[]

çok çalışmadan büyük başarı kazanılmıyor ama.....

çok çalışıp kendini adayınca da hayatı kaçırıyor insan? güneşli güzel günleri, güzel maçları, konserleri, arkadaş buluşmalarını, gençliğini, gezeceği şehirleri ve daha birçok şeyi...

hayatı kaçırmadan çok başarılı olmanın bir yolu yok mu?


 
Sevdiğin işi yapmak


  • veritaslibertas  (12.05.19 22:59:44) 
@veritaslibertas öyle de olsa dünyada tek sevdiğin şey işin olmayabilir.


  • duchess jessamine  (12.05.19 23:15:41) 
50sinden sonra anca. Maalesef..


  • superfluid  (12.05.19 23:32:38) 
Zamanı kullanmada ustalaşınca yapılabilir. Zamanınızı iyi organize ederek, zamanınızı çalan size bi faydası olmayan olguları hayatınızdan çıkararak başlayın. Gerisi gelecek.
50'nizden sonraya bırakmayın o zaman bir çok şeyi yapacak mecal kalmıyor. Yapsan da gençlik gibi olmuyor daha başka oluyor.

  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (13.05.19 00:01:24) 
Hem çok çalışıp hem de hayatı ıskalamayacağın bir hayat mümkün. Zamanı ve parayı iyi kullandıktan sonra gayet yapılabiliyor.


  • roket adam  (13.05.19 00:13:57 ~ 00:14:28) 
hiçbir şeyi kaçırmadan çok başarılı olanlar da var. iş hayatında çok disiplinli çalışmak ve boş yapmamak bence kilit nokta. iş yapman gerekirken “dur azıcık sosyal medyada takılayım” ya da “çocuklarla geyik yapayım” diyorsan, gene istersen çok başarılı olursun ama normalden fazla çalışman gerekeceği için hayatta kaçırdığın çok şey olur.

bir de bunun dengesini kurabilmek önemli. ne kadarlık bir başarı senin için çok başarı demek? dünyanın en iyisi olmaksa hedefin, iş hayatında çok disiplinli de çalışsan baya bişeyi kaçıracaksın mecburen. ama yükselip iyi bir yerlere gelmek ve alanında uzman ve tutulan bir kişi olmak da çok başarılı olmak demek.
  • istanbul kanatlarimin altinda  (13.05.19 00:19:34) 
para için çalışmayıp , paranın senin için çalışmasını sağlayacak bir sistem kuruncaya kadar malesef zor gibi.
en az bir 5-10 yıl it gibi çalışıp sistemini kurman gerekiyor gibi geliyor bana yoksa şüphen mi var.

  • technicalte  (13.05.19 03:08:18) 
çok çalışmadan bilim yapamazsın.
büyük başarıdan kastın bilim ise bir yolu yok.

para ise, güzel arabalar, güzel evler ise o kadar çok çalışmana gerek yok
yıllarını boşa heba edersin.

büyük başarının ne olduğuna bakarak değişir yani.

bilim için şunu da not edeyim.
kendini bir şeye vakfetmek, hayatını onu adayabilmek bir eğitimin ürünüdür.
  • tamamhosdiyonda  (13.05.19 03:27:03) 
çok başarılı olmaktan kastın ne? hangi alanda başarılı olmak? siyaset alanında başarılı olmakla akademik alanda başarılı olmak arasında hem süreç hem de sonuç olarak fersah fersah fark var.

ayrıca çalışmanın niteliği nedir? sen afedersin it gibi sabahtan akşama kadar çalışırsın en fazla takım lideri / şefi gibi bir konuma yükselirsin ama seninle aynı atölye, lab yada ofisteki bir başka adam/kadın, bilgi, deneyim yada zeka olarak senden artıları olduğu için senin çalışma eforunun belki de yarısını harcayarak senden çok daha üstün bir konuma gelebilir.

ha ayrıca kendi alanım için diyeyim -tasarım- hem başarılı olup hem de eğlenebiliyor insan. vardı böyle tanıdığım bir kız üniversitedeyken, ortak proje de yaptık. hatun yeri geldi it gibi çalıştı, yeri geldi başkalarını kullandı, yeri geldi yarışmalar için oy dilendi milletten ama her hafta sonu zil zurna sarhoş olmayı ihmal etmedi. şu an yurt dışında, inanıyorum ki 10 sene içerisinde "yurtdışındaki ünlü türk modacı" diye ismini duyacağız.
  • issiz karga  (13.05.19 03:55:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.