[]

sizce dünyanın en iyi kadın/erkek oyuncusu

kafama takıldı sabahtır. bir sürü isim var ama hani böle "dünyanın en iyi oyuncusu" gibi bir ünvan olsaydı kesin ona verilirdi denecek kadar olan hangi kadın ve erkek var?

edi: biliyorum anket sevilmiyor ya da herkesin beğenisi elbette farklı ama oyunculuk sanatı adına gerçekten ciddi bir merak içindeyim.

edi: elbette ki fiziksel güzellikleri kaşları gözleri bacak boyları kriter değil. gerçek bir aktör ve aktris adı soruyorum.

 
Johnny Depp


  • sert yerden yavas  (01.04.10 22:26:16) 
gary oldman ve tim roth'u inanılmaz buluyorum oyunculuk konusunda. ama genelde yüzünü tanımadığım, uluslararası sinemada tanınmayan oyuncuları gerçekten takdir ettiğim oluyor.
popüler kişilerden aklıma yalnızca amerikalılar geliyor ki aslında bence ingilizler ve fransızlar çok daha inandırıcı. kullandıkları yüzlerin "mükemmel" olmaması nedeniyle o da...
bir de gözümün önünden 40lar, 50ler ve 60lar geçiyor. amerikan sinemasının isimleri
anthony quinn, audrey hepburn, rock hudson filan.
üf şimdi herkes bi sürü isim yazıcak, ben vay be o da var di miii diye kopucam yine.. senin bu anketler bana yaramıyo :P

yalnız aklıma hiç mükemmel bir aktris gelmiyor. nicole kidman cık, meryl streep bööyk, çok iyi oyuncu olabilirler ama inandırıcı diiller bir audrey toutou, efendim milla jovovich gibi mesela. ama o da biraz yönetmenin becerisi. milla hepsine basar gibi...

sör anthony hopkins ve jack nicholson tanrı katında olduğu için değerlendirmeye almıyorum. :P
uzun yazmamak mı lazım pardon herkes bir isim verip geçiyo ben gevezeyimm
  • kediebesi  (01.04.10 22:38:02 ~ 23:15:25) 
jack nicholson


  • tepedeki psychedelic adam  (01.04.10 22:39:30) 
jack nicholson
penelope cruz

  • olkol  (01.04.10 22:48:12) 
kesinlikle tom hanks (her rölü başarıyla oynar)
morgan freeman, al pacino, keanu reeves, robert de niro

  • sos  (01.04.10 22:49:51) 
sean penn


  • likeinme  (01.04.10 22:55:58) 
olkol'u aynen taklit etmiş gibi olacağım ama düşünmeme bile gerek kalmadan ben de

Jack Nicholson
Penelope Cruz

derim.

her role mi bu kadar iyi bürünülür?!
  • daysleeper  (01.04.10 22:56:52) 
simdi insanin aklina bir suru isim geliyor, bir de Turk aktor/aktris yazasi geliyor insanin, sonra eskilerden yabanci/turk bir suru unutulmaz oyuncular falan, bir suru kriter, en iyi sarkiciyi secmekten daha zor bu yani..

Akla ilk gelenler genelde iste (dunya capinda dusunursek), robert de niro, jack nicholson, tom hanks, al pacino, morgan freeman..

aktrislerden genelde meryl streep, nicole kidman, sandra bullock... yine izledigim filmlere gore bunlar, cok daha iyi isimler vardir ama kapsamli dusunmek lazim..

genelde aktorler aktrislere gore daha on planda oluyor ama, tek bir isim sececeksem de tom hanks demek istiyorum, izledigim filmlere gore karar veriyorum tabi.. yine de bunu yazarken baska isimlere haksizlik ettigimi de dusunmuyor degilim..
  • ermanen  (01.04.10 23:10:16 ~ 23:11:25) 
Gael García Bernal ve Moritz Bleibtreu
bu herifler de çok ama çoook iyi bence.

onlara bir cevap daha açtım özel olarak. :)
  • kediebesi  (01.04.10 23:15:46) 
yukarıda sayılmış ama gerçekten de yaşayan veya ölü en iyi aktör bence al pacino.
kadınlarda ise cate blanchett başrolde oynar.

  • gnl rkn  (01.04.10 23:36:19) 
hiç bahsedilmemiş(ilginç) ama son dönemlerde beni en çok etkileyen iki aktörden biri Batman The Dark Night daki Joker rolüyle(toprağı bol olsun) Heath Ledger. Diğeri de Johhny Depp.

yazarken aklıma geldi de Antony Hopkins te iyidir. Morgan Freeman da eli öpülesidir.
  • wise  (01.04.10 23:48:25) 
morgan freeman
denzel washington

  • p a t r i o t  (02.04.10 01:02:10) 
"Russell Crowe" derim.


  • from brain to fingers  (02.04.10 03:21:38) 
  • 0dy  (02.04.10 03:54:23) 
cate blanchett- robert de niro


  • benim de soyleyeceklerim var  (02.04.10 04:39:04) 
Çok isim sayılabilir kişiden kişiye farkeder dediğin gibi ama çok iyi bir analiz yapıldığında Johnny Deep diyorum ben. Her türlü karakteri benimseyebiliyorsunuz Adamın üstüne hiç bir rol yapışıp kalmıyor.En masumu en tehlikeli adamı en serseri en despot rollleri en iyi şekilde oynayan tek oyuncu benim için örn:Makas ellerdeki masumluğu,sweeney todd Katilliği,Karayip korsanlarındaki ukala tavrı serseriliği,Halk düşmanlarındaki despotluğu,Charlie'nin Çikolata Fabrikasindaki karakteri ve şimdide Alis harikalar diyarı,Hepsi birbirinden çok farklı karakterler ve hepsini de size sevdirebilmesi bu herkesin yapabileceği bir şey değil Kesinlikle Johnny Deep...
Kadın olarak ise bak bunu hiç düşünmedim:)biri olmalı ama..düşünmek lazım...

  • Nadas  (02.04.10 14:13:12) 
jack nicholson
johnny depp
morgan freeman

nicole kidman
  • suicides underground  (02.04.10 21:16:40) 
bob hoskins
ken watanabe
michael keaton
pangea
_-_
judie dentch
charlotte rampling
böyle biraz ingilizleri kayırır gibi oldu; ama sezar'ın hakkı sezara.
  • pangea  (28.11.10 21:40:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.