[]

Babamın kredi ve banka sorunsalı hakkında yardıma ihtiyacım var

Herkese Merhaba,

Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, sorumuz şu :)

1-Peder bey bankadan 32 bin tl kredi çekmiş 36 ay vade ile. 36 ay sonunda bankaya 50.500 lira ödeyecek. Ödeyeceği aylık mevla 1.402 lira (3 ay ertelemeli çektiği için temmuzda başlayacak ödemeye)

2- Peder bey'in eline ağustos ayında 50 bin tl para geçecek, der ki temmuz taksidini ödeyeceğim geri kalanı direk 50 bin tl içinden kapatacağım ve kredi bitecek.

3- Bende diyorum ki 50 bin tl yi bankaya faize yatır aylık 689 tl faiz geliri var üzerine de maaşından koy ve birden kapatmak yerine yarısını banka yarsını sen ödemiş gibi ol ve 36 ay sonunda 50 bin tl bankada kalsın.

Sizce hesabım mantıklı mı?

Sevgiler

 
Erken odemede tutar duser, bankaya sorup onu ogrenin.


  • veritaslibertas  (09.05.19 19:20:25) 
Degil. Erken oderse elinize 10 bin kalir min.


  • tosunpasa  (09.05.19 21:52:33) 
Oturup kalem kalem hesaplamak lazım. Ben de yüksek ihtimalle aynı şeyi yapmayı düşünürdüm.


  • baal  (09.05.19 22:30:43) 
e ya peki 36 ay boyunca kredinin yarısını maaştan öderken cebinizden çıkacak para? boş yere niye faiz ödeyesiniz? zaten uçmuş faizler.


  • belirsizlik  (10.05.19 02:21:08) 
Tl faiz ile kesinlikle mantikli degil erken kapatip faizden kurtulabilirsin ki ilgili faiz bankanin senin mevduatina verecegi faizden yuksektir, bankalar da bu sekilde kar eder. Ama ben ele gecen parayi dolar alicam, bitcoin alicam falan dersen o baska riskli ama karli olabilir.


  • pofudukayi  (10.05.19 08:37:52) 
Tahminen erken ödeyeceğiniz için 35 bin TL'ye tüm bakiyeyi kapatırsınız. 15 bin de kalır. Dediğiniz mantıklı değil çünkü 36 ay boyunca 50 bin TL anaparam kalacak diyorsunuz ama faiz ödüyorsunuz Bankaya gereksiz yere. Aylık 1.402 TL taksit ödemeyi göze alacaksınız madem. 35 bine krediyi kapatın. Siz yine Bankaya ödeyecekmiş gibi kenara 689 TL faizin üzerine koyacağınız 713 TL'yi bir kenara atın. Bu durumda kapama sonrası vade için 713*32 = 22.816 TL yapar. 15 bini 3 yıl vadeye koysanız tahmini getirisi ile birlikte faizin %20 bandında kalacağını düşünseniz 25-26 bin yapar. Aylık biriktirdiğinizin hesabına girmedim.

Diğer türlü yaparsanız ve yarın bir gün aylık taksidi ödemek (maaştan artırmak) sorun olursa ve eldeki ile kapatmaya çalışırsanız uzunca bir süre faiz ödediğiniz için zararlı çıkarsınız. Bu şekilde kontrol sizin elinizde olur. Döviz vs farklı yatırımlara da girebilirsiniz.
  • FAtE  (10.05.19 09:32:29 ~ 09:38:51) 
Herkese fikri için çok teşekkür ederim, sanırım borcu toptan kapatacağız ve geriye kalan parayı da faize koyacağız, her ay gelen faizi de çekip artık ne kadar olursa dolar alacağız.


  • paramolacak  (10.05.19 21:19:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.