik daha çok. ama ikisi de üzmez. yayıncı değilim ama ryzen seçtim fiyattan ötürü.

sistemdeki anakarttan emin değilim. biraz daha iyi birşey alınabilir bence. bir de kasa sıkıntı. hava akışı falan nasıl bilmiyorum. sıcaklıklarda cidden fark ediyor kasa.

şöyle birşey topladım. az biraz fiyat farkı var ama bence değer. zaten o sisteme ram ekleyince hemen hemen benzer oluyor.

eksiup.com
  • bilmem ki  (26.05.19 16:30:17 ~ 16:30:59) 
@bilmem ki, amd işlemci veya ekran kartı alınca şuan için 2 tane de oyun hediyesi var (world war z ve division 2), amd hediyesiyle birlikte bana avantajlı gibi geldi baya.

ek olarak topladığınız sistemi de not ettim ancak sizin topladığınızda ssd kapasitesi yarıya iniyor ve hdd yok, onları da ekleyince fiyat daha da artacak. 6k'ya dahil etmediğim monitör masrafım da var çünkü, 6k'yı olabildiğince az aşmaya gayret ediyorum.
  • solitude ov the lonliest star  (26.05.19 17:05:19) 
ya bence de amd fiyat performans olarak daha iyi. 1 ay önce topladım bende ve ryzen 5 2600 var. gayet memnunum.(kasa ve psu hariç aynı sistemi topladım bu arada) bir de intel için iyi bir anakart seçmeye kalkıncca masraf daha da artıyor. tuf b450 ile ryzen 5 2600 çok iyi ikili.

ssd'yi öylesine koydum aslında. ssd, hdd, psu ve kasa üzerinde oynama yapılabilir. şunun daha iyisi olsun, bunun bir üst versiyonu olsun diye diye masraf artıyor, farkındayım. ancak hdd sonradan eklenebilir, iyi hava akışı sağlayan daha ucuz kasa bulunabilir. ancak anakartı kısmamak lazım bana kalırsa.
  • bilmem ki  (26.05.19 18:28:03 ~ 18:31:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.