[]

Kedi uzak tutma yöntemleri

Çok kedili bir siteye taşındık. Çatılardan, bacalardan tırmanmaya alışmışlar, teras katı mesken tutmuşlar. Bahçe mobilyalarının minderlerine yatıyorlar, tüy çiş kaka ne ararsanız var.

Bundan kurtulmak için ne yapabilirim? Köpeğimiz de var aslında ama konusunu duyup ya da kendisini görüp çekinmiyorlar demek ki.. Kedileri de severim ama bu gidişle iki aya yeni bir bahçe takımı almak gerekecek. Zarar vermek değil de sadece bizim evden uzak tutmak istiyorum. Çatıdan gelebilecekleri yerlere tel çektik ama bir şekilde tırmanıyorlar yine demek ki..

Koltukların minderlerini sürekli ev işine taşıyıp sonra geri çıkarmak ya da koltukların masaların üzerine muşamba örtmek gibi şeylerle de uğraşmak istemiyorum.

Sihirli bi formülü var mı bu işin?

 
teli düz yaparsanız tırmanırlar. 45 derece dışa doğru dönük yaparsanız giremezler, zıplayamazlar. tam nasıl bir yer bakmak lazım tabii.


  • veritaslibertas  (24.05.19 14:12:15 ~ 14:13:34) 
gözümde çok güzel bir teras olarak canlandı o kadar hayvan olunca. bizim alt komşu var apartmanda. kuyu suyu veriliyor akşam 6 gibi. bu zabıta emeklisi de bahçedeki çalıları ve iki tane ağacı suluyor. milletin bahçeleri amazon ormanı gibiyken bizimkinde hiç bişey yok. gittim iki tane ağaç fidanı aldım. yeşil elma iki tane. dedim çocuklar da yer büyüyünce. zabıtaya söyledim, dedim sen haber sal bahçıvanla birlikte dikin. manzaram kapanır istemiyorum dedi. sonrasını söylemeyim. ağaçlar dikildi. şimdi suluyor gayet mutlu. bence bi sevmeyi deneyin kedileri. siz de mutlu olursunuz. gene olmazsanız terasa dışa dönük demir 45 drece demir ve bunlara gerilmiş balıkçı ağı gibi dandik bir file bile iş görecektir. ama bi deneyin. hayvan iyidir.


  • hasmetizm 2046  (24.05.19 14:30:28) 
45 derece dışa dönük teli deneyeyim teşekkürler, bir de naftalin konusu olan yere gelmez falan diye duydum ama doğru mudur acaba?

@hasmetizm; hayvan tabii ki iyidir, benim de köpeğim var. Köpek eğitilebilir bir tür olduğundan koltukların üzerine çıkmıyor, bahçedeki yeri haricinde tuvaletini ortalık yere yapmıyor mesela..

Kedi böyle değil. Bayaaa koltuk minderi yıkamak gerekiyor hergün, ya da minderleri sürekli içeri dışarı taşımak.. Seviyorum ama bahçede sevmek istiyorum:)
  • su olsam ates olsam  (24.05.19 15:15:56) 
2 metrelik bir piton yilani evlat edinebilirsiniz birkac haftaligina, kedi de derdi kalmaz <3

bu arada, kedi-kopek nufusu cok artti su siralarda sehirlerde, boku cikti. diger hayvanlarin nufusunu tehdit etmeye basladilar. bu kedi hayvanlarinin yuzunden, kuslar agaclara yuva yapmayi birakti balkonlara yoneldiler. evlerin pencereleri bk icinde.
  • ubi dubium ibi libertas  (24.05.19 15:19:17 ~ 15:21:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.