[]

tazminatı yakmak

5-6 yıldır bir yerde çalıştıgınızı var sayalım. tazminatı yakıp işten ayrılmak için ne kadar yüksek fiyat artışı almanız lazım?
mesela maaş net 4000 lira, tazminat yaklaşık 30bin lira ise, yeni işyeri ne kadar maaş verirse tazminatı yakıp gidersiniz?
veya yakıp gitmez misiniz?


 
10 yıl altındaysa çalışma süresi tazminat için kasmazdım, ama brüt maaş 10bin falansa başka.


  • redeath  (23.05.19 13:22:42) 
Brüt maaş 10 bin olsa da alabileceğin kıdem tazminatı 6020 lira gibi bir şey. yani 10 yıllık tazminat 60.200 lirayı geçmez isterse 150 bin aylık maaşın olsun.

net maaşım 4000'den 6.000'e çıkacak olsa tazminatı yakardım.

Açıkçası tazminat çok umrumda değil. O işyerinde çalışmayı istemiyorsam maaşımın artışını bile dikkate almam.
  • himmet dayi  (23.05.19 14:43:44) 
18 aydan kısa bir sürede yaktığın tazminatı çıkarıyorsan gidebilirsin.

tazminat hakkı / (yeni maaş - eski maaş) = 18’den az bir değer
  • otopsicocugu  (23.05.19 17:01:28) 
işinden memnun değilsen, mutsuzsan; yeni işin hazırsa ve yeni işinde daha mutlu olacağına inanıyorsan yeni işe geç. tazminatı yakmak diye bir şey yok, kendini istediğin an kovdurma kabiliyetin varsa tazminatın yanmasın kovdur. işini düzgün yapan adamın tazminatı yanmaz, çünkü hiç kovulmayacaktır dolayısı ile ortada tazminat yoktur.


  • dadasalon  (23.05.19 17:52:20) 
Bence önce buradan tazminatını hesapla ona göre karar ver. www.besler.av.tr


  • avukatbesler  (23.01.20 16:00:25) 
Bu gibi hesaplamalarda 1 yildan daha kisa surede aradaki farki cikartmaya calismak lazim.Hatta mumkunse mevcut isyerinden tazminati kopartmaya da calis yada yeni isyerinden tazminat kaybini telafi icin paket ise.Tabi bu son yazdigim cok cok az sirkette/pozisyonda gecerli olacaktir


  • turkuaz  (23.01.20 16:27:04) 
5 senedir çalıştığım iş yerimden iki katı maaş teklifi gelince apar topar ayrılmıştım. o şirketten de 3 ay sonra ayrıldım. tazminatı almamak canımı acıtmadı şahsen, böyle fırsatlar pek sık gelmiyor çünkü.


  • mcsword  (23.01.20 17:08:29) 
is degistirirken tazminati kidem tazminatini hesaba katan kac kisi var ki anlamadim. mevcuttan memnun degilsek ve istedigimiz bir teklif geldiyse is degistirilir. kidem tazminati hesabi yapilacak yerse is degistirilmez. ayrica kidem tazminatini alamayacak olsak bile yuzde 30 - yuzde 35 maas artisi bile is degistirmek icin sebeptir. Bahsettigim durum kidemin hic alinamadigi durum, reel piyasadaki durumdan bahsediyorum. bunun ustune bir de ihbar tazminatindan tazminat odemekten kendinizi kurtarirsaniz sanslisiniz.


  • laptu  (23.01.20 17:24:20 ~ 17:25:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.