[]

Dışarıda emzirme

images.app.goo.gl Bu şekilde emziren bir kadın görseniz rahatsız olur musunuz insanlar bundan neden rahatsız oluyor anlamadım. Çocuğum yok uzun süre sahip olmayı da düşünmüyorum hani çıkış noktam o kadının yaşadığı zorluğu biliyorum şeklinde değil. Sadece bana hiç bir şey ifade etmiyo ama bu konu baya hassas anladığım kadarıyla bir sürü insan tepki gösteriyor. Burda da rahatsız olanlarınız varsa açıklayabilir misiniz? Bir de cinsiyet belirtirseniz sevinirim




 
olmam.


  • datnet  (16.05.19 22:45:56) 
Bayanım, Emziriyorum. Üstüme örtü alıp emzirirken bile bakışlardan rahatsız oluyorum. Türkiye buna hazır değil. Keşke olsa. Çünkü gerçekten çok zor.


  • kafanguzelolmus  (16.05.19 22:55:22) 
hamile kadın görünce aklına sex gelen, nereden çıktığını bilmeyen, nasıl yapım aşaması olduğunu bilmeyen insanlar var bu ülkede böyle tabuları aşmak zor.

etrafınızdaki insanlardan rahatsız olmayacak kadar kendinizi buna hazır hissediyorsanız yapabilirsiniz ama abd’de de bile insanlar bakabiliyor, sonuçta merak etmiş olabilir veya bakmak istiyor olabilir bilmiyorum nedenlerini ama mutlaka bakılır.
  • dismainpula  (16.05.19 23:00:49) 
Kizkardesim boyle emziriyor. Bi insanin yemek yemesi kadar normal geliyor, ya da yürümesi gibi. Baska bir sey düşünmüyorum. Cok cinsiyetsiz bir durum aslinda fotograftaki, seksüel bir sey yok, bir canlı yavrusunu besliyor ama iste meme olunca...


  • veritaslibertas  (16.05.19 23:01:44) 
Ben oluyorum kadınım ( sanırım çocuk doğurma emzirme gibi kavramlara karşı korkum var sebep bu )


  • photo85  (16.05.19 23:04:50) 
olurum. memesini açmak zorunda değil ortada. kadınım, aklıma seks geldiği de yok.


  • xvyz  (16.05.19 23:11:49) 
@xvyz nasıl bir rahatsızlık hissi oluşuyor merak ettiğim için soruyorum. Mesela bir kadın bir cafede üstsüz otursa tam olarak tanımlayamadığım bir şekilde rahatsız olurum bunun gibi bir şey mi?


  • pastörizesüt  (16.05.19 23:14:45 ~ 23:19:29) 
turkiey hazir degil herhalde, insan vucudundan utaniyor muyuz yoksa aliskin mi degiliz nedir? tuhaf bir sey amerikanlarda da var bu puritanlik. baksana kadinlar bile rahatsiz oluyor.
erkegim, rahatsiz olmam, cinsel bir cagrisimi da yok, cocugunu emzirebilen bir anne ortamin huzurlu olabilmesinin sinyalidir bence guzel bir sey yani. kendi nasil rahat ediyorsa oyle yapsin.

  • robokot  (16.05.19 23:17:11) 
Ben rahatsız olmam; sorun etmem, ayıp olarak görmem ama Türkiye'de kadın için endiselenirim biri laf edecek de üzülecek diye. Daha bugün bostanci'da uc arkadaşım ile gayet günlük giysilerle karşıdan karşıya geçerken adamın biri yüzümüze bakarak 'burası da iyice tozuttu, bir genelev eksik. Şunlara baksana' dedi. Çocuğunu emziren kadına neler derdi kim bilir.


  • fraise  (16.05.19 23:24:01) 
kadınım, fazla rahatsız etmez ama tamamen atıyorum yemek yiyen bi insana baktığım nötrlükte bakamam, biraz gerilirim. cinsel çağrışım yaptığından değil, kendimi o şekilde asla düşünemediğim için biraz garip gelir.


  • aseton  (16.05.19 23:26:39) 
kısaca açıklayayım. bi kadını kafede üstsüz otururken görsem yanına gidip napıyosun böyle oturamazsın burada falan demem, beni ilgilendirmez. ama rahatsız olur muyum evet olurum. kişisel alanlara verilen anlamlarla ilgili. biri rahatsız olur diğeri olmaz. hayır rahatsız olamazsın, olmayacaksın yaklaşımı da aynı şekilde saçma.


  • xvyz  (16.05.19 23:26:42) 
Kadinim. Rahatsiz olmuyorum ama midemi bulandiriyor bu goruntu. Neden bilmiyorum, halbuki cok dogal bisi. Sanirim doguganlik zart zurt hamurumda yok.


  • superfluid  (16.05.19 23:30:34) 
sizin gibi postmodernler rahatsız olmayabilir ama ben şahsen rahatsız oluyorum. Bir insan çıkarıp ulu orta işese ondan da rahatsız olurum. Şimdi siz "ikisi aynı şey mi?" diyecekseniz, şimdiden söyleyeyim evet aynı şey.


  • giovanne  (16.05.19 23:30:34) 
90'larda Kastamonu'nun bir kasabasında bile kalabalık yolda kaldırıma oturmuş emziren, minibüste emziren kadınlar hatırlıyorum. Yörenin eşarplı genç kadınlarıydı. Hiç öyle emzirme örtüleri yoktu. Bakın Kastamonu diyorum. Hayatın akışından sıradan bir kesitti. Bazı şeylerden rahatsız olmak zorunda bırakılıyoruz gibi şimdilerde..


  • heidi'nin dedesi  (16.05.19 23:39:33) 
Benim yazacağımı @heidi yazmış. ben de çok denk geldim böyle köylü/anadolulu diye tabir ettiğimiz kadınlarda. hatta daha 1 ay olmuyor en son gördüğüm. Bir toros aracın içindeydi kadın, çkarmıştı memesini emziriyordu. Dilenciler de çok yapar bunu, umursamazlar pek. Birkaç yıl yurtdışında yaşadım orada da kafelerde parklarda emziriyordu kadınlar çoçuklarını. zaten emzirirken femen aktivistleri gibi görüntü verilmiyor ki, çocuğun kafası kadının eli kapatıyor memenin çoğunu. hiçbiri de beni rahatsız etmedi. Benim felseme ters, ben bir yakınımın yapmasına karşı çıkarım ama başkaları yaparsa da umrumda olmaz, bir tiksinti uyandırmaz bende.


  • bidakikanizialicam  (17.05.19 00:39:13) 
@giovanne nasil ayni sey ya? memelinin memesi cinsel organ degildir - fetisize edilebilir ama ayak fetisisti de var sonucta. ona gore davranacaksa kadinlar ful kara carsaf giymeleri lazim. meme insanin ozel tuhaf bir yeri degil erkekte de degil kadinda da degil bir insan bunun nesinden rahatsiz olur aklim almiyor.


  • robokot  (17.05.19 00:41:53) 
Rahatsiz olan yazmissin demissiniz ama yazmak istedim :) kadinim, bu analarin 'anayim ben ana, bana her sey hak' tavrina acayip kilim ammmaaa o goruntuye laf edecek insana karsi ciddi ariza cikaririm. Diskilamakla bebek doyurmanin ayni sey oldugunu dusunen insanlarin yemeklerini omur boyu tuvalette yemeleri gerektigini dusunuyorum, ayni sey sonucta.

Disarda emzirmek dunyanin en dogal ve ilk insandan beri var olan aktivitesinin gerceklesitirimesi oldugu gibi hamile ya da annelerin evlere kapatilmasina ugrasan ataerkil duzene baskaldiri anlaminda da cok degerlidir, desteklenmelidir.
  • songforsomeone  (17.05.19 01:03:32) 
burada herkes çok genç sanırım, 70-80 kuşağı komple bununla büyüdü türkiyenin hemen her yerinde normal bir şeydi ve çıkarıp emziriyorlardı, üstelik öyle gizleme saklama yoktu ve doğrusu memenin bu kadar cinsel göndermesi de yoktu sanırım 90 lardan sonra filmlerin etkisiyle iyice arttı.

rahatsız olmam, bebek nası emiyo diye bakarım çünkü çok tatlı görünürler o sırada ama kadın rahatsız olur diye bakmayabilirim, algılar değişti iyice.
  • Big bada bum bum  (17.05.19 08:12:29) 
Kadınım. Sanki anne-bebek arasındaki bu ilişki daha özel kalmalıymış gibi? Çok saçma ama evet rahatsız olurum.


  • jacque  (17.05.19 09:14:23) 
Ben rahatsiz olmam.

Hatta bu konuyu ailemde de konusmustum. Berlin'de yasiyorum, burada toplu tasimada bebegini böyle emziren bir kadin caprazimda oturdugunda kafami cevirdim ama sasirarak etrafimdaki insanlara baktim, acaba onlar bunu nasil karsiliyor diye. Kadinin karsisindaki, yanindaki adam ve ayakta duranlarin hepsi ya kafasini cevirdi ya da pozisyonunu degistirerek kadini görüs alanindan cikardi. Cok net hatirliyorum, cünkü insanlari baya baya gözlemledim nereye bakiyorlar diye. Kimse de agzini acip birsey demedi.

Ben bunu aileme anlattim, medeniyet negzel sey diye ve yengem (3 cocuk annesidir) üzülerek bana okulda velilerle yasadigi bir olayi anlatti. Veli toplantisi gibi bir ortam (sadece kadinlar var) ve kadinlardan biri arka siraya oturup üstünü de kapatarak bebegini emzirmeye calisirken diger kadinlarin hismina ugramis. Vay efendim bebek emzirince "cork, cork" sesler cikiyormus da bu kadin ne yaptigini zannediyormus elalemin yaninda. Bunu diyenlerin hepsi anne, hepsi bir dönem cocuk emzirdi. Yani cocuk emzirmek icin tuvalete falan gidip hijyenik olmayan ortamlarda iki büklüm zorluklarla cocuk emzirmenin hos olmadiginin bilincindeler. Cocugun ac oldugu zaman hemen emzirilmesi gerektigini yoksa sekerinin düsebilecegini de biliyorlar. Ama ona ragmen kadini resmen sözleriyle taciz etmisler.
  • chitosan  (17.05.19 11:16:37) 
kendi rahatsız olmuyorsa ben rahatsız olmam. kendisi de türkiye şartlarından dolayı rahatsız olmalı bence. ama insanların tepkisi umrumda değil diyorsa problem yok.


  • Neill  (17.05.19 11:30:45) 
ramazan ayında oruç vakti bebek oruç tutmuyor , yemek yiyor diye anneyi ve çocuğu taşlayarak öldürecek insanlar var.


  • Fodera  (17.05.19 11:33:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.