[]

İntihar düşüncelerim var maalesef

Internette deli gibi depresyonu ne tedavi eder bunları araştırıyorum Bilim ve Fenne güveniyorum bir gün depresyonu tedavi edecektir ama o zamana kadar yaşarmıyız bilmiyorum diğer 2 gönderim de depresyonla ilgili.
Bir umut birşey bulup kendime şifa bulurum diye ümit ediyorum şu anda tek silahım "umut".
Sizinde böyle düşünceleriniz daha önce olup kurtulduysanız bu başlıkta paylaşırsanız sevinirim.Teşekkürler


 
hala içinde geziyorum o dehlizlerin, bi oğlum oldu adını umut koydum yüzeye çeker beni diye, daha şimdiden sorumluluk yükledim minicik bebeğe :(


  • firemanjonny  (14.05.19 10:45:12) 
Hobi edinin yahu. Tamam yasamak ozellikle turkiyede cok anlamsiz ama hobi cozuyor isi.

Dogada yapilicak her turlu spor.
  • baldan kaymak  (14.05.19 10:52:31) 
Evet Evlenmek-Çocuk sahibi olmak bunu unutturabilen etkenlerden bazıları


  • Tamario  (14.05.19 10:53:28) 
Yaklaşık 1 sene boyunca işsiz güçsüz bir şekilde yalnız yaşadım. Ağır depresyon geçirdim. İntihar düşündüm ve kimseye söylemedim.
Sonra ise madem ölmek istiyorsun cesaret edemediğin şeyleri yap. Olmadı öl dedim. Bu bir şeyleri değiştirdi bende. Bir hedef koy.

  • anneterligi  (14.05.19 10:59:10) 
her şey bir şekilde rayına giriyor; iş - güç de, insan ilişkileri de. kendine zaman tanıman ve sabretmen gerekiyor. şu an içinden geçtiğin durumun seni yıpratmasının normal olduğunu kabullen ve geçici olduğunu idrak et.


  • zgrydn  (14.05.19 11:00:20) 
şu konuşmayı izlemelisin bence:

www.youtube.com


Bana iyi gelmişti hala ara ara açıp izlerim. iyi geliyor.
  • patlamis misir  (14.05.19 11:29:17) 
Kan değerlerinize baktirip beslenme duzeninjzk değiştirin, ruh hslinizin nasıl degistigine inanamayacaksiniz


  • kullanıcı adı  (14.05.19 14:27:17) 
hocam yıllarca depresyonun diplerinde kıyılarında dolaşmış biri olarak ne yaptım söyleyim. kesinlikle doktora gittim. doktorumu 2 kere değiştirdim sonuncusunda karar kıldım. doktor değişince ilaçlarım değişti sürekli. şimdi doğru ilaçları bulduk gözüküyor.

sosyal çevremden arkadaşlarımdan vazgeçmeye başlamıştım ki onlar beni bırakmadılar. evden çıkamadığım dönemde bile zorla geldiler yanıma. siz de kesinlikle kopmayın arkadaşlarınızdan. hatta evde filan kalmayın hep onların yanında bulun kendinizi.

bana çok iyi gelen aktivitelerden birisi ise yürüyüş oldu. kulaklığı takıyodum ve koşu bandında deli gibi koşuyodum. sonra bi süre bıraktım baktım olmuyor açık havada hafif tempoda yürüyüşe başladım bu çok daha iyi geldi.

intihar hep aklımda vardı. beni engelleyen birazcık da olsa dindar olmam yani Allah inancıydı. Meditasyon yapın hocam istiyosanız namaz kılın istiyosanız yoga yapın ama huzuru biraz olsun hissetmeye çalışın.

internette chat yapıyodum ben çıkmazlara daldığım bazı zamanlarda. tanımadığım insanların bile bana destek olmaya çalıştığını gördüm . ülkeye ve insan profiline karşı umudum artmıştı.

şehir, binalar, trafik, binbir çeşit insan ile dolu sokaklar bizi yoruyor hocam. doğaya kaçın. bir çınar gölgesinde kitap okuyun. bir göl kenarında uzunca süre ufka bakın.

çocuğunuzun gözlerinin içine bakın ve kokusunu içinize çekin hocam. her zaman mutlu neşeli huzurlu olmak zorunda değiliz. yeter ki biraz olsun inanın

yazmak isterseniz burdayım. aydınlık günlere hocam içinize hiç deniz görmemiş bir köylü çocuğun deniz gördüğü zamanki neşesi dolsun...
  • raskov  (14.05.19 15:55:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.