[]

Uluslararası Politika dersi ödevime yardım!

Ders hocası bi soru verdi, bu ödevden aldığımız puanı direkt sınava ekleyecek. Sorun şu ki, bi sikim anlamadım verdiği sorudan ve en az 3 sayfa yazın dedi adam. İşte soru:

"Avrupa Birliği'ne üye ülkeler arasındaki ilişkilerde temel insan hakları ve çeşitlilikte birlik olgusu nasıl bir etki yaratır? Bunu gözlem ve sorgulama yoluyla inceleyiniz."

Ne ki bu şimdi? 3 sayfa ne yazacam ben bunun hakkında? Düşündüm düşündüm, bulamadım, son çarem ekşi duyuru ahalisi... En azından bi gidiş yolu gösterin ya da makale linki neyim atın.. Yardım edecek arkadaşlara şimdiden minnetlerimi sunuyorum ;)

 
istanbul üniversitesinde okuyorsanız sahara da avrupa birliği notu derseniz bulursunuz bunları ayrıca hocanın çeşitlilikte birlik le demek istediği farklı kültürlerin farklı toplumların avrupa birliği çatısı altında nasıl toplandığı.. örneğin bir sırp, bir italyan, bir fransız çok farklılar ama kendi kültürlerini koruyup ortak avrupalılık bilincinde bir sürü ortak noktada bulaşabiliyorlar bunları buluşturan şey de işte avrupa birliği sistemi tüzüğü falan.. böyle bunları araştıracaksınız..


  • kalim  (03.04.10 01:20:26) 
bence avrupa birliğinin kuruluşuyla kısa girişi yap ki bu nerden baksan 1 sayfa tutar. işte ekonomik amaçlarla şu şu kurumlar kuruldu, hiç bir kurumun kuruluşunda insan haklarına değinilmiyordu ama sonra avrupa birliği anlaşmasıyla beraber tek kurum haline gelirken anlaşmanın ilk maddelerinden biri insan hakları sözleşmesine atıfta bulundu, özgürlük eşitlik dedi falan. gerçi bunu devletler için dedi ama sonuçta bi avrupa birliği insan hakları mahkemesi var onu biraz araştır, bahset. çeşitlilikte birlikten kastettiği de bir çok ulusun, milletin, birlik içerisinde, insan haklarına saygı çerçevesinde, ortak amaçlara yönelik çalışmalar yapabildiği falan. sonra istersen bi fransa-almanya örneği ver, tarihsel çatışmalarına ve milliyetçi yapılarına rağmen ab üyeleri olarak birlik içerisindedirler falan(gerçi burda da ekonomiyi ve ortak çıkarları, neoliberalizmi falan gözardı etmiş oluyosun ama neyse) sona da aday ülkelerden de temel insan hakları ve özgürlüklere yönelik beklentileri olduğunu falan say. zaten türkiyenin kapanmamış fasıllarından bi kısmı da bununla ilgili.
sonra da madem o kadar saygılılar insan haklarıyla çeşitlilikte birlik oluşturuyolar, hristiyan yapıyı bi kenara atsınlar müslüman ülkeyi de dışlamasınlar, layn alın bizi birliğe allahsıslar! diye kendini çürüt essayi bitir.
değil 3, 10 sayfalık malzeme sana.
  • tungur eezi  (03.04.10 01:29:25) 
avrupa kültür programı'nın önceliklerinden biri çeşitlilikte birlik, avrupa vatandaşlığı, ortak avrupa kültürü filan.
belki bunlarla ilgili kaynaklar işini görebilir.
şöyle bir yazı buldum
turkiyeavrupavakfi.org
belki birebir kaynak olmayabilir ama fikrini genişletir en azından.
tam senin aradığın gibi kaynaklar pek bilmiyorum maalesef. programın içeriğini biliyorum daha çok.
tr temsilciliği de ccp.gov.tr. bu program ödevinin bahsettiği amaç için oluşturulduğundan genel hatlarıyla da ekleyebilirsin belki.
  • kediebesi  (03.04.10 01:42:47 ~ 02:34:20) 
kaynak linki veya ismi varsa alabiir miyim? ;)


  • black sabahat  (03.04.10 01:56:48) 
europa.eu
en.wikipedia.org
(bkz: united in diversity)

bir başlangıç noktası olsun :)
  • drip nick i zaten kullanilmakta  (03.04.10 13:00:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.